Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur Ya Hafriyat

Bu haber kez okundu.

150 Milyonluk Vurgun! Pertek Belediyesi’nde Neler Oluyor!

HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Köşe Yazarlarımızdan Murat Ünal; “Pertek’te neler oluyor”başlıklı köşe yazısında Pertek Belediyesinin arıtma tesisi kurulumunu gerekçe göstererek, Kaledibi mahallesinde bulunan yaklaşık 37 bin metrekare imara kapalı tarım arazisi ile belediyeye ait 107 bin metrekare imarlı ve imara girebilecek arsa vasfında alanların takasının yapılmasının ve yapılma biçimindeki usulsüzlüğünü kaleme alarak suç duyurusunda olan yazısı için savcıları göreve davet etti…

Pertek Belediye Meclisi 11 Mayıs’ta arıtma tesisi yapılmasına dair yer takası gündemiyle toplandı. Toplantıda takas işlemlerinin gerçekleştirilmesi için belediye başkanına yetki verildi. Bu takas işlemine göre belediye mülkünden 106 bin 681,25 metrekarelik yere karşılık 37 bin 34,56 metrekare yer alındı. Yapılan takas sonucunda belediyenin mülkünden fazladan 70 bin metrekare yer özel şahıslara verildiği iddia edildi.

YOLSUZLUK, SUİİSTİMAL, ARSA RANTI, YANDAŞ KAYIRMA, BELEDİYEYİ ZARARA SOKMA

Yolsuzluk, suiistimal, arsa rantı, yandaş kayırma, belediyeyi zarara sokma niteliğinde kaleme aldığı köşe yazısında sorumlularının hukuk önünde hesap vermeleri gerektiğini yazan Gazetemiz Köşe Yazarı Murat Ünal yazısının basın yolu ile bir suç duyurusu olduğunu, dikkate alınması konusunda görüş bildirdi. Belediyenin İmarlı 105 dönüm arsası ile bu 35 dönüm imarsız arsayı takas ediyor diyerek işin mali boyutunu gözler önüne seren Ünal; “Kamu görevi yapıyoruz, yazmak zorundayız.

Yazalım ama bir şaşkınlığımı belirterek başlayalım yazmaya.

Pertek  Tunceli’ye bağlı bir ilçe demografik yapısı ise son yıllarda çok değişti, nerede ise Tunceli kökenli vatandaşlarımız çoğunluğu elde etti. Pertek Belediyesi Arıtma Tesisi yapmak için karar alıyor, gerekli tesisi için Baraj Gölüne yakın bir alan da karar kılınıyor, bu alan şahıslara ait ve imarsız, sadece turizm tesisi için imara açılma özelliği taşıyor, yani konut alanı değil. Belediye bu 35 dönümlük yeri en yüksek rakamla 15 milyon karşılığında alabilir, Pertek imarsız arsa fiyatlarının en yüksek rakamını yazdım.

Yok, öyle yapmıyor, Halk Belediyeciliği yapma iddiasındaki CHP’li belediye.

‘’Halkı düşünerek’’  Belediyenin İmarlı 105 dönüm arsası ile bu 35 dönüm imarsız arsayı takas ediyor, al sana Halkçılık, Halk adına 150 milyonluk bir vurgun, bu rakamı da kafadan yazmadım, araştırmanın ürünüdür, Pertek de 105 dönüm imarlı arsanın bedelidir bu, 150 milyonluk vurgun.

Buraya

kadar işin mali boyutu.” Dedi.

*BELEDİYE MECLİS ÜYESİNE TEHDİT

Bu durumdan rahatsız olan CHP’li belediye meclis üyesinin savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ancak aldığı tehditler nedeniyle dilekçesini geri çekmek zorunda kaldığını aktaran Murat Ünal; “Bundan sonra profesyonel işler başlıyor.

Yine bir CHP’li belediye meclis üyesi bu rezaletten rahatsız oluyor, savcılığa suç duyurusunda bulunuyor, encümen kararının bu takası içermediğini, takas maddesinin karar alındıktan sonra metne eklendiğini söyleyerek dilekçe hazırlayıp savcılığa sunuyor, sonra mafya tipi işler başlıyor, meclis üyesi susturuluyor, dilekçeyi geri almak zorunda kalıyor.”ifadelerini kullandı.

FETÖ TAKTİĞİ

CHP’li meclis üyesinin bir iddiasının da meclis üyesi encümen kararında takas maddesi olmadığı halde takas yapıldığını belgeleyen dilekçenin Belediye bilgisayarlarının hart disklerinin söktürülerek yerine yeni disklerin taktırılarak ortadan kaybedildiğini yazan Murat Ünal; “Bu işleri iyi bilirim meclis üyeliği dönemimde Elazığ Belediyesinde böyle bir vakayı açığa çıkarmıştım.

Tam bir FETÖ taktiği yapılan.

Bana gönderilen belgeye dayalı bilgileri tek tek köşemde yazacak değilim, işin yargılık boyutunu düşünerek, yargılık bir meselede detay yazmayacağım.

Sadece şunu yazmak zorundayım, bu rezaletin açığa çıkmasını sağlayacak olan Belediye Bilgisayar Hart Disklerinin incelenmesi olacaktır, Hart Diskler öyle kafadan sökülüp yerine yenisi takılmaz, sökme takma tutanakları düzenlenir, imza altına alınır, söken ve söktüren imzalar ve sökülen hart diskler saklanır.” dedi.

BU BİR SUÇ DUYURUSU, DEVLETİMİZE VE YARGIYA GÜVENİMİZ TAM

Murat Ünal yazısının son bölümünde savcılığın bu yazıyı da suç duyurusu kabul edip kovuşturma açıp açmayacaklarını aktaran Ünal; “Biz şimdilik bu kadar yazıp bekleyelim, bundan sonra işi Emniyet KOM a, Siber suçlara, dijital suçlar birimine bırakalım, bu arada savcılığın bu yazıyı da suç duyurusu kabul edip, CHP li meclis üyesinin geri aldığı suç duyurusu ışığında kamu Kovuşturması açıp açmayacağını bekleyelim, yargıya saygımız gereği bunu yapmak zorundayız. Gereğinin yapılacağını düşünüyorum, umarım yapılır, bu işlerde yetenekli biriyim, bunun ispatı önceki yıllarda var, işe ben el  atar isem sonuna kadar giderim, üstüme 2010 yılında salınan infaz çetelerine rağmen yılmadım, susmadım, bu seferde susmam ve yıldıramazlar. Devletime ve yargıya güvenerek şimdilik benden bu kadar diyorum.

Bu yazım aynı zamanda basın yolu ile bir suç duyurusudur umarım dikkate alınır.

Küçük bir ilçe belediyesinde bunlar yapılıyor ise İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin gibi büyük şehirlerde ve diğer CHP’li belediyelerde neler yapıldığını düşünmek dahi istemiyorum, bana ne Dünyayı ben mi kurtaracağım,  Ak Parti düşünsün İktidar ya. Devrim yapıp halk iktidarı kuracak devrimci partiler düşünsün, ben devrimci değilim iflah olmaz bir anarşistim bana ne.”ifadelerine yerverdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol