Öne Çıkanlar Sözlerini Misliyle Kendisine İade Ediyoruz Merhum Necmettin Erbakan Dualarla Anıldı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı Arasında F.Üden 8 İsim Çalışmaları Yerinde İnceledi elazığsondakikahaber

Bu haber kez okundu.

Kırtasiyelerde Yoğunluk!

ÖZEL HABER-GÜLÇİN TURGUT

İlkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ilk ders zili çaldı. Bu çerçevede ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da okulların başlamasıyla birlikte malzeme eksiklerini tamamlamak isteyen veli ve öğrencilerin kırtasiyelerdeki alışveriş hareketliliği sürüyor. Okul ihtiyaçları bünyesinde alışveriş listelerini eksiksiz tamamlamak isteyenler şehirdeki kırtasiyelere gelerek, rafları süsleyen rengarenk ürünlerden bütçelerine uygun olanları seçerek alıyor.

*SEKTÖRDE HARAKETLİLİK BAŞLADI

Elazığ’da 11 Eylül 2023 tarihinde yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler ders başı yaptı. Öğretmenlerin hazırladığı ihtiyaç listelerini alarak kırtasiyelerin yolunu tutan öğrenci ve veliler, sektörde yoğunluk oluşturdu.
Kırtasiye sektörünün neredeyse durma noktasına geldiği yaz döneminin ardından okulların açılmasıyla birlikte kitap ve kırtasiye malzemesi satışları arttı. Kırtasiye dükkanları okul alışverişlerini karşılamaya gelen öğrenciler ve velilerle dolarken, esnafın yüzü de gülmeye başladı. Geçtiğimiz hafta ana sınıfı ve birinci sınıflar için uyum eğitimlerinin başladığını hatırlatan Kırtasiye esnafı, onların alışveriş hareketliliğinin yanı sıra bu hafta da üst sınıfların açılmasıyla işlerin hareketlendiğini belirtti.
Öğretmenlerin belirlediği listelere göre öğrenci ve velilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiyeye geldiğini aktaran esnaflar, onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol