Öne Çıkanlar DEPREM komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ 23 Nisanda çocukları ağırladı. Elazığda

Bu haber kez okundu.

"Elazığ'da Siyasi Başarı Elde Ettik!"

HABER: GÜLÇİN TURGUT

CHP olarak tüm kadrolarıyla sürekli sahada olduklarını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,"Gürsel Erol sahada olmasaydı iki kat oylarını arttırmazdı. Elazığ'da incelenmesi gereken bir siyasi başarı var."  dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye olarak yapımını üstlendikleri okul inşaatını incelemek üzere Elazığ’a geldi. İmamoğlu'nu Elazığ Havalimanında CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL ve partililer karşıladı. İBB tarafından inşasına başlanılan 17 bin 71 metrekare kapalı alana sahip Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şantiyesinde incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu yetkililerden bilgi aldı.

GÜZEL BİR LİSE PLANLADIK

Ziyarette açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün Elazığ'dayız. Çok kıymetli Milletvekilimiz Gürsel Erol ile beraber. Geçen yıl Eylül Ayı'nda başlanan ve yakında 1 yılı tamamlanacak olan meslek lisesinin inşaatını gezmeyi planladık. Gazi Meslek Lisesi Elazığ için çok kıymetli bir okuldu. Hatırlarsanız Elazığ depreminde yine buraya ziyaretimiz olmuştu. Sayın Vekilimiz sağ olsun büyük bir çalışmayla Elazığ’ı nasıl ayağa kaldırabiliriz ve memleketin her kurumu nasıl iş birliği yapabilir konusunda çaba gösteriyordu. O dönemde bize bu hayırlı teklifi getirdiğinde İstanbul halkı adına Elazığ’a böyle güzel bir liseyi kazandırmayı planladık." Dedi.

İHTİYAÇ DUYULAN MESLEKLER BU OKULLARDA YETİŞİYOR

2022 Eylül Ayı itibariyle okulun yapımına başlandığını söyleyen Başkan İmamoğlu,"Şu anda iş gücü piyasasında en çok ihtiyaç duyulan meslekler bu okullarda yetişiyor. Bu bağlamda okulun teklifini bize getirdi ve biz kabul ettik. Ardından bu okulla ilgili bir proje süreci başlattık. Yani şu anda bu okulun bir başka örneği yok. Bu bir tip proje değil genelde okullarda tip proje uygulaması yapılır ama bu okul tam da buraya özenle çalışılmış kıymetli bir mimarımızın çalışması. Bu çalışma bittikten sonra tabi bunun uzunca Millî Eğitim Bakanlığında onay süreci oldu. İncelenmesi gerekiyordu uzunca bir zaman aldı ama onaylandı. Ardından burasıyla ilgili yapım sürecine dair İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinden oy birliği ile buranın yapımı ile ilgili karar aldık. İhalesi yapıldı ve 2022 Eylül itibariyle buraya başladık." diye konuştu 

İSTANBUL HALKININ ELAZIĞ’A ÇOK GÜZEL BİR HEDİYESİ

Yaşanan 2020 depreminin ardından okulun İstanbul halkından Elazığ'a bir hediye olduğunu kaydeden Başkan İmamoğlu, "Malumunuz 2022’den bu yana özellikle deprem döneminde bu bölgelerde inşaatların tamamen durdurulması uzun bir zaman aldı. Bütün sıkıntılara rağmen inşaatı yüzde 50 seviyesine getirdiler. Bu yıl bir ara dönem içerisinde okulun belli bir kısmını hizmete açabilir miyiz çabası var arkadaşlarımın. Olmasa da önümüzde ki yaz iç tefrişatıyla birlikte hazırlanacak. İnşallah Elazığımıza pırıl pırıl Gazi Endüstri Meslek Lisesi yapılmış bir şekilde hizmete alınacak. İstanbul Halkının, Elazığ’ın yaşadığı depremden sonra Elazığ’a çok güzel bir hediyesi olacak." Dedi.

SADECE BİR OKUL DEĞİL, BİR EĞİTİM KAMPÜSÜ GİBİ

Başkan İmamoğlu, Elazığ'a özenli bir projeyi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Bu arada böylesine kıymetli bir vesileyi bize oluşturduğu için kıymetli vekilimiz Gürsel EROL’a teşekkür ederiz. Bu güzel okulumuz mimarisiyle Elazığ’a bir değer katacağını hatta Türkiye’de konuşulan bir kampüs kavramıyla ki burada 40’a yakın dersliği, 30’un üstünde atölyesi, kapalı spor salonundan konferans salonuna aslında bir nevi Elazığ için sadece bir okul değil bir eğitim kampüsü gibi çok kıymetli hizmetler verebilecek stratejiye sahip. Bu bağlamda özenli bir projeyi kazandırmanın keyfini yaşıyorum. Hem Elazığ’a hem eğitim camiamıza hem de ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu.

RAKAMLARLA, İSTATİSTİKLERLE ORTAYA KOYACAĞIZ

Türkiye'nin her noktasına güzel hizmetler sunmaya devam edeceklerini belirten Başkan İmamoğlu," Ülkemizin her noktasına dokunan farkındalığı yüksek bir yönetim olduk. İddiayla söylüyorum biz 5 yıl bittiğinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en güçlü, en üretken toplumuyla iç içe, en demokratik bir yönetimi olduğumuzu rakamlarıyla, istatistikleriyle ortaya koyacağız. Ülkemizin her noktasına güzel hizmetler sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

HER DAİM SAHADAYIZ

Her zaman sahada olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan İmamoğlu,"Benim 14 yıldır sahada olmadığım saniyem yok. Vatandaşın arasında olmasam huzursuz olurum. Doğruları onlardan görürsünüz. Eleştirileri onlardan alırsınız. Dertleşirsiniz, yüzleşirsiniz ve kendinizi yenilersiniz. Toplumdan vatandaştan uzak olan hiç kimse başarı elde edemez. Bu bağlamda hep sahadayım." şeklinde konuştu.

BAŞARI ANLAMINDA İNCELENMESİ GEREKEN BİR YER

Elazığ'da büyük bir siyasi başarı elde ettiklerine dikkat çeken Başkan İmamoğlu,"Elazığ'da başarı anlamında incelenmesi gereken bir yer. Gürsel Erol sahada olmasaydı iki kat oylarını arttırmazdı. İncelenmesi gereken bir siyasi başarı var burada. Sahada olunca nasıl sonuç alınıra örnek bir yer. Gürsel Erol'un,  Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı." İfadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol