Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ

Çarşısı esnafı seçim sürecinde verilen sözlerin yerine gelmemesinden dertli.

180'e yakın esnafın bulunduğu belediye çarşısı, birçok konuda mağdur olduklarını dile getirerek yetkililerden yardım istedi.

Çarşının içinden çevresine kadar, birçok eksiğinin olduğunu dile getirerek müşterilerin ve esnafların olumsuz yönde etkilendiğini söylediler.

IŞIK, "ŞU ANA KADAR SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ"

Belediye çarşısı esnaflarında Mustafa Işık, seçim sürecinde verilen sözlerin yerine gelmediğini söyledi.

Kapalı çarşıya yapılan düzenlemenin, belediye çarşısına yapılmadığını ifade eden Işık, “Çarşının teslimatı  Selmanoğlu zamanında edildi.

Teslim alan kişiler projeye uygun teslim almadılar.

Yan sokağa ışıklandırma yapılacaktı.

Mücahit bey zamanında bize söz verilmişti.

Işıklandırma yapılmadı. Kaldırım sorunlarımız var, düzgün yapılmadığı ve yüksek kaldığı için çocuk arabalı kişiler giremiyor, Allah korusun yangın çıksa yangın söndürme hortumları yok.

İtfaiye nasıl girecek buraya, çarşı yapıldığında Mücahit bey zamanında ışıklandırma sözü verildi yapılmadı.

Jeneratör yok, burası yer altı çarşısı elektrik gittiği zaman karanlıkta kalıyor herkes.

180 küsur dükkân var, jeneratörü herkesin alma imkânı yok alsalar bile nereye koyacaklar. Jeneratör istiyoruz.

Kaldırımların engelliler ve çocuklar arabalarına göre düzenlenmesini istiyoruz.

Çarşının etrafı hurdalığa benziyor.

Mesela kapalı çarşıya  Selmanoğlu çatısını yaptı.

Şahin bey cephe düzenlemesini yaptı.

Bize bu yapılmadı. Mücahit bey yalıtımımızı yaptı diğer şeyleri de yapacaktı nasip olmadı, gelmedi bu dönem kendisi.

Şahin bey yerine geldi.

Biz seçilmeden önce sözünü almıştık ama şuana kadar sözler yerine getirilmedi” dedi.

AKAR," AİLELER BURADA GEZEMİYOR'

Çarşı esnaflarından Resul Akar ise, balıkçıların çok atık bıraktıklarını yazın kokundan geçilmediğini belirterek yetkililere seslendi.

Siyasileri sadece seçim zamanı gördüklerini belirten Akar, " Çarşımız caddeye yakın olmasına rağmen arka planda kalıyor. Akşamları karanlık olduktan sonra buraları sanki bir varoş mahallesi gibi duruyor karanlık.

Aileler burada gezemiyor. Işıklandırma yetersiz çevre temizliği yetersiz. Balıkçılar kışın çok aşırı bir atıklarını bırakıyorlar. Yazın kokudan durulmuyor . Balıkçıların belirli bir arada olması lazım.

Her sektörün kendi grubunda yeri olmalı. Balıkçılar bir yerde pazarcılar bir yerde olmalı. Karışık bir şekilde çarşının içerisinde olduğu zaman kokudan geçilmiyor. siyasilerin sadece seçimden seçime gelip bizimle görüşüyor.

Onlara da söyledim biz sizi sadece oy zamanı görmek istemiyoruz. Mahalle mahalle, bölge bölge  gezin dolaşsınlar sıkıntıları dinleyin  ama maalesef bunlar yok ” diye konuştu.

KARABOĞA,"VEKİLLERİMİZ, SADECE BERBER,MARKET AÇILIŞLARINI YAPIYOR"

Esnaflardan Mehmet Karaboğa da, milletvekillerine sitemde bulunarak" Valla sıkıntımız yok çarşımız cennet gibi hiçbir sorun yoktur.

Çarşımızı beğenmesek yıkar yeniden yaparız. Bizim sorunumuz nedir biliyor musunuz ? Milletvekillerimiz, gidiyorlar berber açılışları yapıyorlar, kahvenin açılışını yapıyor, bakkalın açılışını yapıyor. Malatya'da , Antep'de  vekiller fabrika açılışı yapıyor. Buralarda 5 bin kişi çalışıyor. Bir atölyenin açılışını yapıyor 3 bin kişi çalışıyor. Bizim ise berber, bakkalın açılışı yapıyorlar. Bizim milletvekillerin kalitesi bu” ifadelerinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol