Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

BİRLİKTE HAREKET İÇİN

Elazığlı genç işadamı Mehmet Karacadağ bir dizi program kapsamında Elazığ’a geldi. Kendi İlçesi olan Maden’in haricinde MASSAD diye tabir edilen Alacakaya, Arıcak ve Sivrice İlçelerinde de ilçe ileri gelenleri ve vatandaşla bir araya gelen Karacadağ bu bölgelerin kalkınması için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

ÇÖZÜM ODAKLI FİKİR TEATİSİ

Gittiği ilçelerde tertip edilen toplantılara katılan genç işadamı Mehmet Karacadağ önce MASSAD tarafından Arıcak İlçesinde düzenlenen toplantıya katıldı. Adına istişare dedikleri toplantıda konuşan Karacadağ, ilçenin ve ilçe halkının sıkıntıları ile bu sıkıntılara çözüm bulma noktasında bir araya gelerek fikir teatisinde bulunduk dedi.

EL BİRLİĞİ GÖNÜL BİRLİĞİ İLE

Yapılan toplantıda amaçlarının şu ana kadar olması gerektiği yerde olmadığına inandıkları MASSAD Bölgesinin hak ettiği yerde olması için el birliği ve gönül birliğiyle hareket etmek gerektiğini savunan Karacadağ, fırsat buldukça Elazığ’a gelmek suretiyle derneğimiz öncülüğünde toplantılar tertip ederek bu bölgede birlik ve beraberliği sağlamak için elimizden geleni yapacağız dedi.

HİZMETİ İNKAR DEĞİL EKSİK HİZMETİ GETİRMEK İÇİN

MASSAD Bölgesinde bulunan İlçelere bir çok hizmetin geldiğini de kaydeden Karacadağ, gelen hizmetleri inkar etmemiz mümkün değil, ancak hizmetlerde yetersiz kalındığını da söylememiz gerekir. Dolayısıyla yarım kalan hizmetleri tamamlamak, gelmeyen hizmetlerin gelmesini de sağlamak için böyle istişari toplantılarla zaman zaman bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunacağız dedi.

MASSAD’IN DAVETİ ÜZERİNE

Bu kapsam ve amaçta MASSAD Başkanı Fatih Üzel’in, daveti üzerine Arıcak’ı ziyaret ettiğini MASSAD Heyeti ile ilçedeki sıkıntıların çözümüne odaklı istişareler yaptıklarını söyleyen İşadamı Karacadağ, “Dernekten gelen her hangi bir talep ne olursa olsun, bir kardeşiniz olarak her zaman yardımcı olacağıma söz veriyorum.” dedi.

BİRLİK OLURSAK GÜÇ OLURUZ GÜÇLÜ OLURUZ

Ticari zekâsı ve üstün cesaretiyle, yılmadan, yorulmadan çalıştığını söyleyen Elazığlı işadamı Mehmet Karacadağ, uzun zaman sonra İstanbul’dan memleketi Elazığ’a gelerek hemşerilerine elinden gelen her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu kaydetti. Toplantıda birlik beraberlik çağrısında da bulanan Karacadağ, “Birlik beraberlik içinde olursak  güç oluruz. Eğer olmazsak hizmetlerin belirli bir köşesinden geri kalacağız. Bunları hep beraber tamamlamamız gerekiyor. Sesimizi güçlü çıkarmamız gerekiyor” dedi. 

KARACADAĞ: “ARICAK’TA OLMAK BENİ MUTLU ETTİ ”

Arıcak’ta tertiplenen toplantıda konuşmalarına kendini tanıtarak başlayan Elazığlı İşadamı Mehmet Karacadağ “1983 Maden doğumluyum. Madenli ve Elazığlı olmaktan gurur duyuyorum. 22 yaşından sonra İstanbul’a yerleştim. Yaklaşık 16-17 yıldır hem ticaretle uğraşıyorum hem de kamu sektöründe çalışıyorum. Ama gönlümüz hep burada oldu, Elâzığ’da oldu, memleketimizde oldu. Hep buralar bir şeyler yapma hevesiyle bu güne kadar geldi. Allah nasip ederse ömür yeterse bundan sonra memleketime katkı sunmak isteriz.  Elazığ’ın güzide ilçelerinden Arıcak’ta olmak beni ayrıca mutlu ediyor. Ben böyle güzel bir ortamı beklemiyordum gerçekten böyle görünce gerçekten çok mutlu oldum” dedi.

ARICAK’TA DEVLET GEREKENİ YAPMIŞ

Arıcak’ta önemli projeler yapıldığını fakat eksiklerin olduğunu kaydeden Karacadağ, “Arıcak’a ilk defa geliyorum bu da bizim eksikliğimiz. Arıcak’ta devlet gerçekten gerekeni yapmıştır. Güzel projeler var, devlet hastanelerimiz, yol çalışmalarımız iyi bir şekilde ortaya konmuştur. Yeterli midir, yeterli değildir. İl meclis üyelerimizle, değerli belediye başkanlarımızla, belde belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımızla iki gün önce de istişare ettik. Şuan burada değiller Antalya da seminere katıldılar. Hepinize de selamlarını ilettiler. Onların da bu toplantıda emeği büyüktür ben buradan onlara da teşekkürlerimi iletiyorum. İrtibatımızı onlarda hiçbir zaman koparmayacağız.“ dedi.

STK’ LAR ÖNEMLİ

Siyasi partilerin eksik kaldığı yerlerde STK’ların konuya el atmaları gerektiğini belirten İş İnsanı Karacadağ, “Eksiklere bazen siyesi partilerin gücü yetmeyebiliyor. Siyasi partilerin eksik kalığı yerlerde STK’ların da bu konuya el atmaları gerekiyor. Ben İstanbul’da yaklaşık 17 tane dernekte görev aldım. Elazığ dernekler federasyonunda başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği kurucu üyeliğim devam etmektedir. Bu eğitimleri burada alarak Elâzığ’da eksik kalan noktalarımızı STK’larda tamamlamak isterim.” İfadelerini kullandı.

KARACADAĞ “HİÇ KİMSE TALEPLERİMİZE GERİ ADIM ATAMAZ”

Karacadağ ,MASSAD heyeti ile  İlçedeki sorunları değerlendirdiklerini kaydederek; “Değerli başkanımızın daveti üzerine geldik. Neler yapabiliriz, hangi bölgelerde nasıl çalışmalar yapabiliriz bunun istişarelerini yaptık. Fatih başkanım da sağ olsun önümüzü açtı. Bize bu imkanları da dernek adı altında sağlaması gerektiğini söyledi. Bizde onun doğrultusunda hareket ediyoruz.” dedi.

TEK YÜREK TEK BİLEK

Birlik beraberliğin önemine dikkat çeken Karacadağ, ”Bundan sonra tek yürek tek bilek olarak yapacağımız çalışmalarda emin olun ki hiçbir eksik kalmayacak.  Elbette ki devlet gerekeni yapmıştır. Eksik kalan taraflarımız var. Bu eksik kalan taraflarımızı dolduracağız. Birlik olduğumuz zaman güç olduğumuz zaman hiç kimse taleplerimize geri adım atamazlar. Arkasında da sonuna kadar duracağımızın kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.  

ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ

Karacadağ, Elazığ’ın sorunlarını yakinen takip edeceklerini belirterek, “Bundan sonra nasip olursa ayda bir defa Elazığ’da  olacağız. Dernekten gelen her hangi bir talep olursa Ankara da yetişebildiğimiz noktada il genel meclis üyelerimizle, il başkanlarımızla, parti yöneticilerimizle devletin çeşitli kanallarında nereye ulaşılması gerekiyorsa uluşacağız. Biz halkla bürokratların arasında köprüyüz elimizden ne geliyorsa yapacağız ” dedi.

HER ZAMAN YARDIMCI OLACAĞIMA SÖZ VERİYORUM

Her zaman hemşerilerinin yanında olacağına söz veren Karacadağ,  “Bir kardeşiniz olarak ne isteğini olursa her zaman yardımcı olacağıma söz veriyorum. Biz şunu istiyoruz biz birlik beraberlik içinde olalım. Birlik beraberlik içinde olursak  güç oluruz. Eğer olmazsak hizmetlerin belirli bir köşesinden geri kalacağız. Bunları hep beraber tamamlamamız gerekiyor. Sesimizi güçlü çıkarmamız gerekiyor. Bunu da aramızda sesini yüksek çıkartabilecek abilerimiz, kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz vardır. Ben belediye başkanlarımızı tanıdım ilk defa gördüm gerçekten üçü de birbirinden değerli gerçekten sözünün eri söylediklerini yapabilecek kapasitedeler. Ben eminim ki Arıcak’ta ki her bir fertte onlar gibidir. Katıldığınız için teşekkür ediyorum.  Bir emriniz olursa kardeşiniz olarak her zaman beklerim.” Diye konuştu

ÜZEL: “İLÇELERİ GEZEREK İSTİŞARELERDE BULUNUYORUZ”

Arıcak’ta düzenlenen İstişare toplantısında üyelerle bir araya gelen MASSAD Başkanı Fatih Üzel ise; “Uzun yıllardır çok fazla bir araya gelemedik. Bu onuncu senemiz MASSAD 4 ilçeden oluşan ilçelerin sorunlarını dile getiren Elâzığ’da merkezi olan ama dört ilçeyi kapsayan stratejik bir araştırma derneği. Biz burada ilçelerimizde geziyoruz. Elazığ’daki hemşehrilerimizle istişarelerde bulunuyoruz. Bölgemizin sorunlarını tespit edip bir üst noktada çözüm arıyoruz. İnşallah bugün burada da sizlerin fikirlerinizi alacağız. Hepinize tek tek sıra vereceğiz. Ben kendi adıma bir kaç tane sorunu tespit ettim. Mesel Arıcak Alacakaya yolunun yatırıma alınması, Arıcak’ta bir adliyenin yapılması, bir de Arıcak’ta su sorunu olduğunu biliyoruz.  Sulamayla ilgili boruların yapılması gerektiğini il genel meclisindeki bütçenin daha da artırılması gerektiğini istiyoruz. Bu artırıldığı zaman bize gelecek olan hizmetler fazla olacak. Biz bunları istiyoruz. Camilerimizde imamların eksikliğinden bahsetti arkadaşlarımız biz bunları kamuoyu oluşturup insanlara bildirmek istiyoruz. Bu arada bize desteklerini esirgemeyen başta Adem müdürüme, Mehmet Karacadağ’a teşekkür ediyorum.  Bu ara Bartın’da hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum geri kalanlara da sıhhat versin sağlık verin Allah yarımcıları olsun hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz teşekkür ederim.” dedi

YILDIZ “BU BİR İSTİŞARE TOPLANTISI FİKİR ALIŞVERİŞİ”

Arıcak Derneği Başkan Yardımcısı M. Ali Yıldız  “Bütün katılımcılara hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. MASSAD’a da bu organizasyonda bir araya getiren Mehmet Karacadağ beye de katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlere de teşekkür ederim bizleri e yalnız bırakmadınız. Ne sorunlarımız varsa neyi eksik görüyorsak gönül rahatlığıyla dile getirelim. Bu bir istişare toplantısı fikir alışverişi. Mutlaka yapılan hizmetler vardır. Eksikler de vardır. Eksik gördüğünüz şeyleri herkes dile getirecek. Dışarıdan gelen misafirlerimize de teşekkür ediyoruz.  İlçelerimize hoş geldiler çok teşekkür ediyorum. Adem beye de teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda en büyük emeği o verdi. Allah razı olsun hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

GEL “ARICAK BU DERNEĞİN ANA KALBİ”

MASSAD Kurucu Başkanı  Feti Ahmet Gel “MASSAD’ın oluşumu noktasında Arıcaklıların on yıl önce vermiş olduğu desteğin canlı bir şekilde devam etmesi beni gururlandırdı. Tabi öncelikle Bartın Amasra kömür ocağına yaşanan acı olaydan dolayı vefat edenlere tekrar rahmet diliyoruz acımız büyük. Bu acıyı da bugün burada sizlerle paylaşmak güzel bir durum. Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice Stratejik Araştırma Derneği  bu derneğin ana kalbi. Ben bugün gerçekten buraya geldiğim de Arıcak’ı çok farklı gördüm.  Çok gelişmiş gördüm ve özellikle ben de bir madenli olarak bir Zaza olarak sizlerle gurur duyuyorum. Allah Zazaları başımızdan eksik etmesin. Siz biliyor musunuz 1071 yılında Alparslan’ın ordusu Anadolu kapılarına geldiğin de bizans ordusunda tarihçiler öyle diyor 20 bine yakın Zaza askeri Bizans ordusundan ayrılıp dedelerimiz, ecdadımız geldi diye Alparslan’ın ordusuna katılıp 1071’de ki Malazgirt savaşını kazanan Arıcaklılar. 20 bin Zaza askerinin bir kısmı Arıcaklılar bir kısmı madenden Palu’dan Bingöl’den bu bölgeden giden Zazaların oluşturmuş olduğu 20 bin Zaza askeri bu savaşı kazanarak 1071’de dedelerimiz Alparslan geldi diye Alparslan’a hediye eden bir bölgenin insanlarıyız.” İfadelerini kullandı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol