Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

23 Hedef Ve Projenin Lansmanı Yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanlığı koordinasyonunda 14 Mayıs sonrası TBMM çatısı altında Elazığ’ın sosyo-kültürel ve ekonomik gelişme ve kalkınmasını hedefleyen 23 hedef ve projenin lansmanı gerçekleştirildi. MHP Milletvekili adayları hazırlanan görsel sunu eşliğinde projelerin detaylarını katılımcılarla paylaştılar. MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili adayı Semih Işıkver, bir halk sözleşmesi mantığı ile hazırlanan hedeflerle şehrin gelecek yüz yılının şekilleneceği dile getirildi.

SİYASET KURUMUNA GÜVEN VE HALKIMIZA UMUT OLDUK

Akgün Otel’de saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Lansman toplantısına İlçe Belediye Başkanları, Belediye ve İl Encümen Üyeleri, Meslek Örgütü Başkanları ve Yöneticileri, STK temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, sendika başkan ve yöneticileri, MHP il ve ilçe yöneticileri ve davetliler katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Yunus Bal programın açılış konuşmasını yaparken, hazırlanan projeler ile güven sorunu yaşayan siyaset kurumuna itibar ve tüm topluma umut olduklarını belirterek, “TBMM çatısı altında bu şehrin kronikleşen tüm sorunlarına çözüm üreteceğiz. Halkımız adına bu çalışmaların en yakın takipçisi olmaya söz veriyorum” dedi.

İl Başkanı Bal’ın ardından MHP Elazığ Milletvekili adayları Fatma Sevinç Oğuzhan, Yunus Genç, Hakan Kuzu ve Oğuzhan Demir tarafından ilk 8 proje hakkında bilgiler verildi.

IŞIKVER: BAŞARAMAZSAM ADAY OLMAYACAĞIM…

Lansman toplantısında bir konuşma gerçekleştiren MHP Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver, halka saygı ve siyaset kurumuna güven getirmek için bir halk sözleşmesi mantığı ile hazırlanan 23 maddelik hedefler hakkında bilgi verdi. Işıkver, “Bu hedeflerin her birinin halkımıza kazandırılması için TBMM çatısı altında Cumhur ittifakının en güçlü ortağı olarak var gücümüzle çalışacağız. Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçelinin takdir ve tensipleriyle ilimiz için her bir projemizi ilgili tüm makamlara taşıyacağız. İlimiz gündeminin 25-30 yıllık süreç içerisindeki kronikleşen her bir sorununu bu ilin gündeminden çıkarmak için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Bu salonda söz veriyorum. Başaramazsak bir sonraki dönem halkımızın karşısına çıkmayacağım. Siyaset kurumunun artık tüm topluma güven vererek, toplumun beklentilerine cevap vermesi gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

SİYASİ İRADE ELAZIĞ’IN SAHİP OLDUĞU DEĞERLERİ KEŞFEDEMEDİ…

MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili adayı Işıkver, şehirni siyaseten son 25-30 yıllık dönemde sahipsiz kaldığını belirterek, “1970’li yıllarda dönemin Devlet Planlama Teşkilatı ülkemizin zengin kaynakları ve jeopolitik konumunu göz önüne alarak tespit ettiği 7 metropolitan ilden biri olarak kayıt altına alınan Elazığ maalesef yıllar içerisinde sıradan bir kent haline gelmiştir.

Sahip olduğu hiçbir zenginliğini ekonomik değere dönüştüremeyen ilimizin, işsizlik ve buna bağlı olarak yoksulluğu en ciddi tehdit olarak maalesef önümüzde durmaktadır.

İlimizin tarım, hayvancılık, su ürünleri, tarih, turizm, gastronomi, jeopolitik konum avantajı, genç nüfusu, üniversitesi, yer altı kaynakları, sanayi birikimi ve tecrübesi, ulaşım imkanları ve hepsinden önemlisi beşeri sermaye zenginliği bu şehri temsil eden siyasi iradenin ne yazık ki dikkatini çekememiştir.

Kuzova, Uluova ve Kovancılar, Palu, Karakoçan, Harput ve ilin diğer bölgesindeki verimli ovaların ve tarım arazilerinin sulu tarımla buluşturularak bu bölgelerin refah seviyesinin kısa sürede artırılması mümkün iken, ne yazık ki, ilin sulama problemleri bu şehrin 20 yıldan fazla bir süreden beri sürekli gündemini meşgul etmiştir.”

MESLEK ÖRGÜTLERİ, STK’LAR VE KANAAT ÖNDERLERİ HEP YALNIZ KALDI…

Işıkver, şehrin kronikleşen tüm sorunları karşısında Meslek Kuruluşları, STK temsilcileri, muhtarlar ve tüm kanaat önderlerinin büyük mücadele vermesine rağmen sahipsiz kaldığına vurgu yaparak, “Bu salonu dolduran siz çok kıymetli kanaat önderleri ve Meslek Kuruluşu yöneticilerimiz son yirmi yıl içerisinde Teşvik Yasası ile ilgili olarak hep bir mücadelenin içerisinde yer almıştır.

Bunun temel olarak başlıca sebebi siyaset kurumunun şehrin önceliklerine yabancı olması, sizlerle hareket edilmemesi ve gelecek projeksiyonlarının bulunmamasıdır. Yani bu Aziz Şehir siyasi temsilde yetersiz kalmıştır.”

MUTSUZLUK SIRALAMASINDA İLK ONDA, YAŞANABİLİRLİKTE İLK YİRMİDEYİZ…

Işıkver, Elazığ’ın zengin kaynak ve potansiyelini ekonomiye kazandıramayan siyaset kurumunun halkı mutsuz ettiğine dikkat çekerek, “TÜİK tarafından yapılan araştırmalarda Ülkemizin en mutsuz şehirleri sıralamasında Elazığ ilk 10 il arasındadır. Yine TÜİK ve FORBES gibi bağımsız araştırma kurumları tarafında yapılan araştırmalarda, Ülkemizde 81 il içinde yaşanabilir iller sıralamasında şehrimiz ilk 20 arasında bulunmaktadır. Bu büyük çelişkinin sebepleri iyi yorumlanmalı, 81 il içinde yaşanabilirliği ilk 20’de olan bir şehrin vatandaşlarının neden mutsuz oldukları sorgulanmalıdır. Bu sebep ve sonuç hepimizin ortak sorumluluğudur. Şehrimizin bugün içinde bulunduğu durum ne yazık ki budur.

İşte bu gerçekten hareketle, ilimizin kaybedecek bir güne daha tahammülü yoktur. 14 Mayıs sonrası başlayacak yeni dönem ilimiz için tarihi bir öneme sahiptir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu dönemde Cumhur İttifakının en güçlü ortağı olarak şehrimizin sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına etki edecek ve önümüzdeki 5 yıllık süreçte şehrimizin TBMM çatısı altında takip edilecek ve sonuçlandırılmasına kararlı bir şekilde gece gündüz demeden çalışılacak hedefleri belirlenmiştir.”

23 MADELLİK HALK SÖZLEŞMESİYLE KARŞINIZDAYIZ…

Işıkver, 23 maddelik halk sözleşmesiyle toplumun karşısına çıktıklarına vurgu yaparak, “Önümüzdeki 5 yıllık hizmet dönemi için belirlemiş olduğumuz ve bir halk sözleşmesi mantığı ile sizlerle paylaşmış olduğumuz bu 23 maddenin bir çoğunun çözümü için Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, Meslek Örgütlerimizin, Yerel Yönetimlerimizin, Muhtarlarımızın ve şehrimizin tüm ilgili dinamiklerinin yoğun gayreti yıllar içerisinde hep olmuştur.

Ancak siyasi sahipsizlik bu talepleri hep gündemde tutmuştur. İşte bu nedenle 14 Mayıs sonrası bugün Lansmanını yaptığımız bu 23 madde ve daha fazlası için mücadele veren tüm STK’larımızın, Meslek Kuruluşlarımızın ve Yerel Yönetimlerimizin yanında yer alınacak ve öncülük edilecektir.

Bu aziz şehrin çözümsüz hiçbir sorunu yoktur. Sorun, vizyonsuzluk, siyasi çekişmeler ve siyasi sahipsizliktir. 14 Mayıs sonrasında Elazığ için artık çok daha büyük hedeflerin ortaya konması 4 bin yıllık tarihi Harput’un bizlere yüklediği bir sorumluluktur. İşte bu sorumluluk ve ortaya koyduğumuz gelecek vizyonu ile huzurunuzdayız. Ne yazık ki, son yirmi yılda itibarsızlaştırılan siyaset kurumunun yeniden toplum nezdinde güven tesis etmesi için MHP olarak halkımıza olan saygımızın bir gereği olarak karşınızdayız.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN SÖZ VERİYORUZ…

Işıkver konuşmasını verdiği sözle tamamlayarak, “Şehrimizin tüm dinamiklerinin temsilcileri olarak sizlerin huzurunda şehrimizi gelecek yüzyıla hazırlayacak bu 23 maddelik hedeflerimizin çözümü için sizlerle birlikte gece gündüz demeden  çalışacağımıza, kurulmuş olan statüko masalarını devirmeye, taşına toprağına kurban olmaktan çekinmediğimiz bu Aziz şehre hizmete söz veriyorum. Bu duygularla, katılımınız için her birinize bir kez daha ayrı ayrı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyor; seçimlerin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, En derin saygılarımı sunuyorum” dedi.

MHP TARAFINDAN TBMM ÇATISI ALTINDA ÇÖZÜMÜ İÇİN GAYRET GÖSTERİLECEK HEDEFLER

1-Ulaşılabilir Olma Hedefi, 2-Sulama Projeleri, 3-Devlet Desteklerinden Yararlanma, 4-Yatırım ve Sanayi Altyapılarının Tamamlanması, 5-Kovancılar-Palu-Karakoçan Karma OSB, 6-Baskil Gıda ve Ambalaj OSB, 7-Yeni Sanayi Siteleri ve Sektörel Küçük Sanayi Siteleri, 8-Lojistik Merkezi, 9-Turizm Altyapısının Geliştirilmesi, 10-Pertek-Çemişgezek Köprüsü, 11-Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ve Okul ihtiyaçlarının karşılanması, 12-SODESİM (Sosyal Destek İletişim Merkezleri), 13-Üreten şehir Elazığ, 14-Kooperatif Satış Merkezi, 15-Sivil Toplum Kuruluşları Platform Merkezi, 16-Elazığ Kültür ve Sanat Obası, 17-Tanıtım, Fuar ve Lobi Faaliyetleri, 18-İkinci Üniversite ve Eğitim, 19- Sağlık Altyapısının Güçlendirilmesi, 20-Savunma Sanayi ve Sanayicilerin Milli Savunma Tedarikçisi Olması, 21-Yüksek Hızlı Tren Projesi, 22- İstihdam ve Kalifiye Eleman Sorununun Çözümü Projemiz, 23-Elazığspor’un Hak Ettiği Yere Taşınması.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol