Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

CHP, Daha Aktif İl Teşkilatı Arayışında

Milletvekili Erol, istişare toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kağıt üzerinde bir örgüt yapılanması değil, sokağa hakim olan, sandık güvenliğini koruyan, seçim kampanyası yürütebilecek bir teşkilat yapılanmasına önem verdiklerini söyledi.

"HERHANGİ BİR İSİM ÖNERMEDİM"

CHP teşkilat üyelerinin fikir ve önerileri doğrultusunda il başkanlığına yeni bir ismin atanacağını belirten Milletvekili Erol,  "Bu toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi'nin Elazığ'da önümüzdeki seçimlerle ilgili iddialarını, beklentilerini, hedeflerini değerlendirdik. Buna yönelik örgüt yapısı nasıl oluştururuz onun kriterlerini belirledik. Burada bizim amacımız geleceğe yönelik siyasete direkt hakim olmaya yönelik değil, CHP'nin değerlerini en üst düzeyde taşıyan, temsil yeteneği olan, örgüt içerisinde birlikteliği ve beraberliği koruyacak bir yönetim oluşturarak bu yönetimle önümüzdeki seçimlerde Elazığ'da milletvekili iddiamızı arttırabilmek, hedeflerimizi büyütebilmek, Elazığ için umut olabilmek, Elazığ siyaset arenasında yeni alternatifler yaratabilmektir. Bu konuda arkadaşlarımız nasıl bir il başkanı olması gerektiği kriterlerini belirleyecekler. İsim bazında kendilerine göre değerlendirmeler yapacaklar. Ben ilin milletvekili olarak herhangi bir isim tarif etmedim. Herhangi bir isim önermedim. Arkadaşlarımız bu kriterlere uygun il başkanı adaylarını değerlendirecekler. Daha sonra bir araya geleceğiz. En kısa sürede kongremizi yaparak sokak siyasetini bilen, bürokrasiyi bilen, temsil yeteneği olan ve gelecekle ilgili umut ve beklentilere daha farklı yaklaşımlar getiren yeni bir yönetim seçeceğiz ve Elazığ'da Cumhuriyet Halk Partisinin iddiaları, beklentileri, çıtası daha da yüksek bir şekilde devam edeceğiz." dedi.

TEK KRİTERİM İL BAŞKANININ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAMASI

İl başkanında olması gereken tek kriteri açıklayan Milletvekili Erol, "Bu toplantıda il başkanında olması gereken kriterler konuşuldu. Benim özellikle üzerinde durduğum bir konu var. İl başkanımızın kesinlikle milletvekili adayı olmaması konusunda. Çünkü milletvekili adayı olmayacak il başkanı partiyi seçime hazırlayacak. Kampanya tekniği ile ilgili, sokak tekniği ile ilgili, sandık güvenliği ile ilgili partiyi seçime hazırlamak. Tek kriterim bu. Onun dışında hangi isim olduğu önemli değil. Arkadaşlarımızın verdiği karar bizim kararımızdır. Biz de bu kararın arkasında duracağız." dedi.

"ESKİ İL BAŞKANIYLA AYNI ÜSLUBA DAYALI SİYASET GELİŞTİREMEDİK"

Bir soru üzerine görevden alınan il başkanıyla arasındaki soruna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Erol, "Ben geçen seçimde 600 sandık görevlisinin 350'si yoktu. Kağıt üzerinde vardı ama sandık başında yoktu. Sandık hakimiyetiyle ilgili inanılmaz bir boşluğumuz vardı. İl başkanıyla benim aramdaki sorundan kaynaklı ilçelerle de aram kopmuştu. Ben il başkanıyla aynı dil, aynı tarz, aynı üsluba dayalı siyaset geliştiremedik. Birlikte çalışamadık. Yani Elazığ'ın yeni bir siyaset vizyonuna CHP'nin görüntü, söylem ve değer yargısı olarak biraz daha farklılık yaratması gerektiği düşüncesindeyim. Kağıt üzerinde bir örgüt yapılanması değil, sokağa hakim olan, sandık güvenliğini koruyan, seçim kampanyası yürütebilecek, daha aktif, derleyici, toparlayıcı bir yönetim beklentisi içerisindeyiz. Bununla ilgili de gereğini yapacak arkadaşlarımız." ifadelerini kullandı.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol