Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

Memur-Sen'den Memur maaş zammına dair açıklama!

 BAHŞİ: "İYİLEŞTİRMELERLER TÜRKİYE YÜZYILINA YAKIŞIR"

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi; enflayon farkının dikkate alınmaması gerektiğini ve  kamu görevlilerine kira yardımı hususunun biran önce çözüme kavuşması gerektiğini vurgulayarak; “3 Temmuz’da açıklanması beklenen Haziran ayı enflasyon verileri, Kurban Bayramı ve fiyat raporlaması nedeniyle 5 Temmuz’a ertelendi.

Yılbaşından itibaren 5 aylık süreçte enflasyon %15,26 ve enflasyon farkı ise %6,72 olarak gerçekleşmişti. 5 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamları ile 6 aylık enflasyon farkı netleşmiş olacak. Meclis’e gelmesi beklenen “en düşük memur maaşını 22.000₺”ye çıkaracak düzenlemenin dışında tutulması gereken 6. Dönem Toplu Sözleşme’de hüküm atlına altığımız %6 artış ve enflasyon farkı, çalışanlar arası ücret adaleti konusunda yeni tartışmaların önüne geçmede önemli katkı sunacaktır. Aynı zamanda yapılacak düzenleme; Ocak ayında olduğu gibi refah payı olarak verilmeli, enflasyon farkında dikkate alınmamalı, siyasi irade tarafından da ifade edilen “kamu görevlilerine kira yardımı” hususu ve “1. Dereceye 3600 Ek Gösterge” konusu da çözüme kavuşturmalıdır. Maaş/ücret artışları, muafiyet ve ilave düzenleme gibi önemli adımların atıldığı ve farklı başlıklar üzerinden birçok kesimi ve alanı ilgilendiren uygulamaların hayata geçirildiği 2023 yılı; alım gücünü yükseltecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, eksiklikleri giderecek ilave tedbirler ve iyileştirmelerle Türkiye Yüzyılına yakışır şekilde tamamlanacağına inanıyoruz" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol