Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler yeniufuk elazığyeniufuk Türkiye

Bu haber kez okundu.

1 Günlük İş Bırakma Eylemi Yaptılar

Kamu Konfederasyonları platformu, 1 günlük iş bırakmak eylemi yaptı. Platform, Türkiye Geneli eş zamanlı açıklama yaparak, iş bırakma eylemini kamuoyu ile paylaştı. Elazığ’da Kamu Konfederasyonları Platformu’na bağlı Anadolu Sen, Bask, Birleşik Kamu İş, Çalışan Sen, Hak Sen, Hür Sen, Şehit Gazi Sen, Yurt Sen Konfederasyonları ile Tüm Emekliler Sendikası bir araya gelerek, devam eden toplu görüşme sürecine tepki gösterdi.

KENDİ ORANLARIYLA ÇELİŞMİŞTİR

Platform adına açıklama yapan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Elazığ İl Başkanı Abdulmuttalip Gürbüz, hükümetin toplu görüşmelerde kendi teklifini hedeflediğini belirtip, teklifi kabul etmediklerini söyleyerek: “Bugüne kadar 12 yılda 6 kez yapılan toplu sözleşmede hükümet teklif olarak masaya hep kendi hedeflediği enflasyon rakamlarına dayalı maaş artışını koymuş ve öyle de sonuçlanmıştır. Bir kez daha aynı tablonun yaşanacağını görüyoruz ve biliyoruz. Bu nedenle 9 konfederasyon bir araya gelerek bu sefalet oranlarını kabul etmiyoruz. Bugün hükümetin açıkladığı mevcut teklif, merkez bankası tarafından revize edilen enflasyon hedeflerinin bile altında kalarak kendi oranlarıyla çelişmiştir.” dedi.

1 GÜNLÜK İŞ BIRAKIYORUZ

Şehit Gazi Sen Konfedarasyonu Elazığ Şube Başkanı Gülcan Kaplan’da taleplerini sıralayarak, haklarını görmezden gelenlere tepki göstermek amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını dile getirerek: “2024 2025 yılında yapılması gereken ücret zamlarına temel oluşturacak şekilde bütün kamu çalışanlarının maaşı en az %115 arttırılmalıdır. 2024 2025 yılında yapılacak zam oranları da bu rakam üzerinden hesaplanmalıdır. Bu bilinç ve kararlılıkla gücümüzü ve aklımızı birleştirerek bugün üretimden gelen gücümüzü kullanarak uyarı amacıyla 1 günlük iş bırakıyoruz.” şeklinde konuştu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol