Öne Çıkanlar TEK AMACIMIZ ESNAFIMIZA HİZMET ETMEK BAŞKAN YAVUZ SİTEM ETTİ  malatya argovan spor Zülfü Demirbağ Türk Eğitim Sen

Bu haber kez okundu.

Cari Açık Vergilerle Kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığından, akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin yapılan açıklamada, artışla depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisinin bir miktar azaltılmasının hedeflendiği belirtildi. Açıklamada; “Düzenleme dolaylı olarak cari açığı azaltmaya da destek verecek” denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, “ Akaryakıt ürünlerindeki ÖTV iki sebeple artırılmıştır. Birincisi, yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenmiştir. Düzenleme, bu ürünlerin ithal ürünler olması sebebiyle dolaylı olarak cari açığı kontrol altına almaya da destek verecektir. İkinci olarak, maktu olan bu vergilerde uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki artışlara rağmen 2016 yılından itibaren bugüne kadar neredeyse hiç vergi artışı yapılmamıştır. ÖTV tutarları, maktu olması hasebiyle enflasyon karşısında erimiştir” denildi.

HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol