Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ a ya son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur

Bu haber kez okundu.

Çocuklar Kur’an Öğrenirken Yüzmeninde Keyfini Çıkardılar

Elazığ Müftülüğü ’nün düzenlemiş olduğu yaz Kur’an kurslarının tamamlanması ile  birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle protokol düzenleyerek, yaklaşık 300 öğrencinin sportif ve kültürel faaliyetlerden faydalanılması sağlanıldı.

Olimpik yüzme havuzuna ziyarette bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ve İl Müftüsü İrfan Üstündağ  açıklamalarda bulundular.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren açıklamasında, “Tabi yaz aylarında çocuklarımızın ve gençlerimizin sportif, sanatsal ve sosyal faaliyetlere her zamankinden biraz daha fazla ihtiyacı var.

Biz bakanlığımızın talimatı ile GSB spor okulları ve gençlik merkezlerimizdeki sanatsal faaliyetler ile birçok öğrencimize kurs açıyorduk.

Ama bu kurslar içerisinde bize hakikaten anlamlı olanlardan bir tanesi de Kur’an kurslarına giden ve özellikle İslami STK’larda Kur’an kursu alan çocuklarımıza yapmış olduğumuz faaliyetlerdi.

Tabi birçok faaliyeti gerçekleştirdik bu kardeşlerimiz ile ama kıymetli müftü hocamızın özellikle hem il müdürlüğümüze hem bizlere ikili görüşmelerimizde bu çocukların biraz daha faaliyetlerini artırma talebinde bir proje ile gelmişti. B

izde bunu hem kurumumuz olarak hakikaten çokta olumlu bulduğumuz projeyi destekledik. Müftülüğümüz ile yaptığımız projede bu çocuklarımız bir taraftan Kur’an eğitimi alırken bir taraftan da olimpik yüzme havuzumuzda yüzme eğitimi aldılar.

Burada uzman kadromuz ile birlikte özellikle yüzme eğitimlerini geliştirdiler.

Hiç yüzme bilmeyenlerde yüzme ile tanışmış oldu. Tabi ki biz bunları devam ettireceğiz.

Hem müftülüğümüzle hem diğer kurumlarımızla birlikte götüreceğiz ama özellikle bu Kur’an kursunda eğitim alan çocuklarımızın yüzme projesi de çok önemliydi.

Yaklaşık 300 öğrencimize burada yüzme öğrettik. Bundan sonraki dönemde de bunlar devam edecek.

Yaz okulları kapsamında 10 bine yakın gencimiz burada yüzme eğitimi aldı.

Bunlardan 300 tanesi de Kur’an eğitimi alan çocuklarımızdı.

Ben bu projede bize destek oldukları için İl Müftümüz İrfan Üstündağ’a çok teşekkür ediyorum.

Bundan sonrada şahsım ve kurum adına hem bu çocuklarımızın hem de müftülüğümüz emrinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ ise, “Yaz aylarında ülkemizin bütün camilerinde yaz Kur’an kursları düzenliyoruz. Bu sene bu yaz Kur’an kurslarımıza devam eden Elazığ merkezimizdeki öğrenci sayımız yaklaşık 13 bin civarındaydı. Biz yaz Kur’an kurslarımızda Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gelen öğrencilerimize dini bilgilerimizin yanı sıra milli ve manevi değerlerimizi öğretmeye çalışıyoruz. Bu öğretimimizi gerçekleştirirken de sportif faaliyetlere ve kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Çünkü bu öğretimimizi sportif ve kültürel faaliyetler ile desteklediğimizde çocuklardan daha verim alıyoruz. Daha güzel öğreniyorlar. Bu sebeple çeşitli kurumlarımızla iş birliği içerisinde oluyoruz. Bu sene Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürlüğümüz ile kursların başladığı günlerde bir proje geliştirdik. Bizim yaz kurslarına gelen öğrencilerimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün tesislerinden faydalanabilir mi? Diye sayın müdürümüz iltifat gösterdiler. Yüzme havuzunu bizim öğrencilerimiz için açtılar. Bizde öğrencilerimizi göndererek burada hem öğrenip hem spor yapmalarını sağladık. Geri dönüşümlerini aldığımızda da öğrenim veriminin çocuklarının morallerinin çok güzel olduğunu ve yüksek seviyelerde olduklarını gördük. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de bundan sonraki kurslarda da sayın müdürümüzün desteklerini istirham edeceğiz. Ben Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’e ve müdürlüğümüze bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol