Öne Çıkanlar TEK AMACIMIZ ESNAFIMIZA HİZMET ETMEK Türk Eğitim Sen  malatya argovan spor Zülfü Demirbağ BAŞKAN YAVUZ SİTEM ETTİ

Bu haber kez okundu.

Başkan Hacıoğulları, 2023 Hububat Alım Detaylarını Açıkladı!

HABER: GÜLÇİN TURGUT

2023 alım döneminde; buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ÇKS kaydı bulunan üreticilerden ürün bazında ÇKS'de kayıtlı üretim miktarı kadar peşin olarak alınacağını ifade eden Başkan Hacıoğulları’nın açıklamasından satır başları şunlar;

* Tüccar ve şirketlerden peşin alım yapılmayacaktır.

* Alımlar, TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoların bulunduğu noktalarda lisanslı depolar üzerinden yapılabilecektir.

 Üreticilerimiz lisanslı depolara ürün teslim etmesi halinde; %2 stopaj, %2 SGK prim kesintisi muafiyeti, 25 TL/Ton nakliye desteği (750 TL’ye kadar), araç başına 25 TL analiz desteği, depo kira ücreti desteğinin yanında T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ürün bedelinin %75’ine kadar sıfır (%0) faizli 9 ay vadeli kredi kullanma imkânları bulunmaktadır.

* Ödemeler ürün teslimatına (TMO ve ELÜS) müteakip 30 gün içerisinde yapılacaktır.

* Eski yıl mahsulü veya ithal ürünler (ELÜS dahil) kesinlikle alınmayacaktır.

Eski yıl mahsulü veya ithal ürünün Kurumumuza satışının yapıldığı ya da yapılmaya çalışıldığının tespit edilmesi halinde üreticinin Kurumumuza ürün satışı 2 yıl engellenecektir.

* Alımların analizle yapılması esastır. Protein cihazı ile analiz 1 (bir) kez yapılacaktır. TMO'ya ürün  getirenler dışındaki üçüncü şahıslara protein cihazıyla analiz, kesinlikle yapılmayacaktır.

* 2023 döneminde de ÇKS belgesi olan kesimler ve Kamu Kurum Kuruluşları üretici olarak değerlendirilecek boşaltma ücreti alınmayacaktır.

* Canlı haşere(ambar zararlısı) ihtiva eden ürünler kesinlikle alınmayacaktır. Fumige edilmiş ürünler, fumigasyon belgesi varsa alım işlemine tabi tutulacaktır.

* Açılma talimatı verilen geçici alım merkezlerinde yapılacak alımlarda, 2022 yılından farklı olarak diğer kesintilerin yanında alım bedeli üzerinden %1+ KDV hizmet bedeli tahsil edilecektir.

a- Ziraat Bankası; Halkbank, Vakıfbank, Şekerbank vs. ELÜS Yatırım Hesabı açılacak

b- Ticaret Borsasına Üyelik kaydı yapılacak

c- Organize Sanayi Bölgesinde Ergünler LİDAŞ a ürün teslimi yapılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol