Öne Çıkanlar Altınovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yardım Kolisi Dağıttı Ayakta Yolcu Yasaklandı Bakan Yardımcısı Şuay Alpaya Yeni Görev duğurganlık salgın sonrası için steril hale getiriliyor

Bu haber kez okundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNİ AÇIKLADI!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detayları belli olduç 100 bin arsa ve 250 bin konutun satışa çıkarılacağı sosyal konut projesi 81 ilde hayata geçirilecek ve en fazla konut İstanbul’da yapılacak.

Projede satışa sunulacak 100 bin arsa ise elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. Sosyal konut projesinin devreye girmesi ile konut fiyatları ve kiralarda büyük bir düşüş bekleniyor. Ayrıca 422 milyar TL’lik dev yatırımla 100 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların merakla beklediği sosyal konut porjesinin ayrıntıları açıkladı.  Erdoğan, Türkiye'de geçtğimiz 20 yılda her alanda olduğunu gibi konut üretiminde de asırlık hizmetler, eserler ve projelerle buluşturulduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvuruların 14 Eylül itibariyle başlayacağını açıklayan Erdoğan, başvuruların ekim ayının sonuna kadar süreceğini ve konutların 2 yıl içinde teslim edieceğini söyledi. 

Hedefin 5 yıl içinde 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapılacağının müjdesini veren Erdoğan, "Ülkemizin her yerinde yüz binlerce sosyal konut, konut arsasının ve iş yerinin inşa süresini başlatıyoruz" dedi.

'İlk evim, ilk işyerim' isimli sosyal konut projesinde 2+1 dairelerin 680 bin lira, 2 bin 280 TL aylık  taksit - 3+1 dairelerin de 850 bin TL, aylık taksit 3 bin 187 TL şeklinde ödeme sistemiyle sahip olunacağını açıklayan Erdoğan, konutların 50 bininin İstanbul'da, 18 bini Ankara'da, 12 bin 500'ü İzmir'de yapılacağını söyledi.  

İŞTE SOSYAL KONUT PROJESİNİN AYRINTILARI...

Erdoğan’ın konuşmasında satır başları:

Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut kapmanyasının tanıtım toplantısı vesilesiyle bir aradayız. Tarihimizin en büyük sosyal konut  kampanyasına öncülük eden Çevre Değişiklik ve İklim Değişiklik Bakanlığı ve TOKİ'yi tebrik ediyorum. Vatandaşlara evlerin, arsaların iş yerlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizi her alanda olduğu gibi konut üretiminde de asırlık hizmetlerle, eserlerle, projelerle buluşturduk. Halen 45 ilimizde 80 tarihi meydanımızı kültürel değerlerine uygun olarak yeniden ülkemize kazandırıyoruz.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ülkemizin her yerinde yapıalcak sosyal konut projesinde başvurular yarın itibariyle başlayacak ve ekim ayının sonuna kadar sürecek. Projenini temeli yıl başında atılacak. 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz.

HEDEF 5 YILDA 500 BİN SOSYAL KONUT

Hedefimiz 81 ilde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa. 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.

2012 yılında toplamda 6,5 milyon yapıyı içeren tarihimizin en büyük kentsel dönüşümü başlattık. Elbette bunun yararlanıcısı da milletimizin ta kendisidir. Bugün de sizlerin huzurunda sosyal konut odaklı şehircilik adımlarımıza yeni bir halka daha eklemenin mutluluğu içerisindeyiz.

"BİZİM KUVVETİMİZ MİLLETTİR"

Hep söylediğimiz gibi bizim kuvvetimiz millettir. Ülkemizin her yerinde yüz binlerce sosyal konut, konut arsasının ve iş yerinin inşa süresini başlatıyoruz. Başvurular yarın itibarıyla başlayacak ve ekim ayının sonuna kadar sürecek olan projenin ilk temeli yıl başında atıyoruz.

KONUT FİYATLARI

2+1 konut 608 bin lira (Aylık taksit 2 bin 280 lira, 240 ay vade) 60 bin 800 TL peşinat
3+1 konut 850 bin lira (Aylık taksit 3 bin 187 lira, 240 ay vade) 80 bin 500 TL peşinat

ARSA FİYATLARI

350-500 metrekarelik arsalar 192 bin 500 lira (1604 lira taksit, 10 yıl vade)
Hisseli parseller 112 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla (937 liradan başlayan taksit ve 10 yıl vade)

İŞ YERİ FİYATLARI

350-350 bin liradan başlayan fiyatlarla (2 bin 633 liradan başlayan taksit, 120 ay vade)

SIKI BİR DENETİM MEKANIZMASI KURULACAK

İstanbul'da hane geliri 18 bin, diğer illerde 16 bin lira olan vatandaşlarımız başvurabilecektir. Taksit ödemeleri sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacaktır. Ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere ise fırsat vermeyeceğiz.

Kendi aklınca  devleti kandırarak TOKİ'den ev almaya çalışanlar hem ödediklerini kaybedecek hem evlerini kaybedecek. Sıkı bir denetim mekanizması kuracağız

ENGELLİ, ŞEHİT YAKINI, EMEKLİ VE GENÇLERE AYRILAN KONTENJAN

Şehit yakını ve gazilere 12 bin 500 konut. Engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz. 18-30 yaş arası gençler için de kontenjan oluşturduk, 50 bin konutu yarınlarımızın teminatı gençlerimize tahsis ettik.

MUHALEFETE TEPKİ

Ey muhalefet biz göreve geldiğimizde sizin verdiğiniz burs neydi. Şimdi bu rakam 650-850 liralarda. Biz gençlerimizi sokakta bırakmadık. Biz gençlerimize hep güvendik, hep inandık ve güvendik.

BAŞVURU YAPILACAK BANKALAR BELLİ OLDU

Sosyal konut projesine başvurular kamu bankalarından yapılacak. Başvuru yapacak vatandaşlar, 500 TL'lik başvuru ücretini Halk Bankası ve Ziraat Bankası'na yatıracak.

BAKAN KURUM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce kameraların karşısına geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Şimdilerde tarihin en büyük dönüşümlerine imza atan bir Türkiye'nin olduğunu belirten Bakan Kurum, "Milletine sevdalı liderimizin önderliğinde 85 milyon vatandaşının her birini sarıp sarmalayan güçlü bir Türkiye var" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BAŞARILARINI HAZMEDEMEYENLER VAR"

Türkiye'nin elde ettiği başarıları hazmedemeyenlerin olduğunu söyleyen Bakan Kurum, "Onlar şerde biz hayırda yarışmaya devam ettik. 15 Temmuz'da onlar bu milletin bağımsızlığına kast etmiş, tankların önünden kaçarken biz bu millete 750 bininci yuvayı sunuyorduk" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum'un açıklamasında satır başları:

Bugün Elazığ, Malatya'da İzmir'de önce yaralarını saran, ardından da tarihin en büyük dönüşümlerine imza atan bir Türkiye var. Milletine sevdalı liderimizin önderliğinde 85 milyon vatandaşının her birini sarıp sarmalayan güçlü bir Türkiye var. Bu başarıları maalesef hazmedemeyenler var.

Onlar şerde biz hayırda yarışmaya devam ettik. 15 Temmuz'da onlar bu milletin bağımsızlığına kast etmiş, tankların önünden kaçarken biz bu millete 750 bininci yuvayı sunuyorduk.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol