Öne Çıkanlar Elazığdaki kaçakçılık operasyonunda 40 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi TAZİYE EVİNİN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI torba yasası 23 ELAZIĞ FK SERİYE BAĞLADI 01 İLHAN AYDININ ACI GÜNÜ

Bu haber kez okundu.

Akın; “Köylülerin Kış Aylarında Evsiz Ve Ahırsız Kalması Kabul Edilemez!”

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Acıpayam Köyü’nde yaşanan depremin ardından mağdur olan köylüleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Köy sakinleri “Kış ayı yaklaşıyor, gidecek ne bir evimiz var, hayvanları koyacak ne bir ahırımız var.” diyerek evlerinin ve ahırlarının yıkılmasının bahar mevsimine ertelenmesini talep ettiler.

* KÖY EVİ VE AHIRLARIN YIKILMASI GEREKİYORSA BAHAR MEVSİMİNDE YAPILMASI GEREKİYOR

Başkan Akın, "Bugün, Elazığ’ımızın Acıpayam köyünde köylülerimizle bir araya geldik. Bu ziyaret sırasında, köylülerimizin içinde bulunduğu zor durumu yakından gözlemleme fırsatı bulduk, yaşadıkları sıkıntıları dikkatle dinledik ve not aldık. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki depremde hasar alan köy evi ve ahırların yıkılması gerekiyorsa bahar mevsiminde yapılması gerekiyor ki, köylü kış gelmeden yeni bir ev ve ahır yapabilme fırsatı bulabilsin. Ancak depremin ardından yapılan planlama hatalarının hâlâ devam ettiğini görüyoruz. Bu hatalar köylümüzü zor durumda bırakıyor. Soruyorum? Köylü bu kış ağzında hayvanlarını nereye götürsün, bu ev yokluğunda nereye taşınsın? Yıkım işlemlerine bu durum göz önüne alınarak karar verilmelidir. Yoksa yaz kış burada kalıp ekmeğini buradan temin eden insanımıza nereye giderseniz gidin demek kabul edilemez. Bu sorun aslında Elazığ’ın genelinde yaşanan bir problemdir. Bu yüzden Milletvekillerimizi konuyla alakadar olmaya davet ediyorum." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol