Öne Çıkanlar BAŞKAN ÖZDOĞAN: ŞEKERİNDE TADI KAÇTI ELAZIĞMALATYA HATTINDA AFET MÜDAHALE MERKEZİ KURULACAK Kalman: Konteyner Kentlerde Kalan Depremzedeleri Derhal Konutlara Yerleştirin Milletimizin Hür İradesine Zincir Vurulamayacağının İlanıdır… İşçi Alacaklarının Tahsili İmkansız Hale Gelecek

Bu haber kez okundu.

Binlerce kamu işçisinin zam oranı belli oldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Kamu işçilerine yapılacak olan zammın belirlenmesi için işçi, işveren ve hükümet yetkilierinin bir süredir devam ettiği toplu iş sözleşmesi sonuçlandı. Pazarlık masasında temsilcilerin ortaya attığı rakamlar üzerinden devam eden görüşmelere son nokta konuldu. 700 bin işçinin alacağı zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de yaptığı toplantıda açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Toplu İş Sözleşmesi Protokol Çerçevesinde kamu işçisine yüzde 45 zam ve taban ücretini 15 bin lira yapıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamansından satır başları şöyle:

EN DÜŞÜK MAAŞ 15 BİN TL

En düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz. İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz.

Bakan Bilgin'in asgari ücrete zam açıklaması kafaları karıştırdı: İşte 'tarihin en büyüğü' zamda olması gereken rakam
Giyim ve Yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını özellikle diliyorum. Erdoğan kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz açıklaması yaparak refah payı yönelik çalışmaların devam ettiğini temmuzda asgari ücrete buna göre bir zam yapılacağını ifade etti.

ZAM ORANI YÜZDE 45 OLDU

Bu protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024'te alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol