Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

“KANSERDEN KORKMAYIN, GECİKMEKTEN KORKUN”

Doç. Dr. Nilgün YILDIRIM, Kanserin sosyal psikolojik ekonomik yönleri olan hastayı ve hasta yakınlarını ilgilendiren önemli çok yönlü ve ciddi bir hastalık olduğunu söyledi. Bu önemli sağlık sorununa halkın dikkatinin çekilmesi, toplumun kansere yönelik bilincinin ve farkındalığının arttırılması amacıyla 1-7 Nisan arasının kanser haftası olarak belirlendiğini dile getiren Doç. Dr. Nilgün YILDIRIM, böylece kanserle savaşa yönelik ilginin arttırılması ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığını söyledi.

YILDIRIM, Kanserin dünyadaki ölümlerde giderek ilk sıraya oturmakta olduğunu, ülkemizde de kalp damar hastalığından sonra kanser hastalığının ikinci sırada yer aldığını, kanserin dikkat edilebilir, önlene bilir ve erken teşhisle tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun insanlara anlatmamız gerektiğini, erken teşhis ve tedaviyle birçok hastanın iyileştiğini, bu nedenle de ülkemizde KETEM erken teşhis tarama ve eğitim merkezlerinin hastaları erken tarama programları için çağırmakta olduğunu ve ücretsiz taramalar yapıldığını, haklımızın bu merkezlere giderek eğitim alıp tarama programlarına başlamalarını önerdiklerini ifade etti.

Doç. Dr. Nilgün YILDIRIM, Dünyada en çok erkeklerde akciğer kanseri, prostat kanseri ve Klorektal kanserinin kadınlarda ise meme kanseri, Troit kanserinin ikinci sırada olduğunu ve Klorektal kanser hastalığının en sık görüldüğü kanserler arasında olduğunu,  riskli grupta olan hastaların akciğer kanseri ve prostat kanseri için bunların çok sık görülen kanser türleri olduğu için bu yönden şikâyetleri olup riskli grupta olan hastaların Fırat Üniversitesi Hastanesi gibi tedavi merkezlerine başvurmalarının önem arz ettiğini söyledi.

Doç. Dr. Nilgün YILDIRIM, erken teşhisin hayat kurtardığının, erken teşhis ve tanının ne kadar erken konulursa, tedavinin de o kadar rahat ve kolay atlatılacağını, ne kadar tanı gecikirse, tedavi süresinin uzayacağını ve hastalığın sıkıntılı olacağını ifade eden YILDIRIM, bu nedenle halkın bilgi eksikliği korku ve ihmal nedeniyle tarama programlarına yönelmediğini, erken teşhis ve taramalarda şüpheli görülen kişilerin Fırat Üniversitesi Hastanesine başvurup tanısını kesinleştirip tedaviye başlanmasını önerdiklerini, hastane olarak bölgeye hizmet açısından konulan hastalığın türüne göre hem Cerrahi hem de tüm branşlarda cerrahi, tıbbi onkoloji, patoloji, radyoloji, bölümleri olarak etkin bir tedavi yöntemiyle tedavilerini yürüttüklerini, her türlü ilaca kolaylıkla ulaştıklarını ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol