Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN AKDAĞLI'DAN MALAZGİRT ZAFERİ VE BÜYÜK TAARRUZ MESAJI

Başkan Akdağlı yayımladığı mesajında; 'Malazgirt Zaferi sadece bir meydan savaşı zaferi olarak değil Anadolu’da Türk devletinin kuruluş yılıdır. Malazgirt Zaferi'nin 951yılı kutlu olsun.Hak ile batılın savaşı ve hiç bitmeyen sevdamız, kutlu davamızın başkenti Anadolu.Sultan Alparslan liderliğinde şanlı ecdadımız 26 Ağustos 1071 Cuma günü, Bizans’a pençesini geçirmiş ve Anadolu’ya vatan mührünü vurmuştur.

Malazgirt Zaferi, sonuçları itibariyle Türk tarihinin en mübarek, en şanlı ve en görkemli zaferlerinden birisi olarak tarihe nam bırakmış ve hepimizin gururu haline gelmiştir.


Anadolu'nun kapıları açılmasıyla birlikte Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu ile birlikte bu topraklarda Türk İslam Medeniyetinin tasavvuru ilmek ilmek işlenmiştir. 

Bu medeniyet tasavvuru Anadolu Topraklarında Yesevilerden Yunuslara sevgi tohumu olarak saçılmış, toplumsal barış, insan sevgisi, hoşgörü anlayışı ile birlikte hem kaderimiz hemde en kıymetli servetimiz olmuştur.

Bedeli kanla ödenen zafer ve Türk-İslam Medeniyeti, yüzyıllarca tüm dünya milletlerine ileriliğin örneği olmuş ve olmaya devam edecektir.


Bu vesileyle, Malazgirt’teki şanlı muzafferiyetin yıldönümünde Büyük Türk Hükümdarı Alparslan’ı ve Malazgirt’ten bir gedik açıp, bize bu Vatan’ı Yurt eden ecdadın ruhları şâd, mekânları Cennet olsun' ifadelerini kutladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol