Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

ÇARESİZ BABANIN YARDIM ÇIĞLIĞI

Maddi yetersizliklerden dolayı çocuklarının tedavisi için gerekli olan ilaçları karşılayamadığını belirterek yardımseverlerden destek isteyen çaresiz baba "Gerekirse böbreğimi satarım" dedi.

Elazığlı, Karabük'te yaşayan  Mehmet-İlknur çiftinin 3 çocuklarından en küçüğü olan 6 yaşındaki Zeynep Yetkin'e 4 aylık iken "hidrosefali" hastalığı teşhisi kondu.  1 yaşında ciddi bir cerrahi operasyon geçiren Zeynep'in beyinciğinde çıkan ur nedeniyle ikinci kez ölümle burun buruna.

"Hidrosefali" hastası 6 yaşındaki Zeynep Yetkin'in yaşayabilmesi için yurt dışından gelen ve 3 ayda bir vurulması gereken iğneye bağlı.

Mehmet-İlknur çiftinin 3 çocuklarından en küçüğü olan 6 yaşındaki Zeynep Yetkin, doğduğu günden bu yana yaşadığı ciddi sağlık problemleri nedeniyle çaresiz durumda. Doğduğunda, beyin omurilik sıvısının çoğalmasıyla, beyin karıncıklarının, kimi zaman da kafatasının büyümesine yol açan bir hastalık olan ‘Hidrosefali’ tanısı koyulan Yetkin, Henüz bir yaşında iken eyin çevresinden ciddi bir cerrahi operasyon geçirmiş, Hacettepe Hastanesinde beyin şantı konulmuş.

KARTON VE ATIK KAĞIT TOPLAYIP AİLEME BAKIYORUM

Baba Yetkin kızının tedavisi için uzanacak bir yardım eli beklediğini belirterek," Ben 1999 yılında fındık toplamaya gittiğim Adapazarın'da depreme yakalandım. Göçük altında kaldım. İki bacağıma da platin konuldu. Devamlı bir işim yok, iş buldum mu inşaatlarda çalışıyor, iş olmadığı zaman da karton ve atık kağıt toplayıp ekmek parası kazanıp, aileme bakıyorum" dedi.

4 AYLIK İKEN BEYNİN DE SIVI TOPLANMAYA BAŞLADI

Hayırseverlerin yardımı ile 1 yaşında iken Hacettepe Hastanesinde beyin şantı konulduğunu belirten baba Mehmet Yetkin," En küçük çocuğum olan 6 yaşındaki Zeynep 4 aylık iken beynin de sıvı toplanmaya başladı. Kızım beyninde sıvı biriktikçe fenalaşıyordu. Ankara Hacettepe Hastanesi'nde doktorlar bebeğime takılacak şantın yurt dışından ithal olması gerektiğini söyledi. Sadece beyin şantının 4 bin Euro idi. Sağolsunlar hayırsever iş adamlarının sayesinde kızım 1 yaşında iken ameliyat olup ithal beyin şantı konuldu."dedi.

2 SENE SONRA BEYNİNDE UR OLUŞTU

Baba Yetkin, kızına beyin şantı konulduktan 2 yıl sonra beyninde ur oluştuğunu söyleyerek, "Kızım artık iyileşecek, diğer çocuklar gibi koşup oynayacak derken, 2 sene sonra beyninde ur oluştu. Şimdi onunla mücadele ediyoruz. Bu urun büyümemesi ve tedavisi için yurt dışından gelen ve devletin ödeme listesinde olmayan bir iğne vurulması gerekiyor. "diye konuştu.

İĞNE 550 EURO VE DEVLET KARŞILAMIYOR

Zenep'in tedavisi için yurt dışından gelen iğnenin senede 4 defa  vurulması gerektiğini kaydeden Baba Yetkin, " Bu iğnenin etkisi 3 ay sürüyor ve bir iğne 550 Euro ve devlet karşılamıyor. Bir sene içinde bu iğne 4 kere vurulması gerekiyor. Benim bu iğneyi alma gücüm yok, iş oldu mu inşaatlarda yevmiye ile çalışıyor, iş olmadı mı karton, atık kağıt, plastik topluyor onları satıp evime ekmek götürüyorum. Daha evvel Ankara Eczacılar odası ve bazı hayırseverler iğnelerini aldılar. İğne zamanı geldi ama alamadığım için vurduramadık. Şimdi uzanacak bir hayırseverin elini bekliyoruz. Gerekirse satışa sunacağım " ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol