Öne Çıkanlar GÜRKAN: HER YENİ İŞ ZİRVESİ YENİ BİR EKONOMİK HEYECAN VE TİCARİ FIRSATTIR Bursa Yıldırımspor BAŞKAN YILDIRIM BALIĞA ALKIŞ BASKİLE YATIRIM MÜJDESİ

Bu haber kez okundu.

Açıkkapı İlgilendi; Sorun Giderildi

HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Elazığ Cip Köyü’nde su hattında meydana gelen arıza sebebiyle tam 2 yıldır tonlarca suyun boşa aktığı yönünde kamuoyunu bilgilendirdiğimiz haberimize, Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı’dan,  açıklama geldi. 

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

30.08.2023 tarihli Günışığı Gazetesi’nde, Haber Müdürümüz Gülçin Turgut imzalı “Tonlarca Su Boşa Akıyor” haberinde borularda yaşanan patlaklardan dolayı sulama suyunun zayi olduğu, DSİ’nin bu duruma duyarsız kaldığı haberi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.  Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sorunun kaynağı ile ilgili DSİ 9.Bölge Müdürlüğü’nden bilgi talebinde bulunduğunu bildirdi.

MİLLETVEKİLİ AÇIKKAPI’DAN  AÇIKLAMA

Milletvekili Açıkkapı açıklamasında; “30.08.2023 tarihli Elazığ Günışığı Gazetesi’nde “Tonlarca Su Boşa Akıyor” başlığı ile yer alan haberde borularda yaşanan patlaklardan dolayı sulama suyunun zayi olduğu, DSİ’nin bu duruma duyarsız kaldığı belirtilerek haber yapıldığı görülmüştür. İlgili habere istinaden DSİ Bölge Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmelerde konuya dair bilgi talebimize yönelik yapılan açıklayıcı hususları kamuoyuyla paylaşma gereği hasıl olmuştur.”dedi.

GÜNIŞIĞI GAZETESİNE TEŞEKKÜR

Ejder Açıkkapı ayrıca konuyla ilgili toplumsal fayda gözetilerek habercilik anlayışını ortaya koyan Günışığı Gazetesi’ne teşekkür ettiğini belirtti. 

AÇIKKAPI; “CİP SULAMA BİRLİĞİNE 2023 YILINDA DSİ 9. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER İLE SORUNLAR MİNİMİZE EDİLDİ.”

Elazığ Cip Sulaması’nın 1968 yılında açık kanal (trapez) sistemi ile tarımsal sulamaya açıldığını ve brüt sulama alanı 1300 ha olan sulama tesisi Cip Sulama Birliği tarafından işletildiği bilgisini veren Milletvekili Açıkkapı;  “Cip sulama kanalları sağ ve sol sahilden geçmekte olan toplam 24 kilometre ana kanaldan oluşmaktadır. Her iki kanal güzergahında Cip ve Pelte köyleri bulunmaktadır. Cip Sulama Birliğine 2023 yılında DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından sağlanan destekler ile geçmiş yıllarda yaşanan sorunlar minimize edilmiş ve ülke ekonomisine tarımsal katkıda geçmiş yıllara nazaran artış sağlanmıştır.”ifadelerini kullandı.

*DEPREMDEN KAYNAKLI HASARLAR DA VAR

Oluşan arızanın izinsiz kazılar ve  yaşanan depremlerden kaynaklı olduğunu dile getiren Açıkkapı; “Geçmiş dönemlerde vatandaşlar tarafından Cip Sulamasına ait kanallardan, sağ sahilden sol sahile, sol sahilden ise sağ sahile su almak için yol altından izinsiz kazılar yapılarak bahçelere boru marifeti ile kaçak sulama suyu alınmıştır. Habere konu olan durum sulama sahasının bir çok noktasında bulunmakta olup, bunun yanında vatandaşların bilmediği ancak teknik ekiplerimizce tespitleri yapılmakta olan deprem hasarları da bulunmaktadır. Habere konu durum ve deprem kaynaklı hasarların onarılması için 2023 yılı içinde DSİ tarafından ihale edilecek olan ‘’09. Bölge Müdürlüğü Elazığ İli Depremden Etkilenen Tesislerin Rehabilitasyonu yapım işi’’ uhdesinde sulama sezonu bitiminde bakım ve onarım işi yapımı ihale edilerek 2024 sulama sezonunda sorunsuz olarak işletmeye alınması hedeflenmektedir. Ayrıca Yatırım Programında yer alan ve çalışmaları devam eden ‘Cip Sulaması Rehabilitasyonu Planlama Revizyonu ve Proje Yapımı işi’’nin tamamlanmasıyla Cip Sulaması tamamen kapalı şebeke sistemine alınması planlanmaktadır.”dedi.

*SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU

 “Habere konu olan iş için acil olarak Cip Sulama Birliği ile görüşülerek kanalda su kesintisi yapıldığını ve bölgeye müdahale edilmesi talimatıyla sorunun çözümünün sağlandığını aktaran Ejder Açıkkapı; “Malumunuz olduğu üzere işletmecisi olan tesislere ait arıza müdahaleleri mer’i mevzuat hükümleri gereği işletme bakım ve yönetim sorumluluğu devir alan teşkilata ait olduğundan İşletmecisi olan tesisler için DSİ ye yapılan talep/şikâyet başvuruları hakkında vatandaşlar bu yönde bilgilendirilmekte ve işe gerekli müdahaleler yapılarak sorunlar minimize edilmektedir. Talepler işletmeciler tarafından DSİ’ye intikal edilmesi halinde yine mer’i mevzuat hükümleri doğrultusunda süresi içerisinde ve mağduriyete mahal bırakılmayarak çalışmalar yapılarak destekler verilmektedir.”

MİLLETVEKİLİ AÇIKKAPI’YA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ

Bizlerde Günışığı Gazetesi olarak yaşanan soruna duyarsız kalmayarak, Cip Köyümüzün mağduriyetini gideren Ak Parti Milletvekili Sayın Ejder Açıkkapı’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol