Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

BEKLEYECEK GÜCÜM KALMADI

Sesini kimseye  duyuramadığını, iki  bucuk yıl geçmesine rağmen dükkanının teslim edilmediği söyleyen Keleş, sorunlarının çözülmesini bekliyor.

24 Ocak’ta meydana gelen depremin ardından Abdullahpaşa Mahallesi'nde bir çok yapı ağır hasar alarak yıkılmıştı. Depremin üzerinden iki buçuk yıl geçmesine rağmen deprem ve sorunları gündemden düşmüyor. Vatandaşların konut mağduriyeti yaşadığı gündemde ki  yerini korurken, gazetemize yaşadığı mağduriyeti anlatan  Abdullahpaşa'da dükkan sahibi  Hüseyin Keleş, bir mağduriyetin de işyerleri konusunda yaşandığını söyledi.

Yaşanan depremin ardından fırını yıkılan Hüseyin Keleş, "Abdullahpaşa'da fırınım yıkıldı depremden dolayı. 2 buçuk yıl oldu halen dükkânım teslim edilmedi. Mağduruz." dedi.

KİMSEDEN NET BİR CEVAP ALAMADIM

Biran önce dükkânının teslim edilmesini isteyen Hüseyin Keleş, "AFAD'A, Çevre Şehirciliğe, valiliğe gittim. Milletvekillerimizle görüştüm. Kimseden net bir cevap alamadım.  Bana bekleyin diyorlar. Bekleyecek gücümüz kalmadı.  Bana 1 ay bekle deseler beklerim. Ne zaman teslim edeceklerini bilsem o günü bekleyeceğim. Mahalle Muhtarının bilgisi yok."diye konuştu.

2005 YILINDAN BERİ ORADA ESNAFLIK YAPIYORUM

Keleş, dükkânın Abdullahpaşa Nurullah Camisi'nin orada olduğunu dile getirerek, "Müstakil tek katlı bir dükkândı. Biz bu mahallenin çocuğuyuz. 1982 yılından beri Abdullahpaşa'dayım. 2005 yılında ben orada bir yer kiraladım. Orayı kendi imkânlarımla fırın yaptım. Ruhsatımı, herşeyimi eksiksiz çıkardım. Sonra çalışarak mülkiyeti aldım. Yan tarafını aldım dükkânı büyüttüm. 2005 yılından beri orada esnaflık yapıyorum. Abdullahpaşa'da çoğunluk beni tanır. " dedi

BENİM FIRINIM YERİNİ BAŞKA BİRİNE VERDİLER

Yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasını talep eden iş yeri sahibi Keleş, "Depremde yıkılmadı, kentsel dönüşüm kapsamında yıktılar. Benim fırınım yerini başka birine verdiler. Beni de yukarı attılar. Dükkânın tüm işleri tamam, hazır. Ufak tefek işleri kalmış. Ama teslim edilmedi halen bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol