Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Bitmeyen Toki Çilesi!

ÖZEL HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Elazığ merkeze bağlı Mustafapaşa Mahallesi, TOKİ'lerde oturan vatandaşlar, kimin neye göre belirlediği bilinmeyen ve gelişigüzel toplanan aidatlar ile doğalgaz faturaları Mustafapaşa TOKİ sakinlerini bezdirdi.

TOKİ konutlarında bir araya gelen vatandaşlar, TOKİ’lere atanan yöneticilerin yeterli hizmeti veremediği gibi hakkını arayan konut sakinlerini azarladıklarını iddia ederek, Aidat ve doğalgaz ödemelerinde bireysele geçmek istediklerini belirtti.

DERTSİZ BAŞIMIZI DERDE SOKACAĞIZ

Mustafapaşa Mahallesinde bulunan TOKİ konut sakinleri; Taşındıkları konutların birçoğunda alışılmış eksikliklerin devam ettiğini ve bu Sorunların site yönetimine bildirilmesi üzerine, site çalışanlarının da şikayetlerin olduğu konutlara gittiklerini ve sorunları küçümseyip burun kıvırmalarına tepki göstererek; "Böyle bir davranış böyle bir sorunları görmezlikten gelme olamaz bu site görevlileri bizleri çileden çıkaracak, dertsiz başımızı derde sokacağız" dedi.

GELEN FATURALARIN BELİRSİZLİĞİ

Ortak gider adı altında ödedikleri aidatların miktarının kim tarafından nasıl belirlendiğini bilmeyen TOKİ sakinleri; “Bu aidatları kim nasıl ve neye göre belirledi bilmiyoruz ama sitenin sözüm ona genel gider temizlik ve çevre düzenlemesi adı altında toplanıyormuş” dedi.

HAKSIZ DOĞALGAZ KAZANÇLARI ELDE EDİYORLAR

TOKİ sakinlerinden Mustafa Arslan, yaşadıkları sıkıntıları anlatarak; Burası Mustafapaşa TOKİ konutları  deprem bölgesidir burada aidatlara %90 zam yapıldı. Bu evlerden haksız doğal gaz kazançları elde ediliyor.  Ben İstanbul’da yaşıyorum, Elazığ Mustafapaşa, 2+1 evimde oturmadığım halde, 2000 TL Doğalgaz faturası geldi. Benimle beraber aynı komşuma da 2.118 TL fatura geldi. Bizler bu site yöneticilerini istemiyoruz. Buradaki bütün vatandaşlar şikâyetçi, site içerisinde de sürekli sorun ve olaylar oluyor ve bu şikayetler hiç bir zaman düzelmedi” dedi.

“SAYIN VALİM SESİMİZİ DUYUN”

Site sakini Mustafa Arslan, Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın Mustafapaşa Mahallesi'ne hiç gelmediğini ve buradaki sorunları kulak ardı yaptığını söyleyerek; “Buradan Elazığ Valisine sesleniyorum: siz bir valisiniz neden bizim mahallemize hiç gelmiyorsunuz? Neden sorunlarımızı duymak istemiyorsunuz? bizler çok mağduruz bizim bu mağduriyetimizin üst makamlarca biran önce giderilmesi lazım. Bizler bu taşeron firmadan kurtulmak istiyoruz siz bir vali olarak halka karşı belirli yasal görevleriniz vardır, bu görevlerinizi lütfen yerine getirin” dedi.

“SAHİPSİZ ELAZIĞ YİNE SAHİPSİZ OLARAK KALACAK”

İlin yöneticilerinin şehrin sorunları ile ilgilenmediğini ifade eden Arslan “Sahipsiz Elazığ yine sahipsiz kalacak cümlesini hatırlatarak; “Sayın Cumhurbaşkanımızın acaba bu şehirde olup bitenlerden haberi var mı, TOKİ’ye şikayetlerimizi iletiyoruz fakat hiçbir şekilde geri dönüş bugüne kadar almadık,  ve bu şehirde ne il başkanı ne Milletvekilleri bir gün olsun sorunlarımızı gelip de dinlemedi. Bu yüzden ben meşhur sözü tekrardan hatırlatıyorum “Sahipsiz Elazığ yine sahipsiz Elazığ” olarak kalacak” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol