Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

“ÇİFTÇİ VARSA HAYAT VAR”

HABER: ESMA YILDIRIM

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi tarafından bu yıl 12’si düzenlenen “ Tarım Orman ve İnsan” fotoğraf yarışmasında dereceye giren  fotoğraflar düzenlenen  sergide bir araya geldi.

“Çiftçi Varsa Hayat Var” temalı olan sergide tarım, hayvancılık, toprak, su ürünleri, kırsal yaşam ve her türlü tarımsal faaliyetteki eserler sergilendi. Sergiye İl Tarım Müdürü Ali Kılıç, Vali Yardımcısı Recep Gündüz ve kurum amirleri katıldı. İsraf konusunda tedbir almamız gerektiğini aktaran Müdür Kılıç, tarlada zorlu mücadeleler yaşandığının bilincinde olmamız gerektiğini ifade etti.

 “ÜRETİMİN NE KADAR ZOR ŞARTLARDA OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Çiftçilerin yaşadığı zorlu mücadeleyi bu sergide anlattıklarını söyleyen Müdür Kılıç, ”Sizler için doğa ile mücadele eden, toprağa ve suya dokunan çiftçilerimizin, coğrafyalarında yaşadıkları zorlu mücadelelerini resmetmek için 12.fotoğraf sergimizi düzenledik. Aslında vatandaşlarımızın kendileri için üretimin ne kadar zor şartlarda yaşadıklarını gördük. Doğa ile iç içe olduğunu gösteren ve yaptıkları faaliyetleri resim sergisinde topladık. Bu farkındalığı ortaya göstermek için düzenlediğimiz bir programdı ”diye konuştu.

“SERGİ 3 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK”

Üç gün boyunca resim sergisinin devam edeceğini aktaran Müdür Kılıç, ”Birçok resimleri sergilediğimiz bu etkinliğimiz üç gün boyunca devam edecek. Sergimizi Elazığ’dan sonra Diyarbakır’a yolcu edeceğiz. Sergimizin esas amacı doğa ile iç içe olan resimlerimizi vatandaşlarla buluşturmak ve bu resimlerin ritminin vatandaşlara nasıl bir katkı sunduğunu görmek için düzenledik. Zorlukların yüzlere ve ellere nasıl yansıdığını bu resimlerde gördük. Resim sergisi bahçelerde bizler için üretim yapan çiftçilerimizin bu zorluk karşısında hiç pes etmediklerinin göstergesidir ”dedi.

“İSRAFTA BİLİNÇLİ OLMAMIZ GEREKİYOR”

Son olarak israfın önlemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Müdür Kılıç,” Umuyoruz ki vatandaşlarımız için sunulan bu gıdaların üretilmesi ve tüketilmesinde, israfı önleme noktasında daha ciddi adımlar atılması gerekiyor. Çünkü tarlada zorlu mücadeleler yaşandığının bilincinde olmamız lazım. Bu bilinç bize mutlaka israfı önlememizi öğretecektir ”ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol