Öne Çıkanlar Elazığ elazığsonhaber ziyaret yenıufuk yeniufuk gazetesi Elazığdaki kaçakçılık operasyonunda 40 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Başkan Erdem: Basının sesi sonsuza kadar gür çıksın!

24 Temmuzu bayram gibi değil de Basın Dayanışma Günü olarak nitelemek zorunda olduklarını ve sansürün ne yazık ki az ya da çok hep var olduğuna dikkat çekerek;  bu anlamlı güne dair bir açıklama yapan FHGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Semih Erdem; “Türk basınında sansür, gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kalkmış, ancak ardından yapılan yasal düzenleme ve baskılarla hemen hemen her dönem konuşmak zorunda kalınmıştır”  dedi.

“Basın Kanunu’nda bazı değişikler ivedilikle yapılmalı”

Sansürün çeşitli şekillerde varlığını devam ettirdiğini de aktaran Başkan Erdem;  “ Haber yasaklama, gerçeği çarpıtma ve çeşitli şantaj ve tehditler ile gazetecinin elindeki verileri sağlıklı bir şekilde kamuoyu ile paylaşamaması ciddi bir sorun. Sadece bu da değil; Basın Kanunu’nda bazı değişikler ivedilikle yapılmalı! Darbe dönemlerinden bu yana basın özgürlüğünü kısıtlayıcı bir takım kanun maddeleri gözden geçirilmeli”  dedi. 

“Basın ve ifade özgürlüğünün eksik olduğu yerde demokrasi de ağır aksak olur”

Basın ve ifade özgürlüğünün tam sağlanmadığı bir yerde demokrasinin de ağır ve aksak olacağını ifade eden Başkan Erdem; “Kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi, demokrasinin sağlıklı bir şekilde hüküm sürdüğü günlere tam manasıyla erişmek adına basının önündeki bütün engellemelerin kalkması gerekiyor” dedi.

“24 Temmuzu ne yazık ki bayram gibi karşılıyamıyoruz”

24 Temmuzu basının üzerinde sansür gibi kara bir bulut hâkim olurken bayram gibi karşılamanın mümkün olmadığını da kaydeden Başkan Erdem; “ Basın tam anlamıyla özgür olmadan 24 Temmuz’u Basın Bayramı olarak değil, dayanışma günü olarak görüyor ve bu anlamda bu günü karşılıyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

“Basın çok ciddi bir dar boğazda”

Basının üzerindeki tek sorunun sansür olmadığına da değinen Erdem; “Basın Meslek Yasası’nın sorunları var. Ayrıca basın sektörü ciddi bir dağ boğazda ve sürekli ekonomik sorunlarla baş etmek zorunda. Ekonomik şartlardan dolayı yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısı da zaman zaman baş gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“Enflasyon basın sektörünü de bir hayli sarsıyor”

“Enflasyon toplumun tüm kesimini etkilediği gibi basın camiasını da derinden etkiliyor” diyen Başkan Erdem; “Bu nedenle Basın İlan Kurumu da resmi ilan ve reklam yönetmeliği noktasında fiyat tarifesinde zaman kaybetmeden değişiklik yapmalı” diyerek basının saymakla bitmeyecek pek çok sorunu olduğunu aktardı.

Gazetecilik mesleği; ağır ve tehlikeli bir iş kolu olarak kabul edilmeli

“5953 Sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanunu da ivedilikle ele alınarak güncellenmelidir” diyen Erdem, “ Gazetecilik mesleği basın kartı sahibi olma koşuluna bağlı olmadan yapılan ağır ve tehlikeli bir iş olarak kabul edilmeli ve bu onurlu mesleği onuru ile yapan her birey basın kartı taşıyan her gazeteci meslektaşının elde ettiği hakları elde etmelidir” dedi.

Başkan Erdem, bu anlamlı günde basın şehitlerini de unutmadı

Gazetecilik mesleğinin kutsal olduğuna da değinen Başkan Erdem; “Görevinin kutsallığını bilerek ve onuruna yakışır şekilde bu ulvi görevi ifa eden bütün gazetecilerin; 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü’nü kutluyorum.  Kendilerine; sağlıklı, huzurlu ve haklarını tamamen hak ettikleri başarılarla dolu meslek hayatı diliyorum. Ayrıca bu kutsal görevi yerine getirirken şehitlik mertebesine ulaşan basın şehitlerimizi de rahmet, saygı ve özlemle anıyorum. Dilerim bayram tadında karşılayacağımız 24 Temmuzları da karşılayabiliriz. Sözlerimin sonunda; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Basın, milletin müşterek sesidir’ ve bu ses umarım sonsuza kadar gür çıkar” diyerek sözlerini noktaladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol