Öne Çıkanlar elazığyerelhaber DEPREM yenıufuk yeniufuk gazetesi teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

2022-2023 futbol sezonunda Elazığ 1.Amatör Küme Futbol Ligi’nde altyapı ağırlıklı oyuncularla mücadele eden İl Özel İdaresi Futbol Kulübü, performansı ile büyülüyor. Yaş ortalaması 17 olan takımda, genç futbolcuların performansı Elazığ Spor Camiası tarafından takdir topluyor.


Elazığ 1.Amatör Küme Futbol Ligi B Grubu’nda 13 puanla zirvede bulunan İl Özel İdaresi Futbol Kulübü 17 yaş ortalaması ile Elazığ Amatörü’ne heyecan ve seyir zevki yaşatırken, İlimizde profesyonel takımlara en fazla oyuncu kazandıran takımların başında geliyor.


15-16-17 yaşındaki gençlerden kurulu takım  U-17, U-18 ve 1.Amatör Küme Futbol Ligi’nde mücadele ederek tecrübe kazanırken,  gelişimlerini hızlandırıp Elazığlı bu gençlerin profesyonel kulüplere geçişini sağlamayı hedef edinen  İl Özel İdare Futbol Takımı, Elazığspor , 23 ELAZIĞ FK ve  Bölgesel Amatör Ligi’ne birçok oyuncu veren takım olmasının yanı sıra Elazığ Amatörü’nü besleyen takımların başında yer alıyor.


*BAŞARI TESADÜF DEĞİL


“İlimize genç takımlar kategorisinde ilk dereceyi getiren, bunu ikinci kez tekrarlayan tek kulüp olan İl Özel İdare Futbol Takımı bu başarının tesadüf olmadığını Elazığlı Gençlerin neleri başarabildiğini bizlere göstermişti. Şimdi de Elazığ Amatöründe futbol severlerin takdir ettiği, merakla takip ettikleri, ailelerin özellikle  yoğun ilgi gösterdiği 17 yaş ortalamalı takımı kamuoyunun beğenisini kazanıyor.”

*EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YATIRIM


İl Özel İdarespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Ramazan Bulut; kurum olarak amaçlarının en büyük yatırımın insana olan yatırım olduğu düşüncesiyle, gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutup önce iyi bir birey daha sonra yetenekli çocuklara imkanlar sunarak gelişimlerini sağlamak olduğuna dikkat çekerek;  “Bu noktada son yıllarda 9-10 oyuncumuz profesyonelliğe geçiş yaptı. Biz bu sayıyı yeterli görmüyoruz. Buradaki gençlerimizin  değer kazanmaması birazda profesyonel takımlarımız tasarrufunda ne yazık ki. Biz bu yıl realist bir düşünceyle bu gençlerimizi U16-U17-U18 ve Amatör de oynatarak 40’ın üzerinde maç oynamalarını sağlayarak Elazığ ve Türk futboluna kazandırmak istiyoruz.”dedi.  

* GELECEK VAAT EDEN YILDIZ ADAYI GENÇLERİMİZ VAR.


“İçlerinde gelecek vaat eden yıldız adayı gençlerimiz var. Bu çocuklarımızın şansızlığı Elazığ Futbolunun son yıllardaki kötü gidişatı.” Olduğunu ifade eden Bulut; “Bu dezavantajı ortadan kaldırmak için genç takımlarımıza önem verip Türkiye Finalleri’ne gidip gençlerimizin profesyonel takımlarına transferini sağlamak. 1.Amatör Küme Futbol Ligi gençlerimiz için sadece tecrübe play-off’lara kalmak değil.  Şuan 1.Amatör Küme’de lideriz ancak play-off oynamayacağız. U-17 ve U-18 ligi başlayınca 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde sezonu biten U-16 takımımız mücadele edecektir.”diye konuştu. 

*KURUM AMİRLERİ DEĞİŞSEDE FUTBOLA BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMEDİ


Bulut; “Son 10 yılda istikrarlı başarılı bir takım takım olan İl Özel İdare Spor Kulübü’nde kurum amirlerimiz değişti ancak ilgi alakaları Elazığ gençliğine olan bakış açıları hep olumlu oldu. Bu istikrarı futbol takımlarımızdan sorumlu antrenörlerde de yakalayınca başarı kaçınılmaz oldu. Yaklaşık 150 gencimize bu imkanları sunan yönetim kurulumuza ve Genel Sekreterimiz Ali Şiş’e, Futbol Takımları Sorumlusu İcabi Ayyıldız’a, Antrenörlerimiz Mehmet Keleş, Kerim Hamzaoğulları ve Zafer Keskine teşekkür ediyorum.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol