Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Birçok Hastalığı Beraberinde Getiriyor!

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Obezitenin, tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Doğan, obezite tedavisinde sağlıklı beslenmenin de önemine vurgu yaptı.

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzman Op. Dr. Fadlı Doğan, Türkiye'de artan obezite hastalığına yönelik gazetemize açıklamalarda bulundu. Obezitenin, vücutta sağlığı bozacak aşırı yağ dokusu birikimi şeklinde tanımladığını söyleyen Op. Dr. Doğan, obezitenin giderek artan ciddi bir halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıktığını kaydederek, “Uzmanlar öncelikle hastaların diyet ve egzersiz tedavisi ile zayıflayıp zayıflayamayacağını teyit eder, daha sonra cerrahi yöntemlere başvururlar.” dedi

ÇEŞİTLİ NEDENLERLE ORTAYA ÇIKAN SAĞLIK SORUNU

Obezite’nin çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bir sağlık sorunu olduğunu söyleyen Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzman Op. Dr. Fadlı Doğan, “Obezite, hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, genetik faktörler, metabolik ve hormonal bozukluklar gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bir sağlık sorunudur.” dedi.

ÇOK YAYGIN BİR HALK SAĞLIĞI

Obezite, vücutta sağlığı tehdit edecek düzeyde yağ birikmesi olduğunu belirten Op. Dr. Doğan, “Vücudundaki yağ miktarı, sağlığı olumsuz etkileyecek oranda artmış kişilere "obez" denir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'ne göre obezite VKİ (Vücut Kitle İndeksi) kullanılarak hesaplanır. VKİ 30.0-39.9 ise obez, >40 ise Morbid Obez, >50.0 ise Süper Obez olarak sınıflandırılır.” şeklinde konuştu.

BİRÇOK SAĞLIK SORUNUNU DA BERABERİNDE GETİRMEKTEDİR

Çağın en önemli sağlık sorunu olarak öne çıktığına kaydeden Op. Dr. Doğan, “ Obezite, ortalama yaşam süresini kısaltması ile birlikte başta Şeker Hastalığı (Tip 2 Diyabet), Yüksek Tansiyon ve diğer Kalp ve Damar Hastalıkları, Eklem Hastalıkları, Astım ve Uyku Apnesi, bazı Kanser türleri gibi birçok sağlık sorununu da beraberinde getirmektedir.” İfadelerini kullandı.

OBEZİTE TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIKTIR!

Obezitenin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu dile getiren Op. Dr. Doğan, “ Uzmanlar öncelikle hastaların Diyet ve Egzersiz tedavisi ile zayıflayıp zayıflayamayacağını teyit eder, daha sonra Cerrahi Yöntemlere başvururlar.” Dedi.

AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Obezite ameliyatlarının nasıl yapıldığına da değinen Op. Dr. Doğan, “Obezite Cerrahisi, şu anda en etkili, en hızlı ve en kalıcı kilo verimi sağlayan tedavi şeklidir. Beden Kitle Endeksi 40 kg/m2 olan ve 35 kg/m2 olup beraberinde Diyabet, Kalp ve Tansiyon gibi kiloya bağlı yandaş hastalığı olan kişiler için uygundur.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol