Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler yeniufuk elazığyeniufuk Türkiye

Bu haber kez okundu.

Başkan Şerifoğulları: “Şehrimize Hayırlı Olsun”

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin geri püskürtülmesinin ardından Demokrasi Nöbetleri'ne ev sahipliği yapan ve ismi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilen alan, kapsamlı bir çalışmayla yepyeni bir kimlik kazandı


Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleri arasında yer alan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı şehrin merkezine nefes aldıran, şehre kimlik kazandıran bir proje olmasının yanı sıra şehrin otopark ihtiyacına da çözüm oluşturuyor. 

ŞEHRE NEFES 11 BİN METREKARELİK BİR YAŞAM ALANI


Şehrin merkezi noktasında hayata geçirilen proje kapsamında ilk olarak Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın girişimleriyle Elazığ Belediyesi’ne devredilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eski binasının yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımı gerçekleştirilen eski SGK binasının bulunduğu alanda, her katı 3.500 metrekare olmak üzere toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı, 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa edildi. Alanın üst kısmı ise Kapalı Çarşı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeniden düzenlendi. 


Toplam 11.000 metrekarelik meydanın yaklaşık 7.000 metrekaresinde peyzaj çalışması gerçekleştirilirken 4.000 metrekaresi ise yeşil alan olarak düzenlendi. Meydan, kent mobilyaları, oturma bankları, pergoleler, "konuşan banklar", kuru havuz, çim serimi, ağaç ve süs bitkisi dikimi ile şekillendirildi. Meydan, yepyeni kazanımlarıyla vatandaşların buluşma noktası olurken, araç ve insan trafiğinin en yoğun olduğu alanda inşa edilen ve modern teknoloji ile donatılan yer altı otoparkı ise vatandaşların otopark ihtiyacına önemli ölçüde çözüm oluşturarak vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

 
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN DAVET


15 Temmuz hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara dökülen, meydanları dolduran vatandaşların direnişiyle geri püskürtüldüğünün anımsatan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Tarihimizin en alçak saldırılardan biri olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde istiklal ve istikbalimiz uğruna şehadete yürüyen 251 şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. 
Hain kalkışmanın ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığlılar da 7’den 70’e bu meydanda demokrasi nöbetleriyle istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Mekânların ruhu, yüklü oldukları manadadır. Bu meydan; milli iradenin, vatan ve millet sevdasının simgesidir. İşte böylesi kıymetli bir alanı vizyon bir proje olarak yeniden düzenledik. Yer altı otoparkıyla birlikte 11 bin metrekarelik alanı, kentsel donatılarıyla gerçek bir meydan hüviyetine kavuşturduk. Nesiller boyu 15 Temmuz ruhunun simgesi olacak meydanımızın resmi açılışını 15 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceğiz. Hain kalkışmanın 7. yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Meydanı'nda buluşarak, şanlı mücadelemizi ve aziz şehitlerimizi anacağımız buluşmaya tüm vatandaşlarımı davet ediyor, 


15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı'mızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol