Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARI BAŞLADI

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturum Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve yoklama ile başladı.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce meclis üyelerine seslenen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hizmete açılan ve açılacak olan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Başkan Şerifoğulları, Elazığ’ın 40 yıllık alt yapı sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirterek, 29 Ekim’de Ahmet Aytar kent meydanı projesinin tamamlanarak, Cumhuriyet meydanı adıyla hizmete gireceğini söyledi. Daha sonra söz alan MHP Meclis Üyeleri Grup Başkanı Mehmet Çak, Cumartesi Pazar yerinin acilen düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

MHP Meclis Üyesi Alpay Gökçe de söz alarak, Karayolları alanın belediyeye devredilmesi ile ilgili gelinen süreci sordu. Başkan Şerifoğulları da, son aşamada oldukların belirterek, Karayollarının alanını aldıklarını ve alanı mecliste millet bahçesi olarak işlediklerini söyledi. Başkan Şerifoğulları, Karayolları’na da üniversite yerleşkesi içerisinde kamu alanı olan alanın tahsis edileceğini, sürecin uzun bir süreç olduğunu kaydetti. MHP Meclis Üyesi Burak Düzenli de söz alarak, mahallelerde yaşanan sıkıntılara değindi.

Başkan Şerifoğulları da yaşanan sıkıntılara değinerek, ekiplerinin gece gündüz çalıştığını ifade etti. CHP Meclis Üyesi Cafer Yeşil de, Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyaretinde değinerek, “şehrimize yakışmayan görüntüler yaşandı” dedi. Meclis Üyesi Yeşil’e cevap veren Başkan Şerifoğulları, pankartların asılacağı yerlerin olduğunu belirterek, yasal olmayan pankart asılmasına müsaade etmeyeceğini söyledi.

Konuya MHP Meclis Üyeleri Grup Başkanı Mehmet Çak ve Burak Düzenli, CHP Meclis Üyesi Murat Akkoç da dahil oldu.. Mecliste bir anda tansiyon yükseldi. Yükselen tansiyon meclis toplantısına ara verilerek düşürüldü..

Aranın ardından yeniden başlayan toplantı gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanması ile devam etti. Toplantıda Elazığ Belediyesinin 2023 yılı performans raporu görüşülürken, AK Parti ve MHP grupları arasında görüş ayrılığı oluştu.. Duruma müdahale eden Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, komisyonda AK Parti ve MHP Meclis üyeleri, ortak karar alırken, mecliste durumun değiştiğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol