Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ

Bu haber kez okundu.

TEKRARDAN ADAY OLACAĞIZ

Elazığ TSO eski Başkanı ve İş insanı İdris Alan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Dedeman Otel'de basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen İş insanı İdris Alan, Elazığ'ın geleceği için göreve talip olduklarını belirtti. Yarım kalan işleri tamamlamak adına göreve yeniden talip olduklarını aktaran Alan, hizmete yeniden hazır olduklarını belirtti.

ÇÖZÜMLER ÜRETİPGÜNDEM YARATTIK

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yürüttüğü dönemde birçok soruna çözüm getirdiklerini söyleyen Alan; "Bildiğiniz gibi Allah bize daha önce ilimizin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yapmayı nasip eyledi. Allah'a şükürler olsun başkanlık dönemimizde sizlerin yardımı, destekleri ile birlikte güzel işler yaptık. Elazığ'ın sorunları ile ilgili çözümler ürettik, gündem yarattık. Nisan 2018 yılında yapılan seçimle üyelerimizin teveccühü mevcut başkanımızdan yana oldu, biz de saygı duyduk.

VAATLER YERİNE GELMEDİ

Mevcut yönetimin seçim öncesi verdikleri vaatlerini yerine getiremediğini ifade eden ETSO Başkan Adayı İdris Alan, "En son 2018 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapmış olduğumuz toplantıdaki konuşmalarımızda anlatmıştık.  4 sene çok çabuk gelir geçer demiştik. Mevcut başkanımızın 23 tane projesi vardı, biz de Elazığ'ımızı düşündüğümüzden, şehrimizi sevdiğimizden dolayı inşallah bu projeler yerine gelir diye temennide bulunarak takipçisi olacağımızı da belirttik.

YAPILMASI GEREKENLER YAPILMADI

4 yıl geldi geçti. Bize göre verilen taahhütlerin hiç biri yerine getirilmedi. Muhakkak mevcut başkanımız da iyi niyetiyle bir şeyler yapmaya çalışmıştır ancak, deprem ve pandemi gibi önemli süreçlerde güzel işleri yapacağı bu süreçte, ETSO üyelerimizle yaptığımız görüşmelerimizden çıkan sonuca göre yapılması gerekenlerin yapılmadığı kanaatine vardık.

TEKRARDAN ADAY OLACAĞIZ

Elazığ’ın sadece ekonomik açıdan değil dört koldan kalkınması, şehrin sanayi ve ticaretinin gelişmesi noktasında etkin olmadıklarını öne süren Alan, "Biz yeterli görmediğimizden dolayı dostlarımızla bir araya gelip istişareler ettik ve yeniden aday olmamız gerektiğine karar verdik.

İSTİŞARELERİMİZ DEVAM EDECEK

Dolayısıyla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkalığına yeniden aday olduğumuzu açıklamak için burada bulunuyoruz. Allah nasip ederse Ekim veya Kasım ayı içerisinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yapılacaktır. Biz de ekibimizle, arkadaşlarımızla defalarca ilin durumu ile ilgili istişarelerimizi sürdürecek zamanı geldiğinde de Allah nasip ederse yarım kalan işimizi tamamlamak için tekrar aday olacağız. Allah çıkmış olduğumuz yolda bizleri utandırmasın. Rabbim Elazığlı üyelerimizin hayır duasını almasını nasip etsin." ifadelerin kullandı.

PROJELERİN TÜMÜNE VAKIFIZ

ETSO Başkan adayı İdris Alan, açıklamalarının ardından söz alan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Haber Ayrıntı Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Serkan Gürtürk’ün; mevcut başkanın seçim öncesi açıklamış olduğu 23 projeler hangileriydi şeklinde sorduğu soruyu cevaplayan Başkan Adayı Alan, “Az önce konuşmalarımın arasında da bahsettiğim gibi 23 projenin uygulanması konusunda kendilerine başarı temennisinde bulunup takipçisi olacağımızı o dönem de belirttiğimizi söyledim. Dolayısıyla bahse konu gerçekleştirilmeyen projelerin tümüne vakıfız.” Dedi.

KURUMLARDA İŞLER SÜREKLİLİK ARZ EDER

Toplantıda bir soru da Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca’dan geldi. Koca’nın sorduğu; “Mevcut Başkanın bahsettiğiniz 23 projesinden gerçekleştirilemeyenleri yönetime geldiğinizde siz devam ettirecek misiniz, yoksa kendi yeni projelerinizle mi yola devam edeceksiniz?” şeklindeki soruyu ise Başkan Adayı Alan şu şekilde cevaplandırdı: “Elbette ki bizler de yeni döneme yeni projelerimizle gireceğiz. Ayrıca kurumlarda işler, süreklilik arz ettiği için, kendi projelerimizin yanında mevcut yönetimin de kendilerine ait olan ama bilvesile gerçekleştirilmemiş projelerini gündemimize alıp Elazığ’ın gelişip kalkınması adına gerekeni yapacağız.

HAZIR MISINIZ SORUSUNA; HAZIRIZ CEVABI

Fırat Gazetesinden Kübra ….. ‘nın sorduğu; “Hani siz de bahsettiniz konuşmanızda; 4 yıl çabuk geçer ve geçti diye… Geçen bu süre zarfında kendinizi yeni seçimlere hazırladınız mı veya hazır hissediyor musunuz?” sorusunu da cevaplayan Başkan Adayı Alan; “Takdir edersiniz ki 4 yıl az bir süre değil. Bu 4 yıl içerisinde Elazığ’dan hiç kopmadığımız gibi yaşanan gelişmeleri de yakından takip ettik. Dolayısıyla gerek ETSO Üyelerimiz nezdinde gerekse kamuoyunda böyle bir beklentinin olduğu kanaatine varınca yeniden aday olmamız gerektiğine karar verdik, Hazırız…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol