Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

ÇOCUKLARA FESTİVAL KAYMAKAM’A ÖVGÜ

Muş iline bağlı Varto İlçesinde bir ilk yaşandı. Kaymakam Mehmet Güder tarafından İlçede çocuklara yönelik ilk kez bir festival yapıldı. Düzenlenen festivale Vartolular yoğun ilgi gösterdi. Çocukların gönüllerince eğlendiği festivalde büyükler de yer aldı. İlçede çocuklara yönelik böyle bir festivalin bir ilk olduğunu ifade eden Vartolular kaymakam Güder’e teşekkür etti.

İLÇE HALKINDAN MEMNUNİYET İFADELERİ

Muş İline bağlı Varto ilçesinde çocuklara yönelik ilk kez bir etkinlik yapıldığını ifade eden vatandaşlar gerçekleştirilen festivalden dolayı İlçe Kaymakamı Mehmet Güder’e teşekkürlerini ilettiler. İlçeye görevlendirildiği günden itibaren toplumun her kesimiyle yakından ilişki kurduğunu belirten Vartolular, Kaymakam bey İlçemize geldiği günden bu yana tabiri caizse 24 saat esaslı çalışarak ilçemize yenilikler kazandırıyor. Bir taraftan ilçenin sorunları ile ilgilenen kaymakamımız diğer taraftan da sosyal etkinliklerle hayatımıza anlam katıyor dediler.

BİNLERCE ÇOCUĞUN GÖNLÜNÜ KAZANDI

İlçeye atandığından bu yana Varto’da çok güzel çalışmalar başlattığını belirten Vartolular cadde ve sokaklarımız bir başka güzelleşti. İlçenin bir çok sorunu kaymakamımız tarafından çözüme kavuşturuldu. Şimdi de sosyal projelerle çocuklarımıza dokunan, düzenlediği etkinlikte binlerce çocuğumuzun gönlünü kazanan kaymakamımıza ilçe olarak ne kadar teşekkür etsek azdır dediler. 

GÜDER: ÇOCUKLARIMIZ DOYASIYA EĞLENDİLER

Çocuk festivali ile ilgili bilgiler veren İlçe Kaymakamı Mehmet Güder ise bu festival ilçemizde çocuklara yönelik ilk etkinlik olarak gerçekleştirildi diyerek şunları kaydetti: İlçe merkezi ve köylerden yaklaşık 6 bin çocuğun katıldığı festivalde yüz boyama etkinliği, sinema gösterimi, illüzyon gösterisi gibi birçok görsel şovlarla çocuklarımız doyasıya eğlendiler.

İlçede çocuklara yönelik ilk defa kapsamlı bir etkinliğin düzenlendiğini belirten Kaymakam Mehmet Güder, benzer faaliyetlerin devam edeceğinin mesajını da verdi.

ÇEVRE KÖYLERDEN DE ÇOCUKLAR KATILDI

Muş’un Varto ilçesinde Kaymakamlığın girişimiyle çocuklara yönelik ilk kez bir festival düzenlendiğini kaydeden Kaymakam Güder; Varto Yatılı Bölge Okulu’nda düzenlenen 1. Varto Çocuk Festivali’ne ilçe ve çevre köylerden yaklaşık 6 bin çocuğun katıldığını belirtti. Etkinliğe katılan çocuklar doyasıya eğlenirken, Varto Kaymakamı Mehmet Güder, etkinliğe katılan çocuklarla yakından ilgilenerek, mutluluklarına ortak oldu. Çocukların eğlencelerine eşlik eden Kaymakam Güder, ilçede bu tür bir organizasyonun ilk defa yapıldığını anımsatarak devamının geleceğini belirtti.

Organizasyonun aynı zamanda kendileri için çok önemli olduğunu da vurgulayan Güder, şunları söyledi:

”Varto, tarihinde ilk defa böyle güzel bir çocuk festivaline ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonu yapmak bizim için çok önemliydi. Çocuklarımız çok güzel şeyleri hak ediyor. Hem ilçe merkezi, hem de köylerimizdeki çocuklarımızı güzel bir şekilde organize ederek çocuk festivali ile buluşturduk.''

ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU ÖNCELİĞİMİZ

Çocuklarımızı, masum dünyalarında bir nebze olsun mutlu edebilmek bizim için çok önemli. Umarım anne ve babalarıyla beraber unutulmaz bir gün geçirmiş olurlar. Bu tarz etkinlikleri hep destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Unutulmamalı ki, çocuklar başkalarını gözlemleyerek ve onların yaptıklarını yaparak davranış biçimlerini geliştirirler. Bizler de kaymakamlık olarak bu güzel çocuklarımızı mutlu etmeyi hem idari bir vizyon, hem de birey olarak bir misyon olarak görüyoruz.

BENZERİ ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK

''Bu güzel organizasyonu çocuklarımızla buluşturmak gerçekten bizleri çok duygulandırdı. İnşallah buna benzer faaliyetleri devam ettireceğiz. Onlar yeter ki, mutlu olsunlar. Biz imkânlar doğrultusunda, ne gerekiyor ise çocuklarımız için seferber edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

VALİ GÜNDÜZÖZ’DEN TAM DESTEK

Sultan Alparslan diyarı, laleler şehri Muş Varto ilçemizde düzenlediğimiz bu ilk çocuk festivalini sayın valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz’e arz ettiğimizde ne gerekiyor ise Varto’lu çocuklarımız için yapalım. Onlar her şeyin en güzelini hak ediyor diyerek projemize tam destek verdi.

ETKİNLİKTE HEYECAN DOLU ANLAR

Binlerce öğrenci, festivalde yüz boyama etkinliği, sinema gösterimi, illüzyon gösterisi ve görsel şovlarla hem farklı deneyimler yaşadı, hem de çeşitli konularda eğlenerek bilgi sahibi oldu. Sanal gerçeklik alanındaki etkinliği ilk defa deneyimleyen çocuklar ise nefeslerini tutarak heyecan dolu anlar yaşadı.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Öte yandan festivalde dev oyuncaklar, oyun parkları, baloncuk gösterileri ve jongler şovlar da vardı. Çocuklar birbirleriyle oyunlar oynayarak, palyaçolarla danslar etti. Oyunlardan fırsat buldukları zaman da pamuk şekeri ve macun gibi ikramlıkların tadını çıkaran öğrenciler için sürpriz hediyeler de festivalin vazgeçilmeziydi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol