Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi 23 Nisanda çocukları ağırladı. GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

Çocuklarınızı Sanatla Tanıştırın!

ÖZEL HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

İlimizin kültürel faaliyetlerde önemli katkıları olan Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği Eski Başkanı Fethi Ahmet Deniz, Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti. Ziyaretinde Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği'nin faaliyetlerini değerlendiren Deniz, derneğin 51. yıl dönümünden olduğunu söyledi. 51 yıllık süreç içerisinde derneğin çok güzel çalışmalara imza attığını belirten Deniz, Harput beyefendisi ve hanımefendi niteliğinde 60 binin üzerinde kişiyi yetiştirdiklerini söyledi.

51. SENE SEZONU

Yarım asırdır musiki konservatuarının değerli hizmetleri olduğunu kaydeden Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği Eski Başkanı Fethi Ahmet Deniz, "Elazığ Musiki Konservatuarı derneğinin bu yıl 51. sene sezonu. Yarım asırı aşkın sürede yaklaşık 60 bin civarında insan yetiştirdik. Hem şehrimizde hem de Türkiye genelinde kültürel ve sanata dair güzel insanlar yetişen bir yer. Her yıl olduğu gibi bu yılda kendi etkinliklerine devam ettiriyor. Dönemin başkanı olan değerli arkadaşlarımız Hakan Çağlar Bey'de derneğin güzel çalışmalarına katkı sağlıyor."dedi.  

YAZ DÖNEMİNDE YAZ KURSLARI DEVAM EDİYOR

Yaz dönemi kurslarının devam ettiğini kaydeden Fethi Ahmet Deniz, "Yaz döneminde yaz kursalar var. Eğitimler devam ediyor. Yaz döneminde yoğun bir çalışma var. Her kürsü kendi dinamikleriyle, öğretmenleriyle beraber güzel bir şekilde çalışıyor. Sonbaharda konser düşünülüyor. O konseri de inşallah sizlerle paylaşacak değerli başkanımız. Konserlerin bizde ki katkısı topluma sosyal hayatı sunabilmektir. Önemli olan altyapıda gençlerin ve çocukların yetişmiş olmasıdır. Bizde bunun gayretindeyiz. Derneğimiz 51 yıl içerisinde 60 binin üzerinde insan yetiştirmekle güzel hizmetlerin var olduğunu hissettirdi bizlere ispat etti kendini."şeklinde konuştu.

BİZDEN DAHA İYİ YÖNETECEK İNSANLAR GELİŞMEYE BAŞLADI

Derneğin dinamik zekâya sahip gençler yetiştirdiğini dile getiren Deniz, "50. yılımızı kutladık, artık bu saatten sonra bir sonraki vizyona hazırlanmak lazım. Güçlü, dinamik zekâya sahip arkadaşlarımız var. Bizden daha iyi yönetecek insanlar gelişmeye başladı. İnşallah önümüzdeki süreçte yeni gelişen çocuklarımız, gençlerimizle beraber de topluma iyi hizmetler vereceğiz."dedi.

KUŞAK ADINI DEĞİŞTİRDİLER

Kuşak farkı konusunu özellikle Z kuşağı olarak adlandırmaları doğru bulmadığını, ayrıştırmaya girdiğini söyleyen Deniz, "Toplumun bu dönemde özellikle şu yüzyılın bu çeyreğinde çok dikkat etmesi gereken bir husus var. Yozlaşan bir kültürün içerisinde yoruluyor bütün gençlerimiz. Kuşak adını bile değiştirdiler. Ben söylemek istemiyorum alfabetik bir harf koyuyorlar. Ayrıştırıyorlar. Hâlbuki toplumu bireyleri ilgi alanlarında kendilerini güçlendirirler." diye konuştu.

 ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN SANATSAL EĞİTİMLER ŞART

Sanat eğitiminin avantajlarından bahseden Deniz, "Çocukların gelişimine katkı sağlamak için mutlaka bir müzik aletiyle, bir sanat alanıyla hatta bir spor alanıyla geliştirmeleri lazım. Bir insanın beynini yedi parçaya bölerek geliştirir. Dağıtır, toplar, dağıtır toplar. Dolayısıyla analitik yapısı ve zekâsı güçlenir. Bunu sayladığı alanlarda daha iyi başarır. Anne babaların bu çocuklarının gelişimini, zekâ gelişimini, toplumsal terbiye, ahlak gelişimi güçlendirebilmek için bu tür yerlere göndermeleri lazım." İfadelerini kullandı.  

DİJİTAL ORTAM ONLAR ETKİLİ OLUYOR

Genç neslin dijital ortamda çok fazla vakit geçirdiğine dikkat çeken Deniz, "Toplumun son dönem yaşam tarzları da değişince ister istemez dijital ortam onlara etkili geliyor. Bunların vermiş olduğu kaotik davranışlar biçimleri de çocuklarımızın geleceğini ve gelişimini bozuyor. Bir sonraki kuşağın ne olacağını şu anda kestiremiyorum. Ama onların daha iyi adım atabilmeleri için de bir ön gücün olması lazım. O en büyük kültürel dokulardan geçer. Sanat yapısından geçer. Bunun için göndersinler. Yani herhangi bir dernek kurum, kuruluşa çocukları göndersinler ama takibini yapsınlar. Doğru eğitim almalarına da vesile olsunlar. "dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol