Öne Çıkanlar DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

AYDIN “CAMİLERİMİZ HAYATIN MERKEZİNDE OLMALIDIR''

Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl Mevlid-i Nebi haftasına denk gelmesi sebebiyle teması “ Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olarak belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutladığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, haftanın önemine değinerek “Bütün din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum” dedi.

AYDIN: CAMİLERİMİZ TEKRAR ESKİ ÖNEMİNİ GERİ KAZANMALI

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, “Camilerimiz Hayatın Merkezinde Olmalıdır” "Camiler, dini ve milli değerlerimizin, edep ve ahlakımızın hem öğretildiği hem de en zarif bir şekilde örneklerinin sergilendiği ve uygulandığı eğitim merkezidir. Camiler birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır". Camilerin sadece ibadethane olarak değil, aynı zamanda kültürel ve manevi ilişkilerin sağlandığı yerler haline getirilmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Tarih boyunca Türk- İslam coğrafyasında cami ve mescit yapımına büyük özen gösterilmiştir. Camiler yalnız ibadet yeri olarak değil halkın her ihtiyacının karşılanması için eğitim ve adli hizmetler vermiş, kalacak yeri olmayan garip gurebanında barınmasına imkân sağlamıştır. Camilerimiz tekrar eski önemini geri kazanmalı, toplumun merkezinde olmalı ve medeniyet merkezi haline getirilmelidir” dedi.

AYDIN: MEVLİDİ NEBİ ETKİNLİKLERİNİ BİRLİKTE İCRA EDECEĞİZ

Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın Mevlidi Nebi'ye denk geldiğini anlatan Aydın, "7 Ekim Cuma gününü Cumartesiye bağlayan geceyi Mevlid Kandili olarak idrak edeceğiz. Bu sebeple Peygamberimizin örnekliğinde icra etmeye çalıştığımız cami ve irşat hizmetlerini gündeme taşıyacağımız Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile kutlu Mevlidi Nebi etkinliklerini birlikte icra edeceğiz." ifadesini kullandı.

AYDIN: “PEYGAMBERİMİZ, CAMİ VE İRŞAT” KONULU KONFERANSA TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUM

Bu yıl haftanın temasının "Peygamberimiz ve irşat" şeklinde belirlendiğini aktaran Aydın, “İlahi çağrının son ve evrensel temsilcisi Hz. Muhammet Mustafa (S.A.S), insanları hikmet ve güzel öğütle İslam'a davet etmiş, hayatıyla en güzel örnekliği göstermiş ve yeryüzünde iyiliğin egemen olması için mücadele etmiştir. Şüphesiz onun hayatı, ahlakı, sünneti, davet ve tebliğ metodu, bütün Müslümanlar için en ideal örnektir. İnancı ve gayreti, samimiyeti ve ihlası, güvenilirliği ve doğruluğu, sabrı ve merhameti, onu davetinde başarılı kılan en bariz özelliklerdir. İslam'ı insanlara anlatma ve öğretme mücadelesinde sevgili Peygamberimiz muhataplarına değer vermiş, onlara anlayabilecekleri şekilde tebliğde bulunmuş, tebliğ ettiklerini ilk önce kendisi yaşamıştır. Bu vesile ile 7 Ekim Cuma günü akşam namazından sonra İzzet Paşa Camiin de düzenleyeceğimiz Mevlid Kandili özel programına ve 11 Ekim Salı günü müftülük binası edibe can konferans salonunda Dr. Erkan Aydın’ın katılımıyla düzenleyeceğimiz “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferansa tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol