Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

ALTILI MASA İSTİKRARSIZDIR, İRADESİZDİR

MHP lideri Bahçeli, 2023 seçimleri için Cumhurbaşkanı adayını henüz açıklamayan Millet İttifakı'na,“Temelleri çürük, çatısı uçuk güçlendirilmiş parlamenter sistem dışında söyledikleri hiçbir şey yoktur. Henüz adayları da derin bir anlaşmazlık ve tartışma konusudur. 6'lı masa iradesizdir, istikrarsızdır.” diye konuştu.

İstasyon Meydanı’nda kalabalığa hitap eden ve seçim için söz alan Bahçeli, 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakının adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu bir kez daha vurgulayarak, "Adayımız belli, kararımız net" mesajı vererek; “Cumhur’un Zaferine Hazır Mısınız?” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli '2023'e Doğru Aday Belli Karar Net' isimli miting kapsamında Elazığ’a  geldi.   Binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önemli açıklamalarda bulundu. 2023 seçimlerinde adaylarının net olduğunu söyleyen Bahçeli adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bir kez daha vurguladı. Bahçeli, "Seçimlere 7 ay kalmasına rağmen adayları belli değil. Altılı masa sinsi bir tertip içinde" dedi. "Gözümüzde PKK neyse HDP o, HDP neyse CHP aynısıdır" diyen Bahçeli, "Kimse HDP ile ilgili bize parmak sallayamaz" açıklamasında bulundu.

2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli’nin, “Zalimlere boyun eğmeyecek, hainlerin tutsağı olmayacağız. Şirret oyunlarını bozacağız. Karanlık senaryolarını yırtıp atacağız.” dedi.

GAKGOŞLAR YİNE TARİH YAZIYOR

Alanı dolduran binlerce partiliyi selamlayan Bahçeli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net' temalı mitingler kapsamında İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. Bahçeli, “Elazığ Türkiye'ye nam salıyor, heyecanımıza heyecan katıyor. Hepinizi hürmetle selamlıyorum. Tüm ilçelerini en halisane selamlarımı gönderiyorum. Yanı başımızda dimdik duran Harput'u selamlıyorum. Çayda çıra ile oynayıp delilo ile gülenleri selamlıyorum. Dostluğun simgesi Gakgoşları kalpten selamlıyorum. Asaletin, cesaretin, kardeşliğin, dostluğun simgesi Gakgoşları, Elazığ’ın her değer ve mirasını kalple selamlıyorum. Arap Baba’dan destur almak için geldik.” dedi.

“KARANLIK SENARYOLARI YIRTIP ATACAĞIZ”

Bahçeli mitingde yaptığı konuşmada, “ Zalimlere boyun eğmeyeceğiz, hainlere teslim olmayacağız. Şiddet severlere eğilip bükülmeyeceğiz, küresel ablukaya diz çökmeyeceğiz, karanlık senaryoları yırtıp atacağız. Şu an sembolik bir toplantı yaparak açık hava toplantısı yaparak buradaki sesinizi yedi düvele duyurmak istiyorum.  Adıyaman, Malatya, Tunceli, Diyarbakır, Elazığ, Türkiye niyaz ederim ki ayağınıza taş değmesin. Allah sizleri kof sözlerden, kem gözlerden, kötü emellerden korusun, kollasın. Bu meydanda bizlere daha iyisini yapma şevkini alkışlayan, mücadelemize destek sağlayan siz değerli kardeşlerimize buraya kadar gelmese de gözü, kulağı, duası bizimle olan muhterem vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. 2023’e doğru aday beli karar net temalı bugün ki toplantımıza katılan Elazığlı kardeşlerimizin yanı sıra Adıyamanlı, Malatyalı, Tuncelili, Diyarbakırlı kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum, sefalar getirdiniz.” diye konuştu.

“DOĞRU DUVARIN YIKILMAYACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

“Yolu doğru olanın yükü ağır olsa da biz bu yükü imanla ve iştahla kaldırdık, kaldırıyoruz.” Diyen Bahçeli, “Doğru duvarın yıkılmayacağını çok iyi biliyoruz. Yunus diyor ya ‘cümleler doğrudur sen doğru isen’ ümitsizliğe çanak tutanların doğruya ve doğruluğa muhalif tarafta bulunacağına inanıyoruz. Ülkü vardır, ülke vardır. Ufuk vardır, kaderdaşlık ve kardeşlik hukukuyla yaşayacağımız daha nice asırlar bizleri beklemektedir.” ifadelerini kulandı.

BİN YILDIR BU TOPRAKLARDA EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, OMUZ OMUZAYIZ

Birlikteliklerinin çıkara dayalı olmadığını ifade eden Bahçeli; “Attığımız her adım umut doludur. Söylediğimiz her söz sevgi ve saygıyla doludur. Milli ve manevi değerlerin ortak paydasında yerini alan her insanın bizim kardeşimiz, Türk milletinin öz be öz evladıdır. Kardeşlik hukuku kalleşlik fermanını yırtıp atacaktır. Hiçbir şer odak aramızı açamayacaktır. Hiçbir mihrakaramıza giremeyecektir. Bizim birlikteliğimiz çıkara dayalı değildir. Bizim kardeşliğimiz gölgeli bir iş değildir. Bin yıldır bu topraklarda el ele, gönül gönüle, omuz omuzayız. Acımızla ve sevincimizle biriz ve beraberiz. Ayrımız yoktur, gayrımız yoktur, hasmımız ise pek çoktur. Haykırışınızla yeri göğü sallamanızı istiyorum. Türkiye’yi karıştıran, Elazığ’ın önünü kesmek isteyen mücadelemizde yanımızda mısınız. Zalimlere karşı aynı safta mıyız, zillete karşı aynı safta mıyız?”dedi.

“CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı adayının net olduğunu söyleyerek, “Meydanın boş olmadığını bütün aleme gösteriyorsunuz. Kimse boşuna heves etmesin çünkü Cumhur İttifakı alayına göğüs germeye ve kirli oyunlarını bozmaya muktedirdir. Artık 2023 seçimlerine az bir süre kalmıştır. Demokratik hesap günü ufukta görünmektedir. Bizim adayımız nettir; Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.” dedi.

HEDEFİMİZ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN AÇIK ARA FARKLA SEÇİLMESİ

Bahçeli, hedeflerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açık ara farkla yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti, “Hedefimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla seçilmesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde siyaseten güçlü temsil edilmesidir. Cumhur İttifakı olarak mecliste nitelikli çoğunluğa ulaşmamız lazımdır. Arzumuz budur. Soruyorum sizlere; bu hedeflere bizlikte yürümeye var mısınız? Bize destek olacak mısınız? Üç hilalin yanında duracak mısınız? Söz veriyor musunuz? Allah’ın izniyle Elazığ zillete düşmeyecektir. Türk milleti zillete düşmeyecektir.”

SİYASİ NEFRETİNİ TÜRKİYE'YE KARŞI SİLAH GİBİ KULLANMAYA BAŞLAMIŞTIR

'CHP Genel Başkanı selin içinde sürüklenen bir kütüğe dönüşmüştür. Siyasi nefretini Türkiye'ye karşı silah gibi kullanmaya başlamıştır. Bu Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP uçurumun kenarındadır.” diyen Bahçeli; “Şairin dile getirdiği gibi  ‘zor günler yaşadık, acılar gördük. Yaşam ağımızda ölümü ördük. Eğilmedik bir an zulmün önünde ardı sıra kaçan düşmanlar gördük. Kanla yazarken marşı kükrettik arşı. Kükredik düşmana karşı sonunda en şanlı zaferi gördük. Selam okuduk denize çöle, dönüştük kızıla göle, al rengin üstünde hilali gördük. Şimdi zaferin önünde kahraman; vatanın ağzında kahraman sizin sayenizde biz vatan gördük. Bugün ki mevcudiyetimizin hamurunu ecdadımız yoğurdu. Bize kanlarıyla canlarıyla onlar bıraktı. Bu nedenle görev ve sorumluluğumuz çok farklıdır. Türkiye’yi yabancı ülkelere şikayet eden yüzsüzlerle işimiz ve tahammülümüz yoktur.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU GÜVENLİK TEHDİDİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştiren Bahçeli sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye'nin kuyusunu kazanlara çoktan tahammülümüz bitmiştir. CHP Genel Başkanı selin içinde sürüklenen bir kütüğe dönüşmüştür. Siyasi nefretini Türkiye'ye karşı silah gibi kullanmaya başlamıştır. PKK'ya kol kanat gerip arka çıkan Kılıçdaroğlu'dur. FETÖ'yü aklamaya çalışan O'dur. Bu Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP uçurumun kenarındadır. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini tehdit etmektedir. Londra'da temiz para bulacağım dedi. Türkiye'yi uyuşturucu ticareti yapmakla suçladı. Askerimiz ve polisimize en hayasız iftiraları reva gördü. Sevdamız millettir. Gücümüz devlettir. Çünkü biz dedem Korkut'un, Ahmet Yesevi'nin, Hacı Bektaş'ın tarihten gelen sesiyiz.”

KARAR DA SÖZDE HÜKÜM DE MİLLETİNDİR

Bahçeli; “Cari açık iftirasını vicdanı sızlamadan attı. Ülkemizin gri listede olduğunu utanmadan iddia etti. Asıl bu listede olan Birleşik Krallık'tan haberi olmadığını da cahilce söyledi. Karar da sözde hüküm de milletindir. Kılıçdaroğlu ve zilletin diğer ortakları dış ülkelerden icazet beklentileri düpedüz teslimiyetçiliktir.  Dünyanın hangi medeni ülkesinde kendi milletine sırtını dönen bir muhalefet vardır. Dünyanın neresinde Kılıçdaroğlu gibi bir lider vardır. “ diye konuştu

TERÖRE DESTEK VEREN CHP YÖNETİMİDİR

CHP’nın kuruluş çizgisinden bütünüyle uzaklaştığını vurgulayan Bahçeli, “Atatürk’ün kurduğu parti rehin ve işgal edilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş çizigisnden uzaklaşmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Kılıçdaroğlu tanınmaz hale getirmiştir. Sebahattin Demirtaş’a özgürlük vereceğiz diye CHP yönetimidir, teröre destek veren CHP yönetimidir.” dedi.

6'LI MASSA İRADESİZDİR, İSTİKRARSIZDIR

6 masanın halen aday çıkaramadıklarını dile getiren ve iradesiz ve istikrarsız olarak niteleyen Bahçeli; “Temelleri çürük, çatısı uçuk güçlendirilmiş parlamenter sistem dışında söyledikleri hiçbir şey yoktur. Henüz adayları da derin bir anlaşmazlık ve tartışma konusudur. 6'lı massa iradesizdir, istikrarsızdır. Dış güçlerle Türkiye aleyhine oldukları ayan beyan ortadadır. Kimi aday gösterecekleri belli değilken her birinin gündemi başkadır. Hala malum başkanların isimleri dışında bir şey söyleyemiyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın acemilerle aynı terazide tartıya çıkarılması Cumhura saygısızlık ve nankörlüktür. Son yurdumuzu harap etmek isteyenlerin yakasından tutup, hesabı mahşere bırakmadan fitil fitil sormasını biliriz.” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ’I GEÇEMEZLER”

Bahçeli konuşmasının devamında şunları kaydetti; “PKK, HDP, DH hepsi ortak değil mi? Cumhur’un karşısında durmuyorlar mı? Elazığ’ı geçemezler, Adıyaman’ı yenemezler, Diyarbakır’ı aşamazlar, Tunceli ve Türkiye’yi mahcup edemezler, bir oluruz, diri oluruz. Türk milletinin şahsiyetini kimseye çiğnetmeyiz. Son yurdumuzu ihmal etmek isteyenleri iki yakasından tutup maşere bırakmadan bu dünyada burunlarından fitil fitil sormasını biliriz. Alayının hakkından Allah’ın izniyle geliriz. Halen daha aday bulamamış bir zilletin heyecan bulması akla ziyan bir beklentidir. Bu durum beyhude bir yalandır. Kılıçdaroğlu son grup toplantısında ayağa kalk CHP ayağa kalk Türkiye demiş. “

“CHP AYAKTA DEĞİL, AYAKLAR ALTINDADIR”

“CHP ayakta değil, ayaklar altındadır. Sorumlusu da Kılıçdaroğlu’dur. Türkiye zafere kilitlenmiştir. Kalbi yabancı başkentler için atan kişiler bu gerçeği anlayamaz. Bunlar nefsine hakim değil, yabancılara hadim olan kötünün siyaset anlayışlarıdır. Sayın Kılıçdaroğlu adamsan çık açıkla aday mısın? Değil misin? Ne için duruyorsun? Hangi mantıkla keçeyi suya atıp çıkan yerlerini tutuyorsun. “

MİLLETİMİZ HİÇ SANA ONAY VERİR Mİ?

 “Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak yürek sende var mı? Er meydanına çıkabilecek cesaretin var mı? Onu söyle? Cumhurbaşkanlığında senin seçilmene milletimiz hiç sana onay verir mi? Cumhurbaşkanı yetkilerini protokole bağlamak isteyen birine emanet edilir mi? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle her mesele kökünden çözülecektir. Bu 5 yıl güzel bir şekilde geçmiş ve Türkiye parlamıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi ikinci beş yılına girmeli ve hayaller yarım kalmamalıdır. Sosyal ekonomik sorunların hepsi bitecektir. İşsizliği yeneceğiz, yoksulluğun tıpkı terör gibi kökünü kurutacağız. Emeklilikte Yaşa Takılan, sözleşme çilesi yaşayan kardeşlerimize deva olacağız. Bunların hepsini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yapacağız.”

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ÖNÜ AÇIKTIR, ZİLLET İTTİFAKININ ÖNÜ KAPALIDIR

“Türk Devletleri Teşkilatı liderler zirvesinde beklendiği üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gözlemci olarak tasdik edildi. Böylelikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması yönünde önemli bir adım oldu. Semerkant da olan temsilcililerimize Elazığ’dan selam olsun. Türkiye’nin gücüne güç eklemesi için bizimle misiniz? Milliyetçi Hareket Partisiyle cumhur İttifakına oy verecek misini? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a evet diyecek misiniz? Hakkına, hukukuna, tarihine sahip çıkacak Elazığ’dan aldığım işaret gördüğüm gerçekten çok şükür budur. Cumhur İttifakı’nın önü açıktır, zillet ittifakının önü kapalıdır. Cumhur İttifakı’nın önünü kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”

ÇAĞRIMIZ BİRLİĞE, DİRLİĞE VE KARDEŞLİĞEDİR. ÇAĞRIMIZ TÜRKİYE’YEDİR

“Milletimizden ve coğrafyamızdan intikam almak isteyenlerin tamamı Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakının arkasında kuyruğa dizilmiştir. Böyle bir zillete ne milletimiz inanacak ne de rıza gösterecektir. Cumhur İttifakımız belaları atacak, ekonomik güvenliği ve toplumsal huzuru sağlam esaslara bağlayacaktır. Ortak anlam ve amaçtan tamamen uzaklaşmış zillet ittifakı akıntı da sürüklenen bir saldır. Kirli bir kumpanyadır. Biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Türkiye’yi güç birliği halinde büyüteceğiz. Çağrımız birliğe, dirliğe ve kardeşliğedir. Çağrımız Türkiye’yedir.”

MİLLETİM DİYEN, BAYRAK DİYEN, VATAN DİYEN HERKESE GÖNLÜMÜZ AÇIKTIR

“Vakit; hiçbir ayrım yapmadan vatan, millet bayrak paydasında buluşma vaktidir. Bin yılın barışından ve kardeşliğinden doğmuş her insanımızı samimiyetle kucaklıyoruz. Bütün samimiyetimizle bütün vatandaşlarımıza elimizi uzatıyoruz. Ancak bölünme içerisinde olanları da sonuna kadar atıyoruz. Bu millet icazetçiler tarafından sömürgeciler tarafından kurulmamıştır. Biz doğulusunu da batılısını da, Alevi’sini de Sünni’sini de sadakat hamuruyla yoğrulmuş kutlu bir hareketin mensuplarıyız. Bu insanlara milletim diyen, bayrak diyen, vatan diyen herkese gönlümüz açıktır.”

ENFLASYON ÇIKTIĞI GİBİ İNECEKTİR

Ülkede ki enflasyon yüksekliğine de değinen Bahçeli; “Geçim sıkıntılarını biliyoruz. Ancak yoksulluk bir gün giderilir. Enflasyon çıktığı gibi inecektir. Bugün az yiyen yarın çok yiyecektir. Kucaklaşmanın adresi büyük Türk Milletidir. Cumhur İttifakı lider ülke Türkiye’nin mimarı, dünyaya Türkçe bakışın telafisi, kızıl elmanın telafisidir. Türkiye bir karar aşamasına gelmiştir. Ya onurlu bir millet olarak yaşayacağız ya da komplolara inanarak bölünme yasacağız. Bir milletin şerefi ve haysiyeti ortak değerlerde toplanan milli birliktir. Kardeşlik ruhumuz sarsılırsa bunun geri dönüşü mümkün değildir. Milletimiz tarihi beraberliğini sonsuza kadar sürdürecektir.” dedi.

ÜLKEMİZDE, ÜLKÜMÜZDE HUZURLU VE REFAH DOLU YARINLARA KAVUŞACAKTIR

Bahçeli; “2023 Lider Ülke Türkiye ülkümüz gerçekleşecek, elbette olacak, birlikte olacaktır. Ülkemizde, ülkümüzde huzurlu ve refah dolu yarınlara kavuşacaktır. Birlikte olacaktır. Adaletin paylaşım, bölüşüm, insanca yaşam ortak kaderimiz olacak, elbette olacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle siyasi istikrar korunacak, birlikte olacaktır. Hukukun ve adaletin üstün olduğu bir iklim olacaktır. Anadolu yeniden bilimin ve medeniyetin beşiği olarak öne çıkacak, beraberce yaşanacaktır. Kutlu ülküler doğrultusunda iman neferleriyiz.” diye konuştu.

 “CUMHUR’UN ZAFERİNE HAZIR MISINIZ?”

 Kalabalığa hitap eden ve seçim için söz alan Bahçeli, “Türkiye’nin yıkılamayacak irade kalesiyiz. Bizim anlayışımızda herkes eşittir. Herkes bu milletin vazgeçilmez ferdidir Son defa soruyorum sizlere Cumhur’un zaferine hazır mısınız? Cumhur’un muazzam iradesini sandıkta gösterecek misiniz?”

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteğiyle destek olacak mısınız? Önümüzdeki seçimler büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye’nin başlangıcı olacaktır. Milli beraberliğimiz sonuna kadar olsun diyorum. Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun. Cenap-ı Allah’a emanet olun. Ne mutlu Türk’üm diyene.” diyerek sözlerini tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol