Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Bu haber kez okundu.

Akın, "Valimizin Bir Siyasi Yapıdan Ayrıştığını Görmek İstiyoruz"

SP Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HERKESE AYNI MESAFEDE OLMALI"

Bir soru üzerine Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ın AK Parti ile olan yakınlığını değerlendiren Başkan Akın, şöyle konuştu: "AK Parti İl Başkanıyla bir araya gelmesine çok anlam veremiyoruz.

Bu noktada yapılan şeyler yanlıştır. Şuan sayın valimizin Elazığ'a gelir gelmez yapacağı ilk şeylerden bir tanesi kendisinin sorumluluk alınana giren yerleri ziyaret etmek, onların sorunlarını tespit edip biran önce ihtiyaçlara yönelik çözümler üretmektir. Maalesef bunları göremiyoruz.

Daha çok il başkanıyla veya özel bir firmanın ziyaretinde görebiliyoruz kendilerini. Halbuki sanayi sitelerinde, kendilerine bağlı olduğu bölgelerde çok ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bu noktada da kendilerinin daha gayretli olmalarını isteriz.

Sayın Valimizin bir siyasi yapıdan ayrıştığını görmek istiyoruz. Herkese yakınlığının ve mesafesinin aynı olduğunu görmek istiyoruz. Bu  noktada baktığımızda biz de saadet partisi il başkanı olarak yeni göreve başladık. Buyursunlar gelsinler bizimle de istişare yapsınlar, konuşalım.

Diğer siyasi görüşten olan arkadaşlarımız da var. Neden bunlar ziyaret edilmiyor? Niçin bunların fikirleri alınmıyor? Bu noktada herkese mesafesinin aynı olmasını temenni ederdik. Burada bize göre bir gariplik yok. Çünkü kendileri daha önceden AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı söz konusu. Dolayısıyla burada yaptığı şey, bunun bir gereğidir. Bize göre garip bir şey yok." diye konuştu.

YÖNETİCİLERE SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİSİ

Elazığ il yöneticilerinin sosyal medyada beğenilme ve bir şeyler yapıyorum arzusu içinde olduğunu ifade eden Akın, "Maalesef Elazığ'ın şu anki yöneticileri, idarecileri sosyal medyadan takip edebiliyoruz.

Ben onlara baktığım zaman bir kişinin gün içerisinde en fazla üç tane iş yapabilir diye düşünüyorum. Aslında il yöneticilerinin gece gündüz demeden çok daha yoğun çalışmaları gerektiğini düşünüyorum.

Bunu daha önce yapan Valilerimiz vardı. mesela Ömer Faruk Koçak valimiz buradayken canhıraş bir şekilde çalışıyordu. Fakat şuanki idarecilerimiz gitgide daha çok sosyal medyaya yönelik faaliyetler yapmaya başladı.

Beğenilme arzusu, bir şeyler yapıyorum gibi gösterme arzusu içinde şuan idareciler." ifadelerine yer verdi.

GELEN BÜTÇE MAAŞLARA ZOR YETİYOR

Abdullah Akın, merkezi bütçeden belediyelere aktarılan kaynağın azaldığını da belirterek, gelen bütçenin maaşları ödemeye dahi yetmediğini belirtti. 

Akın, "Şuan hükümetin içinde bulunduğu kötü durumdan dolayı maalesef belediyelere yeterince bütçe aktaramıyor. Aldığımız duyumlara göre gelen bütçe maaşlara bile zor yettiği yönünde."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol