Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

BU ÇOCUKLARIN SUÇU GÜNAHI NE!

24 Ocak depreminin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti ama yaralar tümüyle sarılmadı. Yaklaşık 3 yıl önce yaşanan depremin ardından evleri yıkılan ya da kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilen birçok aile konteyner kentte yaşamlarını sürdürmeye devam ederken okulların açılmasıyla kara kara düşünmeye başladılar.

DEVLETTEN UZANACAK BİR EL BEKLİYORLAR

Pazartesi günü başlayacak olan Eğitim - Öğretim dönemi münasebetiyle şehrin birçok yerinde öğrenciler yeni başlayacak olan okul heyecanını yaşarken Konteyner Kentte yaşayan öğrenciler boynu bükük bir şekilde okula gitmeleri için devletten uzanacak bir el bekliyor.

SERVİS PROBLEMLERİNDEN DOLAYI OKULA GİDEMEYECEKLER

Yaklaşık 3 yıl önce yaşanan depremin ardından konteyner kente yerleşen birçok aile çocuklarını okula göndermek için devletten uzanacak bir ele ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Yaşadıkları konteynerlerde 26 çocuğun okula gitmesi gerekirken servis problemlerinden dolayı okula gidemeyeceklerini belirten aileler eskiden eğitim denilince bir çocuğun bile okula gitmesi için en ücra köylere kadar ulaşılırken şehrin biraz ötesinde üstelik de devlet tarafından kurulan konteyner kente servis çıkartılmamasına bir anlam veremiyoruz dediler.

KENDİ MADDİ İMKÂNLARI SERVİS PARALARINA YETMİYOR

Kendi imkânlarıyla servis tutacak olsalar buna maddi imkânlarının yetmeyeceğini belirten, Konteyner kent sakinleri; şehir merkezinden uzak olduğu için hem servisler gelip almıyorlar alsalar bile gücümüzün kaldıramayacağı miktarlar istiyorlar dediler.

BELEDİYE OTOBÜSÜNE BİNEBİLECEK YAŞTA DEĞİLLER

İlgili kurumlara başvurdukları halde bu güne kadar servis sorunlarının çözülmediğini ifade eden, konteyner kent sakinleri; Milli Eğitime gidiyoruz olmuyor, Valiliğe gidiyoruz olmuyor nereye başvuracağımızı bilmiyoruz artık. Valiliğe gittik, bize, oraya belediye otobüsü çalışıyor çocuklarınız belediye otobüsünü kullansınlar dediler. Oysa çocuklarımız belediye otobüsüne binebilecek yaşta değiller dediler.

OKULA GİTMESİ GEREKEN SADECE 26 ÇOCUK!

Yaşadıkları yerleşkede okula gitmesi gereken öğrenci sayılarının 26 olduğunu söyleyen aileler bu 26 çocuktan 6 veya 7’si Anaokulunda okuması gereken diğerleri ise ortaokul öncesi sınıflara devam etmesi gereken öğrenciler diyerek, devlet yetkililerinin bu çocukların, eğitim alma haklarını alma konusunda ailelere yardımcı olmasını istediler.

DEVLET YETKİLİLERİNİN İNSAFA GELMELERİNİ BEKLİYORUZ

3 gün sonra okullar açılacak ve bizler kara kara düşünüyoruz diyen konteyner kent sakinleri, sıkıntılarını anlatırlarken şu ifadelere yer verdiler: ülke genelinde her aile yeni eğitim döneminin heyecanını yaşayıp çocuklarının okula gideceği ilk günü beklerken bizler ne yazık ki aileler olarak çocuklarımızın eğitim almaları için devlet yetkililerinin insafa gelmelerini bekliyoruz. Eskiden bir çocuğun bile okula gitmesi ve eğitim alması için, Devlet tüm imkânlarıyla seferber olup velileri bilinçlendirmek için çeşitli kampanyalar düzenlerlerken bizler 26 tane çocuğun eğitim almaları için seferber olmuş devlet elinin uzanmasını bekliyoruz.

İMKÂNLARIMIZ OLSA HİÇBİRİMİZ SIKINTI ÇEKMEYİZ

Devletimiz çok güçlüdür ve biz devletimizin gücüne inanıyoruz, hemen yanı başımızda misafir olarak bulunan Ahıskalı soydaşlarımızın çocukları için yaşadıkları konteyner kente Anaokulu ve market açan devletimizin bizim çocuklarımızın eğitimi için de gerekli çözümleri üreteceğine inanıyoruz belirten, konteyner kent sakinleri şunları söyledi: yazın kavurucu sıcaklarında kışın ayazında burada yaşamak zorunda olduğumuz biliniyor. İmkanlarımız olsa hiç birimiz bu sıkıntıları çekmez en azından çocuklarımızın eğitimleri için de olsa burada durmayız. Allah razı olsun durumumuzdan haberdar olan devletimiz bizler için bu konteyner kentleri oluşturdu. Ancak eğitim öğretim dönemi başlıyor ve çocuklarımızın okula gitmeleri söz konusu.

DEVLET İSTESE SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLÜR

Bunun için ilgili her yere başvurduk. Milli Eğitime gittik konteyner kent yönetiminin kendilerine burada 16 öğrenci olduğunu söylediklerini aktardı. Oysa burada 26 çocuk okula gitmeyi bekliyor. Devlet adamlarımız istese servis sorunumuz çözülür ve çocuklarımız okullarından geri kalmazlar.

AHISKALI SOYDAŞLARIMIZ İÇİN YAPILAN OKULA BİZİM DE

ÖĞRENCİLERİMİZİ KABUL EDEBİLİRLER

Servis problemimizi çözemiyorlarsa bile Ahıskalı soydaşlarımız için yapmış oldukları Anaokuluna bizim de öğrencilerimizi kabul edebilirler. Misafirlerin çocuklarını düşünüp okul yapanlar ev sahiplerinin çocukları için bir servis bile ayarlayamıyorlarsa burada başka sıkıntılar mı var acaba diye düşünmekten yorulduk, diyen aileler okulların açılmasına daha üç gün var en azından çocuklarımızdan anaokulu çağında olanları Ahıskalı soydaşlarımız için yapılan okula yerleştirilebilirler önerisinde bulundular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol