Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ Ya Hafriyat

Bu haber kez okundu.

Bahşi’den İlçeler İçin Talep

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşideprem tazminatı kapsamına alınmayan Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban ve Sivrice ilçelerinin deprem tazminatı kapsamına alınması için talepte bulundu.

Depremlerden etkilenen Elazığ’ında aralarında bulunduğu yerlerdeki kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, kararın Elazığ’ın merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçelerini kapsamasının ardından açıklamalarda bulunarak bu kapsama Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban ve Sivrice ilçelerinin de dahil edilmesi talebinde bulundu.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 1 Mayıs'ta gerçekleştirdiğimiz Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulumuzda da "Afet Bölgesindeki Kamu Görevlilerine Tazminat Verilsin" talebimizi genel başkanımız Ali Yalçın bizzat kürsüden ifade etmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile deprem bölgesindeki kamu görevlilerimize 6/2/ 2023 tarihinden itibaren 6 ay süreyle aylık 2.059,99 ₺ tazminat ve 972 ₺ fazla çalışma ücreti olmak üzere toplamda 3.031,99 ₺ ödeme yapılacaktır. Hayırlı uğurlu olsun... Fakat Elazığ ilimizin tamamının bu kapsama alınmaması bizi üzmüştür. Depremi fazlasıyla hisseden ve fay hattı üzerinde olan ilimizde sarsıntılar hala devam etmektedir. Bu bağlamda tazminat kapsamına dahil edilmeyen Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban ve Sivrice ilçelerimizin de ivedilikle deprem tazminatı kapsamına alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol