Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

Bayramın 'Tadı' Yok

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Bayram şekerinin artık tat vermediğini söyleyen vatandaşlar kilosunu 100 TL görünce “adettir” diyerek gramla almayı tercih ettiklerini belirttiler. 

Ramazan Bayramı öncesinde en çok hareketliğin yaşandığı şekercilerde esnaf bu bayram durgunluk hakim olduğunu söylediler.  Esnaf taleplerin oldukça düşük olduğunu nedenin ise yüksek fiyatlar olduğunu kaydettiler. Vatandaş ise “her gelen yıl bir önceki aratıyor” dediler. Elazığlı vatandaşlar 100 TL’yi pahalı bulduğunu eskiden 3-5 kilo aldıkları şekerin şu anda yarım kiloya düştüğünü belirttiler.

“ SATIŞ YARI YARIYA DÜŞTÜ”

Geçen yıla oranla fiyatların oldukça arttığına dikkat çeken esnaf Mehmet Yıldız,             

“Yaklaşık 20 senedir bu işi yapıyorum. Fiyatlar geçen seneye göre yüksek, satışlarda bunu için bu sene durgun. Geçen sene 20-30 TL’lik şekerler bu sene 50-60 TL olanlar bu sene 100 TL. Yani yüzde yüz fiyatlar artı. Talep illaki oluyor sonuçta bayram ama eskisi gibi alamıyorlar. Önceden bir kilo, iki ya da 3 kilo alanlar, bu sene yarım kilo ya da gramla alıyor. Alımlarda yarıya düştü.  Çok az çeşit alıyorlar, en uygun şekeri alıyorlar. Vatandaşlar bayramda en çok cam şekere ilgi gösteriyor. Lokum ve çikolata fiyatları da çok arttı.” dedi.

KÂRIMIZDAN KESİP MÜŞTERİYE YANSITMAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Market fiyatlarına göre Kapalı Çarşı’da fiyatların uygun olduğunu, kaydeden Çetin Ay, “Kapalı çarşıda her sene olduğu gibi şeker fiyatları bu senede uygun. Şekerlerimiz 60 TL’de başlıyor en yükseği 100 TL meyveli olanlar. Çikolata grupları 75’den başlıyor,  fiyatlar çikolataya göre değişiyor. Geçen seneye göre  oranlar artış var ama biz karımızdan kesip müşteriye yansıtmamaya çalışıyoruz.“ diye konuştu.

VATANDAŞ ÇİKOLATA ÜRÜNLERİ ALAMIYOR

Vatandaşlarında bu duruma tepki gösterdiğini söylen esnaf Ahmet Genç, “Bu yılki yeni ürünlerimizi vatandaşların beğenisine sunduk. Şeker fiyatları geçen yıllara nazaran yüzde 35 zamlandı. İstediğimiz satış olmuyor. Vatandaşlar gramla, yarım kilo almaya başladı. Geçen sene 50 TL olan şeker fiyatı bu yıl 100 TL. Vatandaşa fiyat yüksek geliyor. Bir çok seçenek olan şeker fiyatlarında özellikle çikolata ürünleri vatandaş fiyattan dolayı alamıyor. Bazı vatandaşlar her şeye zam geldi şekere de gelmesi normal derken, bazıları ise bunun bizden kaynaklı olduğunu söylüyor.“ dedi.

ESKİSİ GİBİ ALIŞVERİŞ YAPAMIYORUZ

Bayram alışverişine çıkan vatandaş Ali Tunç ise, fiyatları yüksek bulduğunu söyleyerek, “Emekli adamım. Hayat pahalı zaten. Çevreme bakıyorum da herkes hayatında bir şeylerden fedakârlık ediyor. Her şeyden fedakârlık ediyoruz. Arzu ettiğimiz şekeri alamıyoruz. En uygununu bulmaya çalışıyoruz. Eski bayramlarda misafirlerimiz için alışveriş yapıyorduk. Artık eskisi gibi yapamıyoruz.” dedi.

ARTIK ÇOCUKLARIDA MUTLU EDEMİYORUZ

Bu yıl şeker almak isteyen vatandaşların çok zorluk çektiğini, fiyatların yüksek olduğunu dile getiren Nimet Dağ, “Zor şartlarda alışveriş yapıyoruz. Şekerimizi alırdık şimdi alırken düşünüyoruz, fiyatlar uçuk. Alacaklarımızı biraz daha azalttık ı. Eskiden daha çok alırdım çocuklara dağıtırdım. Bu yıl maalesef bir kilo alabildim. Çocukları da mutlu edemiyoruz. İnşallah bundan sonra düzelir.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol