Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

DEFİNECİLERE SUÇÜSTÜ!

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri ilinden gelen A.S. isimli şahsın elinde bulunan tarihi eser niteliğindeki sikkeleri satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaştı.

Şüpheliyle alıcı gibi irtibata geçen Jandarma ekipleri gümüş sikkeyi almak istediklerini belirterek şüpheliyle anlaştı. A.S., N.D., G.Ç., Ş.D. ve A.Y. isimli şüphelilerle buluşan Jandarma ekipleri, şüphelilerin sikkeleri göstermesi üzerine çevrede tertiplenen Kaçakçılıkla Organize Şube Müdürlüğü, İstihbara Şube Müdürlüğü ve İl Merkez Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından operasyon yapılarak suçüstü yakalandılar. Jandarma ekiplerince yapılan kontrolde Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 325 adet gümüş sikke ele geçirildi.

Yakalanan sikkeler incelemenin ardından müze yetkililerine teslim edildi. Yakalanan 5 şüpheli hakkında ise Jandarma ekiplerince yasal işlem başlatıldı.

“TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELEYE KARARLILIKLA DEVAM EDİLECEKTİR”

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılığı ile mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol