Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

ÇOBAN: BİRAN ÖNCE BU SORUN ÇÖZÜLSÜN

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) olarak Elazığ’ın Kurtuluş Planı kapsamında çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Bilal Çoban 2034 yılına kadar şehrin bölgesel kalkınmasına katkı sunacak projelerini paylaşmaya devam ediyor.

PROF. DR. ÇOBAN, SİVRİCE İLÇESİ İÇİN HAZIRLADIĞI PROJELERİ PAYLAŞTI

Hazarsam Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, “ Acı bir anlam bulutu var ama sivrice 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk Sivrice’yi doğunun Yalova’sı yapacağım dediği ilçedeyiz. Sivrice sanayi ilçesi aslında. Diğer ilçelere göre oranla biraz daha ön plana çıkmıştı” dedi.

Prof. Dr. Çoban, Bölgesel Kalkınma kapsamında bu defa da Sivrice İlçesi için hazırladığı projelerini paylaştı.

ÇOBAN: HAZAR GÖLÜNÜ KİM DENETLEYECEK?

Hazarsam Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, “ Hazar Dağı ve Hazar Gölü var ikisi de problemli. Çünkü denetim boşluğu var. Hazar Gölünü kim denetleyecek? Maden mi, Sivrice mi, merkez mi? üst yapı oluşturulması lazım ve mutlaka oluşturulmalı. Kayak merkezi geçen yıl kapatıldı biraz denetim boşluğundan biraz ilgisizlikten. Yamaç paraşütü, bisiklet yarışları biraz hayal oldu. Ama bizim tekrar canlandırmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çoban; ilçede konut sorunlarının biran önce çözülmesi gerektiğini de söyledi.

ÇOBAN: BİRAN ÖNCE BU SORUN ÇÖZÜLSÜN

 Hazarsam Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, “ mevcut kentsel dönüşümden hak sahipliği ayrı depremde evleri zarar görmüş hak sahipleri var ki hala konutlarına başlanmadı. Biran önce bu sorun çözülsün. Zaten yapılan konutların barınmamı bir sosyal yaşam mı artık tartışmıyoruz. Barınma bile olsa insanların konteynırlardan kurtarılması gerekir” dedi.

Başkan Çoban projelerini anlattıktan sonra ilçe halkı ile de bir araya geldi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol