Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

Başkan Taşkın; "Elazığ'a Pozitif Ayrımcılık Yapılması Lazım"

Zor bir yılı geride bıraktıklarını belirten Taşkın, özellikle bu süreçte asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkez üslü depremden etkilenen bölgelerdeki sınav öğrencilerinin, bunlar LGS ve YKS öğrencileri oluyorlar, sınava adapte olmakta yaşadıkları güçlükleri yakinen bildiklerini belirterek Bakanlığımızın birinci dönem konularından sınav yapmasının bu güçlüğü az da olsa giderdiğini söyledi. Depremden etkilenen iller arasında yer alan Elazığ’ın depremden etkilenmenin yanında diğer afete uğrayan illerden yoğun bir şekilde göç alması ilimizin özelinde bazı farklı sonuçları da meydana getirmiştir. Yoğun bir göç döneminin ardından bu göçlerin önemli bir oranının zamanla kalıcı hale geldiğini belirten Taşkın ilimize pozitif ayrımcılık yapılması talebini de yeniledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN’in 23 Haziran 2023 tarihinde Hatay’da yapmış olduğu açıklamada “pazartesi günü ilan edilecek LGS kılavuzunda deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimizin sıkıntısına pozitif ayrımcılık yapabilir miyiz diye düşündük”  sözleri aklın yolunun bir olduğunu göstermesinin yanında deprem bölgesinde yaşayan LGS öğrenci ve velilerini de ziyadesiyle heyecanlandırmaya yetmiştir dedi. İldeki öğrenci sayılarına göre sınavla öğrenci alan okulların kontenjanlarının belirlendiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu kontenjanlar okullar tarafından sisteme girildikten sonra İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak kabul görür. Bizler yaşanılan bu deprem felaketinden dolayı ilimize gelen göçlerin de göz önünde bulundurularak bu kontenjanlarda bir esneklik yapılmasını ve bu yıla özgü olarak arttırılmasını talep etmekteyiz. Eğitim alanında başarı rüştünü her platformda ispat etmiş şehrimiz adına dile getirdiğimiz bu talep haklı bir taleptir ve gerçekleştirilmesi elzemdir.

Daha önce tecrübeyle sabit olarak yaşadığımız bir konuyu daha dile getirmek istiyorum ki; depremden etkilenen il sayısı 11’dir ve bu on bir il içerisinde şehrimiz Elazığ’da vardır. Talebimiz olan kontenjan arttırılması mevzusunda ilimizin unutulmamasını temenni etmekteyiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol