Öne Çıkanlar torba yasası 23 ELAZIĞ FK SERİYE BAĞLADI 01 Elazığdaki kaçakçılık operasyonunda 40 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi İLHAN AYDININ ACI GÜNÜ TAZİYE EVİNİN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI

Bu haber kez okundu.

ÇÖZÜM; BİR BAŞKA BAHARA

Elazığ Şahinkaya köyü Çelik Mevkii’nde yaşayan köy halkı düşük voltaj nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Düşük voltajdan dolayı çok zaman elektrikli cihazlarının çalışmadığını hatta cihazların bozulduğunu söyleyen mahalle halkı sorunlarının çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

Günışığı Gazetemiz’in Whatsapp hattı üzerinden bize ulaşan Elazığ’ın Şahinkaya Mahallesi Çelik Mezrası sakinleri evlerinde bozulmadık elektronik eşya kalmadığını aktararak 12 yıldır düşük voltaj nedeniyle mağdur olduklarını belirttiler.

BİR EV TAMAMIYLA YANDI, HAYVANLAR TELEF OLDU

Defalarca Fırat EDAŞ’a şikâyet dilekçelerini ilettiklerini belirten mahalle sakinleri “hangi devirde yaşıyoruz”, evdeki lamba bile doğru dürüst yanmıyor. Artık her şey elektrikle çalışıyor. Düşük voltajdan dolayı buzdolabı, televizyon, bilgisayar sürekli arıza yaptı. Tarımsal sulama yapan çiftçilerin sondaj pompaları arızalandı. Bazı evlerde ise daha vahim durumlar meydana geldi. Örneğin aynı hat üzerinde bulunan 3 evde çıkan yangında bir ev tamamıyla yandı. Bir ahır, içindeki hayvanlarla beraber telef oldu. Bir evin de çatısı yandı. Herhangi bir can kaybı olmaması gelmeyeceği anlamına da gelmez.” dediler.

NE MUHTAR NE DE FIRAT ELEKTRİK ÇÖZEMEDİ

Yaşadıkları sorunu Fırat Elektrik Müdürlüğüne ve köy muhtarına bildirmelerine rağmen sorunlarıN çözüme kavuşmadığını belirten mahalle sakinleri, Muhtar Hıdır Şahin’in konuyla ilgilenmediğini belirterek; “Bu sorunu köy halkı olarak defalarca Fırat Elektrik Müdürlüğüne bildirmemize rağmen hiçbir işlem yapılmamaktadır. Defalarca ziyaret etmemize, dilekçe hazırlamamıza, imza toplamamıza rağmen kurumda konuyla ilgili hiçbir karşılık bulamadık.

KÖYÜN ÖZ MALLARI DA BELEDİYEYE KAPTIRILDI

Bu konu yaklaşık 12 yıldır şu anda mahalle olan Şahinkaya’nın Çelik Mevkii’nin bir türlü çözülemeyen ya da çözülmek istenmeyen bir mevzusu olmuştur. İkamet eden konut sahipleri ısrarla Muhtar Hıdır Şahin’e söylemelerine rağmen muhtar da kurum gibi mahalleliyi tabiri caizse sallayıp durmuştur. Mahalle olmak için oy verdiğimizde beklentilerimiz daha fazlayken hiçbir avantajının olmadığını hatta köyün öz mallarını da Belediye’ye kaptırdığını da görmüş olduk.”

MAĞDUR EN AZ 15 AİLE GÖSTEREBİLİRİZ

“Geçen 12 yılda arıza tespit ekiplerinin defalarca Çelik Mevkii’ne gelip ölçüm yaptıkları ve hattın yetersiz olduğunu, voltajın düşük geldiğini söylediklerine dair 15 hane şahit gösterebiliriz” diyen mahalle sakinleri, “2022 Haziran Ayı’nda Fırat Elektrik Müdürü Turgut Çelik Bey’le randevu oluşturup kendisini ziyarete gittiğimizde bilgisayar ekranından bize mevcut trafomuzun kapasitesinin yüzde 60 ile çalıştığını gösterdi.

ÇÖZÜMLER HEP BAŞKA BAHARA ÖTELENDİ

Sorunun muhtemelen iletken hatlarından kaynaklı olduğunu, bunun basit bir yöntemle iletken hatlarının değişip trafonun yerini yaklaştırarak çözeceğini dile getirdi. Geçen 12 yılda arıza tespit ekiplerinin defalarca Çelik Mevkii’ne gelip ölçüm yaptıkları ve hattın yetersiz olduğunu, voltajın düşük geldiğini söylediklerine dair 15 hane şahit gösterebiliriz. Bahar aylarında gittiğimizde sonbaharı işaret eden, sonbaharda gittiğimizde bahar aylarını işaret eden bir kurumdan bahsediyoruz. Gereğinin yapılmasını ivedilikle rica ederiz aksi takdirde bu konunun peşini bırakmayacağımızı ve Cumhurbaşkanlığı’na kadar götüreceğimizi iletmek isteriz...” diye konuştular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol