Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler yeniufuk elazığyeniufuk Türkiye

Bu haber kez okundu.

Başhekim Bilmecesi!

ÖZEL HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Doç. Dr. Siyami Aydın’ın atandığı Başhekimlik makamının yine milletvekillerinin ihtiraslarına kurban gittiğini belirterek; “Vekiller değişti ama zihniyet değişmedi siyasilerde. Zihniyet değişmeyince de bu şehrin makus talihi değişmeyecek.”ifadelerini kullandı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimliği görevine geçtiğimiz günlerde Fırat Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Siyami Aydın'ın atandığı açıklanmıştı. Ancak Doç. Dr. Siyami Aydın’ın başhekimlik görevini kendisine dikte edilen alt kadro oluşumunu kabul etmediği için görevi kabul etmediği öğrenildi. Bunun üzerine yeniden bir başhekim arayışına girilirken Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimlik görevine Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Kadir Yıldırım atandı. Başhekimlik makamının Milletvekillerinin ihtirasları ve Başhekimin alt kadrosunu oluşturma yarışı yüzünden 15 günde 2 kez değişmesi tartışmalara yol açarken, vekiller değişti ancak zihniyet değişmedi yorumlarının yapılmasına neden oldu.

KOCA; “ZİHNİYET AYNI”

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi M.Nafiz Koca, siyasetin yine bürokrasiye müdahale etmesine sert tepki göstererek; 14 Mayıs seçim sonuçlarıyla 3’ü Ak Parti, 1’i MHP, 1’i de CHP’den olmak üzere 5 Milletvekilini Ankara’ya gönderdik. Zira vekiller değişmişti ama zihniyet aynı idi.” paylaşımında bulundu.

“Önceki yasama döneminde vekillik yapanların değişmesiyle Elazığ’ın makûs talihinin de değişeceğine inananlar bir kez daha hayal kırıklığı yaşadılar.” ifadelerini kullanan Koca, Doç. Dr. Kadir Yıldırım’ın Hangi Milletvekilinin referansıyla bir gece operasyonuyla Başhekimliğe getirildiğini merak ettiğini belirterek, çiçeği burnunda Başhekim Yıldırım’ın kendisine dikte edilecek alt kadro oluşumuyla alakalı Siyami Aydın gibi aynı duruşu sergileyecek mi? Sorusunu yöneltti.

Nafiz Koca’nın “VEKİLLERİN DEĞİL, ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİ ŞART” başlıklı yazısı şöyle;

* SİYAMİ AYDIN ONURLU DURUŞ SERGİLEDİ

“14 Mayıs seçim sonuçlarıyla 3’ü Ak Parti, 1’i MHP, 1’i de CHP’den olmak üzere 5 Milletvekilini Ankara’ya gönderdik.

Zira vekiller değişmişti ama zihniyet aynı idi.

Sayın Prof. Dr. Erol Keleş’in Milletvekili seçilmesiyle Fethi Sekin Şehir Hastanesinin boşalan Başhekimlik koltuğu 15 günde iki kez değişiverdi.

İlk önce Doç. Dr. Siyami Aydın’ın atandığı Başhekimlik makamı çiçeği burnunda Milletvekillerinin ihtirasları ve Başhekimin alt kadrosunu oluşturma yarışı yüzünden sonuçsuz kaldı.

Sayın Siyami Aydın’ın başarılı bir yönetim için kendi kadromu oluşturmada irade göstermeyeceksem Başhekim olmanın bir anlamı olmaz diyerek haklı ve onurlu bir duruş göstermesiyle yerine yeni bir atama yapıldı.”

* ZİHNİYET DEĞİŞMEYİNCE DE BU ŞEHRİN MAKUS TALİHİ DEĞİŞMEYECEK.

Doç. Dr. Kadir Yıldırım Feti Sekin Şehir Hastanesinin yeni Başhekimi oldu.

Hangi Milletvekilinin referansıyla bir gece operasyonuyla Başhekimliğe getirilen Sayın Yıldırım kendisine dikte edilecek alt kadro oluşumuyla alakalı Sayın Siyami Aydın gibi duruş mu gösterecek, yoksa eşi hanımefendiyle aynı mevkiye gelmenin huzurunu yaşamak için siyasilerin diktelerine boyun mu eğecek, bunu zaman gösterecek.

Ama görünen o ki vekiller değişti ama zihniyet değişmedi siyasilerde.

Zihniyet değişmeyince de bu şehrin makus talihi değişmeyecek.

14 Mayıs değişimiyle gönül isterdi ki siyasiler bürokrasi üzerinden ellerini çeksinlerdi.

İlle de müdahale etmeleri gerekiyor idiyse bu müdahale hakkını Ak Parti 1.sıra Milletvekili Sayın Prof. Dr. Erol Keleş’e versinlerdi.”

Zira Şehir Hastanesinin işleyişini en iyi Sayın Keleş bilirdi ve oraya atanacak ismin belirlenmesinde en büyük hak onun hakkı idi.

Ayrıca Sayın Vekiller başhekimin birlikte çalışacağı müdürlerle ilgili bu benim kırmızı çizgim deme hakkını nasıl kendilerinde buluyor bu da ayrı bir ironi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol