Değerli Yeni Ufuk Gazetesi okurları, yazın hayatına Uzaktan Eğitim konusuyla merhaba diyerek sizleri selamlıyorum.

Bundan böyle haftada bir gün, bu köşede sizlerle olacak, çoğu zaman eğitime dair, kimi zaman da gündeme dair konularla görüş ve düşüncelerimi paylaşacağım.

İlk tecrübem olarak bana bu fırsatı tanıyan Genel Yayın Yönetmeni değerli ağabeyim M.Nafiz Koca ve gazetemiz yayın kuruluna şükranlarımı arz ediyorum.

Tarihsel geçmiş incelendiğinde dünden bugüne toplumların değişimi ve gelişimi için en önemli değer olan bilgi, toplumsal ve ekonomik yaşamın temel ihtiyaçlarındandır

Bilgi, kas gücü yerine Beyin gücünü esas alan yaşama yoğun bir şekilde yayıldığı bu dönemde sürekli bilgi üreten, yeni gelişmeleri takip eden ve bilgili olmanın güçlü olmanın temel şartı olduğu inancına sahip bir nesli  oluşturmuştur.

Yenidünya ülkeleri ihtiyaç duyulan niteliklerde bireyler yetiştirmeyi amaçlamıştır.

Belirli sorumlulukları nedeniyle çalışmak zorunda olan bireyler, özel durumlarından dolayı seyahat etmekte zorlanan kişiler veya ikamet ettikleri yeri değiştiremeyecek bireyler ya da örgün eğitim kurumlarına devam edemeyecek olan bireylere uzaktan eğitim imkanı verilerek kendilerini geliştirmelerine İmkan verilmiştir.

İlgi duyulan alanda eğitim alarak her bireye fırsat eşitliği doğrultusunda uzaktan eğitim imkanı verilmelidir.

Uzaktan eğitimin tam anlamıyla gelişimi son yıllarda daha da hızlanmıştır

Peki bizim öğrencilerimize uzaktan eğitim süreci nasıl izlemekte?

Öğrencilerin öğrenim ihtiyaçlarının karşılanması her etkili uzaktan eğitim programının ve doğal çabaların sınandığı bir durumdur.

Öğrencilerin uzaktan eğitime bakış açıları ve derslerin uzaktan eğitimi de verilmesi sürecinde gösterdikleri tepkiler farklılıklar gösterir.

Bazı öğrenciler uzaktan eğitim sürecine kolaylıkla uyum sağlarken bazıları ise bu ortamın özelliklerine uyum sağlayamayabilirler. 

Peki neden? 

Uzaktan eğitim de öğretmenlerin öğrencileri ile fiziksel yakınlığı geleneksel eğitime kıyasla daha az olacağından özellikle öğrenci merkezli eğitime alışkın olmayan öğrenciler bu durumdan olumsuz etkilenecektir.

Uzaktan eğitim ile ilgili görüşlerin olumsuz olması durumunda öğrencilerin bu eğitim ortamının sunmuş olduğu imkanlardan faydalanamayacaklarını, sisteme adapte olamayacaklarını, bunun öğrenme öğretme süreçlerini ve öğrenci motivasyonunu olumsuz yönde etkileyebileceğini söylemek mümkündür.

Daha etkin bir uzaktan eğitim için nelere dikkat etmeli? 

Tüm dünyada görülen bir hastalık sonucunda seri  hızla yaygınlaşmakta olan uzaktan eğitim Türkiye’de de geniş bir kitleye eğitim hizmetinin götürülmesinde önemli avantajlar sağlamaktadır.
Bu Sürecin etkili olmasında;

-    kendi kendine öğrenebilme ve öğrenmeye istekli olma,
-    Zamanı iyi yönetebilme,
-    Bilişim teknolojilerini kullanabilme,
-    Alternatif öğrenmeye açık olma,
-    Karşılaştığı küçük teknik aksaklıkları çözümleyebilme gibi özellikleriyle öğrenciler donandığında Çok daha etkili bir uzaktan eğitim süreci yaşanılabilecektir. 
Unutmayalım ki yöntemimiz ne olursa olsun amacımız sadece ÖĞRENMEK olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol