Şimdi sizleri amiyane tabir ile soru manyağı yapacağım, dikkat edin sigortalarınız atmasın. Siyasi öngörülerine güvenen, kendini siyasetin profesörü zannedenler sorularımızın cevaplarını doldurarak [email protected] adresine gönderebilirler.

7 Nisan günü birileri Ak Parti Milletvekili aday listesini el altından servis etti. Bu listeyi ilk paylaşan duayen gazeteci Nafiz Koca oldu. Peki liste nasıldı?

1-Mücahit Yanılmaz

2-Selahattin Özsoy

3-Erol Keleş

4-Rıdvan Mahmut Nazırlı

5-Murat Öz

                SORU 1:               Bu listeyi kim servis etti, amacı neydi?

                EL-CEVAP:          …………………………………………………………

                SORU 2:               Bu liste hangi AK Partilinin işine gelmiyordu? Neden?

                EL_CEVAP:         ………………………………………………………...   

                SORU 3:               Gece yarısı saat 03:00 te listeler hemen hemen şekillenmiş iken listeye müdahele ederek, Selahattin Özsoy’u dosya manyağı yaparak liste dışı bırakmaya muktedir olan siyasetçimizin amacı ne ola ki? Selahattin Özsoy’a Şahin Şerifoğulları’nın açık açık destek verdiği herkesçe malum. Şahin Şerifoğulları, Özsoy’a bu kadar açık desteği tabi ki babasının hayrına vermiyordu. Selahattin Özsoy, Şerifoğulları’nın askerlik arkadaşı da değildi. Şerifoğulları’nın amacı netti. Tabi ki 1 yıl sonra yapılacak olan belediye başkanlığı seçiminde, Palu bölgesinde etkili olan Selahattin Özsoy’un desteğini almaktı. Şerifoğulları, Özsoy’a destek vererek 60 aday adayının tepkisini de sebep olmuş ve siyasi ikbali için risk almıştı. Aynı zamanda Elazığ Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın da her ne kadar konumu itibari ile dillendiremese de, Selahattin Özsoy ile geçmişe dayanan dostlukları vardı. Şerafettin Yıldırım’ın Ak Parti listesinde görmeyi isteyeceği ilk kişi Selahattin Özsoy’du.  Şimdi soru şu; Hem Şerioğulları’nın yeniden belediye başkanı olmasını engellemek isteyen, hem de Şerafetttin Yıldırım’ın il başkanı olarak elinin güçlü olmasını istemeyen Elazığ’lı siyasetçi kim olabilir?

                EL_CEVAP:         ………………………………………………………….

                SORU 4:               Ak Parti listesinden Selahattin Özsoy çıkartıldı. Yerine Ejder Açıkkapı konuldu ve listede ki adayların yerleri değiştirildi. Bu son dakika atılan gol ile kim 3 puanı kazandı ve şampiyonluğa kim bir adım daha yaklaştı.

                EL CEVAP:           ……………………………………………………………

                SORU 5:               Ak Parti 20 yıldır, abi vekil diye adlandırdığımız tecrübeli ve lider olabilecek kişiyi hep 1. Sıradan vekil adayı gösterdi. Geçmiş dönemde MHP’den aday adayı olan Erol Keleş, hiçbir siyasi tecrübesi olmadığı halde Ak Parti’nin abisi koltuğuna oturdu. Oysaki Ejder Açıkkapı, geçmiş dönemde milletvekilliği ve il başkanlığı yapmış tecrübeli bir siyasetçi. Ak Partiye abilik yapabilecek donanımda olan Ejder Açıkkapı’nın 1.sıra aday olmasını istemeyen ve engel olan Elazığ’lı Ak Partili siyasetçi kim olabilir?

                EL-CEVAP:          ……………………………………………………………..

                SORU 6:               Mücahit Yanılmaz Ak Parti ilk aday listesinde 1.sıra adayı iken, Ak Partinin kesinleşen aday listesinde 4.sırada kendisine yer bulabildi. Her ne kadar doğru bir karar olsa da, (bu kısım benim şahsi yorumum) Mücahit Yanılmaz’ı listede alaşağı eden husumetlisi Elazığ’lı Ak Partili siyasetçi kim?

                EL_CEVAP:         ……………………………………………………………………..

                SORU 7:               Ak Parti aday listesi curcuna, Elazığ halkı tarafından şiddetli tepki gördü. Ak Parti aday listesi halkın istediği değil, genel merkezin ceket modunda gönderdiği adaylardan müteşekkil. Bu da Ak Parti için ciddi oy kaybı demek. Ak Partinin alabileceği oy aranı ile ilgili konuşulan senaryolar korku filmini aratmıyor. Peki bu sorumuz 30 puanlık soru olsun. Bu kıyağımı da unutmayın. Bir önceki döneme göre, bu seçimde Ak Partinin oyunun düşmesi ve Ak Partinin Elazığ’da başarısız olması en çok hangi siyasetçiye fayda sağlar?

                EL_CEVAP:         ……………………………………………………………………….

                SORU 8:               Ak Partide son dönemlere baktığımız zaman yıldızı parlayan, halkın gönlünü kazanan iki siyasetçi var. Bunlardan biri Ak Parti il başkanı Şerafettin Yıldırım, tam dava adamı, gecesi gündüzü yok, akçeli işlere asla bulaşmamış, geçmişten akıllarımızda kalmış olan samimi Ak Partili, AKP’li değil. Bir diğeri ise yapmış olduğu belediyecilik hizmetleri ile Elazığ’a level atlatan, halkın gönlünde taht kurmuş olan Şahin Şerifoğulları. Şimdi sorumuz şu olacak. Eğer bu seçimde Ak Parti başarısız olursa,  bunun acı faturası haksız yere de olsa, kötü listenin müsebbibi olmayan Şerafettin Yıldırım’a kesilecek. Başarısız olmuş il başkanı konumunda olacak. Listeleri belirleme noktasında müdahil olan Ak Partili siyasetçi kim ise, bir taşla kuş katliamı yapmış olacak. Yıldızı parlayan Şerafettin Yıldırım’ın ışığı kimi rahatsız eder ve hangi siyasetçi Şerafettin Yıldırım’ın parlayan yıldızını söndürmek ister?

                EL_CEVAP:         ……………………………………………………….....................

Şimdi cevapları alalım baylar bayanlar, merdivenden kayanlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol