Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

BİLİNÇSİZ TÜKETMEYİN!

Bitki çaylarının sağlıklı ve bilinçli bir şekilde kullanılırsa, sağlık açısından yararlı olduğunu belirten Kapalıçarşı aktarlarından Selçuk Aktaş, bilinçsiz tüketildiğinde ise tehlikeli olabileceğine işaret ederek, bitki çaylarının nasıl tüketilmesi gerektiğini gazetemize anlattı.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Kışın bağışıklığı güçlendirmek amacıyla bitki çaylarının tüketimi arttığını belirten Aktaş, insanların yıllardır bitkisel çaylarını kullandıklarını ve faydalarını gördükleri için bu çaylara yöneldiklerini söyledi. Aktaş, en çok ıhlamur, nane, atom çayları ve kış çayının tercih edildiğini ifade ederken, bitki çaylarının yan etkilerinin de olduğunu göz ardı edilmeden bilinçli ve dikkatli tüketilmesine dikkat çekti. Vatandaşların her bitkiyi çay olarak kaynatıp içmemelerini ve bilinçli bir şekilde kullanmaları gerektiğini belirtti.

BİTKİLERİN ŞİFA DAĞITAN YÖNÜNÜN SAYMAKLA BİTMEZ

Kapalıçarşı aktarlarından Selçuk Aktaş, bitkilerin şifa dağıtan yönünün saymakla bitmeyeceğini belerterek; “Kış çaylarına yoğun bir ilgi var. Grip ve enfeksiyon insanları ağır etkiliyor. Hastalık geçse bile öksürük devam ediyor. Bundan dolayı vatandaşlar, zencefil, zerdeçal, kış çaylarına, atom çaylarına yoğun ilgi gösteriyor. Tüketiyorlar, Rabbimde şifasını veriyor.” dedi.

FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK YOK

Kış aylarının kendisini hissettirmesiyle birlikte işlerinin arttığını kaydeden Aktar Selçuk Aktaş, “En çok ıhlamur, nane, atom çayları ve kış çayları tercih ediliyor. Bunlar öksürük, bronşit, nefes darlığı, akciğer temizlenmesine iyi gelir. Fiyatlarda geçen seneyle aynı 25 TL’den satıyoruz.” diye konuştu. 

DOĞAL VE ŞİFA VERİCİ'

‘Doğal ve şifa verici' olarak bilinen bitki çaylarının tüketimi ile ilgili uyarılarda bulunan Aktaş, “İnsanlar bu çayları sabah, öğlen, akşam bir bardak tüketmesi gerekiyor. Bir seferde 4-5 bardak tüketildiği zaman böbreklerin yorulmasına sebep olur, karaciğeri zorlama olur iyi değil, fazla tüketime gerek yok. Bilinçli tüketim çok önemli. Tavsiye edelin şekilde tüketilirse faydasını görür.” ifadelerini kulandı.

VÜCUT DİNCİNİ ARTTIRIR

Bitki çaylarının vücut direncini arttırdığını, sindirim sistemini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Aktaş, vatandaşların hastalıklardan korunması için her gün bir bardak bitki çayı içmesini tavsiye etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol