Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

BİTMEYEN KÖPRÜ ÇİLESİ!

Pertek köprüsünün acilen yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Öztürk, siyasilere,  iş insanlarına çağırıda bulunarak, “Vatandaşlarımız gidiş gelişlerde sıkıntı yaşıyor, feribot saatlerine ayak uydurmak zorunda kalıyorlar. Çemişgezek için büyük bir sorun. Pertek Köprüsü’nün yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Kısa adı ELÇEMDER olan Elazığ Çemişgezekliler Derneği Başkanı Gürkan Öztürk, ve Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca’yı ziyaret etti. Ziyarette derneğin amaçlarını, hedeflerini anlatan Başkan Öztürk, Çemişgezek’in en büyük sorununun ulaşım olduğunu belirtti. Başkan Öztürk,  köprünün olmaması bölge halkının çilesini her geçen gün artırdığını dile getirerek, yetkililerden köprünün yapılmasını talep etti.

HABER-DİLARA MENGÜNOĞUL

BÖLGEMİZ BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYOR

Başkan Gürkan, Öztürk Çemişgezek'de yıllardır ulaşım sıkıntısı yaşandığını ve bölgede vatandaşların büyük sıkıntı çektiğini belirterek; “Çemişgezek ile Elazığ’ı maalesef Keban Baraj Gölümüz ayırdı. Yıllardır ulaşım konusunda bölgemiz büyük sıkıntı çekiyor. Vatandaşlarımız gidiş gelişlerde sıkıntı yaşıyor, feribot saatlerine ayak uydurmak zorunda kalıyorlar. Bunlar Çemişgezek için büyük bir sorun.“ dedi.

KÖPRÜNÜN BİRAN ÖNCE YAPILMASI GEREKİYOR

Pertek Köprüsünün biran önce yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Gürkan,  “Biz biran önce dile getirmek istiyoruz. Köprünün biran önce yapılması gerekiyor. Köprünün hem Elazığ’a hem de bölgeye katkı sunması için ulaşımın kolaylaştırılması gerekiyor bu konuda herkesin elini taşın altına koyması lazım.” diye konuştu.

AMACIMIZ BAĞI KOPMUŞ İNSANLARI TEKRAR ÇEMİŞGEZEK’E YÖNLENDİREBİLMEK

Elazığ’da yaşayan yirmi beş bin civarında bağı kopmuş Çemişgezekliler’i bir araya getirmek istediğini söyleyen Başkan Öztürk, "Derneğimizin kuruluş amacında kesinlikle coğrafi bir ayrımcılık olmayacaktır. Tek amacımız tek gayemiz bu bölgeye, ilimize, Çemişgezek’imize fayda sağlamak, Amacımız Elazığ’da yaşayan yirmi beş bin civarında Çemişgezekliler’i bir araya getirmek, Çemişgezekli olan bağı kopmuş insanları tekrar Çemişgezek’e yönlendirebilmektir” dedi

"KÖPRÜ VATANDAŞLARIN ÇİLELERİNİ ARTIRIYOR"

Başkan Öztürk, siyasilere,  iş insanı seslenerek Pertek köprüsüne biran önce yapılması gerektiğini belirterek; “Derneğimiz tüm siyasi partilere, STK ve derneklere eşit mesafede duracak. Herkese açık olacak. Çemişgezek’le, Perteğ’i hatta Karadeniz’i bağlayacak köprünün biran önce yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın en büyük talebi bu konu. Özellikle yetkililere, siyasilere,  seslenmek istiyorum bunu mutlaka önlemlerini almalarını istiyoruz bu köprünün biran önce yapılması hususunda ellerinden ne gerekiyorsa mutlaka yapmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.  

FERİBOT İSKELESİNDE BEKLEMEK ZORUNDA KALIYORLAR

Vatandaşları mağduriyetini dile getiren Başkan Öztürk, “Bu köprü orada yaşayan insanların mağduriyetini, çilelerini her gün arttırıyor. İnsanlar her gün memleketine gidip gelmek için gözleri feribot saatlerinde buna ayak uydurmak zorunda kalıyorlar. Feribotu kaçırmak zorunda kalıyorlar. Bir, iki saat feribot iskelesinde beklemek zorunda kalıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol