Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

“COVİD AŞISI İLE ÖLÜMLER AZALDI”

3-9 Eylül tarihlerinin Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını belirten Prof. Dr. Edibe Pirinççi,  koruyucu sağlık hizmetlerinin öneminin bir kez daha bu haftada vurgulandığını ve halkı daha bilinçlendirmek için hizmetler sunulduğunu kaydetti.

Pirinççi açıklamasında, “Halk sağlığı demek toplumun sağlık düzeyini geliştirmek, korumak ve insanların yaşam süresini uzatmayı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için gerekli olan bir bilim dalı olduğunu, halk sağlığı uzmanlarının da koruyucu hekimlik alanında uzmanlaşan, var olan ya da var olabilecek sağlık sorunlarını çözmeyi toplumun sağlık düzeyini yükseltmeyi, sorunlara çözüm üretmeyi ve daha iyi halk sağlığı programları hazırlayan kişidir ”dedi.

COVİD AŞISI İLE ÖLÜMLER AZALDI

Birçok hizmetin Sağlık Bakanlığı tarafından halka sunulduğunu aktaran Dr. Pirinççi, “Halk Sağlığı Haftasın da bağışıklama yani hastanın hasta olmadan önce ne yapması gerektiğini örneğin bebeklerin ve çocukların hastalıklara yakalanmamaları için on üç tane aşı yapılması gerektiği bilinmeli. Bebeklerin aşıları yapıldığında bulaşıcı hastalıklara yakalanmayacaklar. Covid aşısının çıkmasıyla ölümler azaldı. 15-49 yaş grubunda, gebelerde, lohusalarda izlemler, anneye ve bebeğe D vitamini verilmesi, yaşlılara ait kas iskelet sistemi, böbrek hastalıkları kontrol ve önleme programları gibi birçok hizmetlerin sağlık bakanlığı tarafından halkımıza sunuluyor ”diye kaydetti.

“ALO 171 HATTI SÜREKLİ HİZMETTE”

Alo 171 hattının halkın hizmetine sürekli açık olduğunu ifade ederek Dr. Pirinççi, “Ketem denilen eğitim merkezleri tarafından mobil olarak da kolon, rahim ağzı kanseri ve meme kanserine yakalanmamak için belirli yaş grubundaki kişilere tarama testleri yapılıyor. Kişinin hastalanmadan önce gereken önlemleri alması gerekiyor. Ayrıca ülkemizde sigara içiminin oldukça yüksek. Sigara kullanımını önlemek için halk sağlığı kuruluşları tarafından birçok çalışmalar yapılıyor. Alo 171 hattı da 7/24 halkımıza hizmet sunuyor ”dedi.

“EN ÇOK AKCİĞER KANSERİ GÖRÜLÜYOR”

Ülkemizde ölümlerin ilk sırasının kalp hastalığı olduğunu açıklayan Dr. Pirinççi, “Kalp hastalığının en çok nedeni sigara. İkinci sıradaki ölüm nedeninin kanser. Kanserler içerisinde ise en çok görülen kanser türü akciğer kanseri. Akciğer kanserinin de en başta gelen sebebi de sigara. Sigaradan kaynaklanan ölümlerin önlenmesinin ülkemiz için önem arz ediyor. Kapalı alanlarda sigara içilmemesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından denetimler devam ediyor ”ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol