Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Basketbol aday hakem ve masa görevlisi kurs başvuruları başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu İllerde Aday Saha hakemi ile Masa görevlisi hakem adayları kursu açıyor...

Türkiye Basketbol Federasyonu Aday Hakem ve Masa Görevlisi kurs kayıtları 27 Eylül 2021 tarihinde başladı.

Basketbol hakemi veya masa görevlisi olmak isteyenlerin katılabileceği kurs bu yıl 6 Ekim-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Kursun kayıtları 27 Eylül Pazartesi günü TBF Akademi’de başladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Akademi’de ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Aday Hakem ve Masa Görevlisi kursları, toplamda 3374 hakem adayına hizmet verdi.

Basketbol Hakemi veya Masa Görevlisi olmak isteyenlerin katılabileceği kurs bu yıl kurslar 6 Ekim – 27 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecektir. 

ARANAN ŞARTLAR

Aday hakem kursuna katılabilmek için T.C vatandaşı, en az lise veya dengi okul mezunu, 30 yaşından büyük olma(En az 5 yıl lisanslı basketbol oynayan ve milli olmuş sporcularda yaş şartı aranmaz), fiziksel engeli bulunmama, yüz kızartıcı bir suçtan veya şike veya teşvik primi suçlarından 6 aydan fazla hükümlü olmama şartı aranıyor. Masa görevlisi kursana katılacaklardan ise T.C vatandaşı, en az lise ve dengi okul mezunu, 17 yaştan gün almamış, yüz kızartıcı suçtan 6 aydan fazla ceza almamış olma koşulları aranıyor.

Masa Görevlisi sertifika programı kurs ve sınavlarına katılabilmek için ise;

T. C. Vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul öğrencisi veya mezunu olmak,

On yedi (17) yaşından küçük olmamak,

Yüz kızartıcı bir suçtan veya şike ve teşvik primi suçlarından hükümlü olmamak ve herhangi bir suçtan dolayı resmi kurumların disiplin/ceza kurullarından bir defada toplam altı (6) aydan daha fazla ceza almamış olmak, şartlarını taşıyor olmak gerekmektedir.

TBF'DEN KURSLAR İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

06.10.2021 – 27.10.2021 Dönemi için Aday Hakem ve Masa Görevlisi başvuruları, 27 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 09.00’da başlayacak ve kayıtlar, 05 Ekim 2021 Salı günü saat 18.00’de tamamlanacaktır.

Başvurular, akademi.tbf.org.tr adresinden yapılmaktadır. İlgili tarih ve saatte başvuru yapmak için tıklayınız. TBF Akademi’de hakem ve farklı bir alanda devam eden üyeliği olan kişiler kendi profil sayfalarına giriş yaptıktan sonra profil alanlarında yer alan “Yeni Başvuru” sekmesine tıklayarak başvurularını yapabilirler.

Not: Daha önce açılmış olan Aday Hakem Başvurusu (02.11.2020 - 30.11.2020 Dönemi) / Masa Görevlisi Başvurusu (02.11.2020 - 30.11.2020 Dönemi) mesleklerinde başarısız olan kişiler yeni dönemde tekrar başvuru yaptıktan sonra eğitimlerini tekrar almaları gerekmektedir. Geçen sene başvurusu olan kişiler başvurularını sayfalarına giriş yaptıktan sonra profil alanlarında yer alan “Yeni Başvuru” sekmesine tıklayarak yapabilirler.

Eğitimlere Ait Bilgiler;

Aday Hakem Başvurusu (06.10.2021 - 27.10.2021 Dönemi)

Eğitim Adı

Ücret Bilgisi

Sınav Bilgisi

Basketbol Oyun Kuralları

100 TL

Konu tarama sınavı + Final sınavı

Resmi Basketbol Kural Yorumları

ücretsiz

Sınav bulunmamaktadır

Bireysel Hakemlik Teknikleri

ücretsiz

Sınav bulunmamaktadır

İki Hakemli Yönetim

ücretsiz

Sınav bulunmamaktadır

Üç Hakemli Yönetim

ücretsiz

Sınav bulunmamaktadır

Hakem Bilgilendirme Kılavuzu

ücretsiz

Sınav bulunmamaktadır

Masa Görevlisi Başvurusu (06.10.2021 - 27.10.2021 Dönemi)

Eğitim Adı

Ücret Bilgisi

Sınav Bilgisi

Basketbol Oyun Kuralları

75 TL

Konu tarama sınavı + Final sınavı

Resmi Basketbol Kural Yorumları

ücretsiz

Sınav bulunmamaktadır

Masa Görevlisi El Kitabı

ücretsiz

Sınav bulunmamaktadır

Hakem Bilgilendirme Kılavuzu

ücretsiz

Sınav bulunmamaktadır

Süreçle ilgili detaylı sorularınızın yanıtlarına ve Hakem Bilgilendirme Kılavuzuna TBF Akademi ana sayfasında yer alan Sıkça Sorulan Sorular alanından ulaşabilirsiniz. Farklı sorularınızın yanıtları için [email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol