Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Cezalar Cep Yakıyor

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Elazığlı vatandaşlar, cezaların tutarını yüksek bulsalar da kural ihlali yapan sürücülere karşı caydırıcı olacağını söylediler.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

EN YÜKSEK CEZA İSE 20 BİN 339 LİRAYLA

Yeni yılda birçok kaleme zam gelirken, biri de trafik cezaları oldu.  1 Ocak 2023’ten itibaren hız sınırını aşmanın cezası, kırmızı ışıkta geçmenin cezası, alkollü araç kullananlara verilecek ceza, ruhsatsız araç kullanma cezası ve seyir halinde cep telefonu kullanmanın cezası arttı. Yüzde 122,9'luk zam karar sonrası en düşük trafik cezası 436 lirayla, hatalı park ve emniyet kemeri ihlali, en yüksek ceza ise 20 bin 339 Lirayla uyuşturucu ve uyarıcı madde alarak direksiyon başına geçenlere uygulanacak.

TRAFİK KURALLARINA DAHA FAZLA DİKKAT

Trafiğe çıkan sürücüler artık trafik kurallarına daha fazla dikkat edecek. Yakıt maliyeti nedeniyle araçlarını kullanırken düşünmek zorunda kalan sürücüler, artık trafikte çok daha dikkatli araç kullanacak. Görüşlerini aldığımız Elazığlı vatandaşlar “Ufak bir hata yapmış olsam bile cezayı ödeyemem.” diye konuşurken, bazı vatandaşlar ise “Kural ihlalini engellenmesi için cezaların yüksek olması gerekiyor.” dediler

“ÇOK ZOR ÖDENİR”

Ahmet Tunç, trafik kuralarının önemine dikkat çekerek; ''Araçtaki vergiler oldukça fazla. Trafik kurallarına da uymazsan ceza yazarlar. Fiyatlar yüksek cezaya maruz kalırsam zor öderim bu nedenle çok  dikkat ediyorum.'' dedi.

“HATA YAPSAM CEZAYI ÖDEMEM ÇOK ZOR”

Ali Sönmez ise, “Her şey zamlı artık alıştık, yüksek fiyatlara. Dikkat edilirse çok fazla ceza uygulanmaz. hata yapsam cezayı ödemem çok zor. ' diye konuştu.

“ÇOK YÜKSEK”

Cezalara gelen zammı yüksek bulan Harun Durmaz; “Caydırıcı olabilir ama yine de bu kadar yüksek olması gerekiyor. Bu ekonomide bir çok insan ödeyemez.  Şuan ufak bir hata yapmış olsam cezayı ödeyemem.” dedi.

“AMAÇ, KAZALARI AZALTMAK”

Veysel Ak ise; “Kural ihlali yapan, kazanlara neden olan sürücülere karşı güzel bence. Amaç, kazaları azaltmak. Kural ihlalini engellenmesi için cezaların yüksek olması gerekiyor.” diye konuştu.

“CAYDIRICI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Kural ihlali yapan sürücülere karşı miktarı caydırıcı bulan Tolga Er; “Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum fakat şimdi daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Trafik canavarları her yerden karşımıza çıkıyor, caydırıcı olacağını düşünüyorum.” Dedi.

“ARABAMI KULLANMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Umut Gök; “  Yakıt parası, vergiler derken. Birde cezalar yüklü oldu. Kolay kolay arabamı kullanmam artık. İnsanız en ufak bir hata bile yapsam yüksek miktar. Çok zor ödenir.” şeklinde konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol