Öne Çıkanlar elazığyerelhaber google SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber

Bu haber kez okundu.

CİHAT YAYCI FÜ’DE KONFERANS VERDİ

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı "Türkiye Ateş Çemberine Alınmak İsteniyor. "Konulu Konferans Verdi.

Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Elazığ’ın su şehri olduğunu bu yüzden Mavi vatanın Elazığ’ı ilgilendirdiğini vurgulayarak: “Mavi Vatan sadece deniz değil su vatandır ve Elazığ bir yarım ada şehridir. O yüzden Elazığ bir su şehridir ve Mavi Vatan Elazığ’ı çok ilgilendirir. Çünkü enerji üretimi yapılıyor buradan, balıkçılık var, turizm var.” Dedi.

Yaycı Deniz yolu ticaretinin çok daha az maliyetinin olduğunu söylerken bu noktada Türkiye’nin konumunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Yaycı: “Bizim ülkemiz Türk dünyasının denize açılan kapısı. Bizden başka açık denize açılan başka bir Türk devleti yok. bütün deniz ticareti Türkiye üzerinden dünyaya bağlanıyor. Deniz ulaştırması, tren yolundan 3 kat ucuz, karayolundan 7 kat ucuz, hava yolundan ise 22 kat ucuz. Dünya ticaretinin %90’ı deniz yoluyla yapılır çünkü nakliye maliyeti en azdır.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol