Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

4.OLAĞAN GENEL KURULU  GERÇEKLEŞTİ

Gerçekleştirilen 4’üncü olağan genel kuruluna, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinçci, Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15’înci Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, Orman Mühendisleri Odası Başkanı ve Orman İşletme Müdürü Hidayet Sarı, Toç Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı Muhammed Fatih Dursun, Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın ve sendika üyeleri katıldı.

TEPE: BİR YILDA YÜZ YİRMİ GÜN ÇALIŞAN İŞÇİLERDİK

Sosyal güvenlik haklarından 120 gün boyunca yararlanamadıklarını belirten Şube Başkanı Mustafa Tepe, “ Bizler emeğin temsilcisi olan ekmeğin nasırlı ellerini kazanan ve ülke kazanımına doğrudan katkı sağlayan bir camia olarak temsil etmekteyiz. Dünden bugüne sendika mücadelemizi hatırlatmak adına 2004 yılında başladığımızda Türkiye’nin en düşük ücretlerini alan ve sadece bir yılda yüz yirmi gün çalışan işçilerdik. Yüz yirmi gün çalıştığımızdan dolayı sosyal güvenlik haklarımızdan yararlanamıyorduk. Her gün iş yerinin kapısına bakıp acaba işten çıkarılacak mıyız korkusuyla teşkilat olarak, orman işçileri olarak bu korkuyu yaşıyorduk” dedi.

BALIK: ORMAN İŞÇİLERİMİZ ÜLKEMİZİN GÖRÜNMEZ KAHRAMANLARI

Orman işçilerinin ne kadar fedakarlık yaptıklarına değinen Milletvekili Sermin Balık, “ Ülkemizde son birkaç yıldır yaşadığımız orman yangınlarıyla gündeme geldi. Orman işçilerimiz ülkemizin görünmez kahramanlarıydı. Bu büyük ormanları ile birlikte onların ne kadar fedakârca çalıştıklarını gördük.  Başkanımın ve tabi ki sizlerin haklı talepleri var. Ancak şunu söyleyebilirim ki geçici işçilikten dokuz ayın üzerinde bir işçilik süreci yaşadık. Hepimiz biliyoruz ki büyük bir ülke olmak güçlü ülke olmak ancak güçlü ve büyük lider ile mümkün” diye kaydetti.

ÇETİNER: HİNTERLANT OLARAK SEKİZ İLİ KAPSIYOR

Tüm personellerin destan yazdıklarını kaydeden Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “ Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü hinterlant olarak da sekiz ili kapsıyor daha önce ise on üç ili kapsıyordu. Urfa Bölge Müdürlüğü kurulunca beş ili Urfa Müdürlüğüne vermiş olduk. Ben buna kan dökmeden verdik diyorum. Bu hinterlant bölgemizin içerisinde görev yapan tüm personellerimiz bunların başında emekçi kardeşlerimiz olan işçi kardeşlerimiz ile destanlar yazıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇÖRTÜK: DESTEK VERMEMİZ GEREKİYOR

Kuruluşlara destek vermeleri gerektiği konusunun altını çizen Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, “ Bende bir zamanlar bu sendikanın üyesiydim. Teşkilatta ilk mesleğe başladığımda işçi olarak başlamıştım. Bu sendikanın ilk kurucu toplantılarında da bulundum. Ne zaman işten çıkacağımız ne zaman gireceğimiz belli değildi”, Orman Mühendisleri Odası Başkanı ve Orman İşletme Müdürü Hidayet Sarı, “ Bizim çalışma koşullarımız içerisinde vazgeçilmezimiz Öz Orman İş”, Toç Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı Muhammed Fatih Dursun, “ Sivil Toplum Kuruluşlarının önemi konusunda hepimizin daha çok hassas olması gerektiğini bu konuya daha çok destek vermemiz gerektiğini belli etmek istiyorum” dedi.

ASLAN: BÜTÇE BİZE DESTEK VERDİ

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, “ Dün biz alın teri döktük bütçemize katkı sağladık bugünde bütçe bize destek verdi” diye kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol